EL MERCAT DEL PRADO DE LA TERRA I ARTESANIA SE CELEBRARÀ A ONDARA EL PRIMER DISSABTE DE CADA MES, DES D’OCTUBRE FINS MAIG

cartell mercat del prado

Es completarà amb activitats familiars, amb visites guiades per a conèixer els béns arquitectònics del nucli urbà i amb tallers relacionats

Ondara, 01.10.18. L’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme, José Ramiro, ha presentat aquest matí la nova proposta per a dinamitzar l’activitat comercial, turística i d’oci a Ondara: el “Mercat del Prado de la terra i artesania”, que se celebrarà a partir d’ara el primer dissabte de cada mes, des d’octubre fins maig, en un lloc històric i emblemàtic per al comerç de proximitat com és El Prado. José Ramiro ha estat acompanyat pel president de l’Associació de Comerciants i Empresaris (ACO) d’Ondara, Juanjo Mahiques, i per Jordan Labios, que impartirà les visites guiades. José Ramiro ha recalcat que l’objectiu d’aquesta proposta és “donar-li vida a un mercat de referència com és el Prado, al mateix temps que posar en valor la producció de proximitat d’artesania, agricultura i alimentació”, completant el Mercat amb visites guiades, tallers i activitats infantils.

presentacio mercat prado

El mercat del Prado la terra i l’artesania se celebrarà des d’aquest dissabte 6 d’octubre de 2018, els primers dissabtes de cada mes (a excepció de gener) fins al primer dissabte de maig de 2019, en horari de 16 a 20:30 hores, i oferirà una vintena de parades de venda de productes de comerç de proximitat i artesans; sent algunes de les paredes de comerços associats a ACO. L’associació de comerciants local organitza el Mercat; segons ha indicat el seu president, Juanjo Mahiques, s’ofereix així un aparador per al dissabte a la vesprada, quan hi ha menys propostes que un diumenge al matí, i els comerços d’Ondara estan oberts. A més, el mercat es completarà amb diverses activitats dirigides a públic infantil i familiar; jocs tradicionals, pintacares, etc, a càrrec dels Festers de la Soledat 2019 i Cort d’Honor 2019.

D’altra banda, per a posar en valor Ondara com a punt d’interès en turisme d’interior, s’ha previst la realització de visites guiades a elements arquitectònics del nucli urbà i tallers per a descobrir el patrimoni d’Ondara, aprofitant l’aparador i presència de públic que proporcionarà el Mercat del Prado. Les visites es realitzaran el primer dissabte de cada mes a les 17:30 hores, sent el punt de trobada el Moll del Prado. Cada dissabte es realitzarà una visita i un taller diferent; alternant les visites generals al casc històric (que inclouen el Campanar, antic palau-castell, Església, Convent de Mínims, cases importants (Ferrando, Mayorazgo…) amb les visites al patrimoni urbà contemporani (plaça de bous, Llavador, Prado, capelles del Barri del Crist, ponts, riuraus…), i una visita temàtica del castell d’Ondara i nucli històric musulmà (serà el dissabte 1 de desembre). Quant als tallers, hi haurà tallers sobre arqueologia, sobre la vida quotidiana d’Ondara, sobre el món musulmà i cristià a Ondara; sobre l’aigua a Ondara (molins, sénies,…) i sobre el respecte als animals (bous…).

Publicado en Actualitat, Ajuntament.