LA REGIDORIA D’AGRICULTURA D’ONDARA PARTICIPA EN LA PRESENTACIÓ EL PROJECTE DEL CATÀLEG DE VARIETATS TRADICIONALS

  • L’objectiu és facilitar l’intercanvi de llavors i informació sobre varietats tradicionals i preservar el ric patrimoni agrícola valencià

  • Els agricultors poden obtindre les llavors a través de les estacions experimentals agràries

presentacio cdt cataleg (1)presentacio cdt cataleg (2)

Ondara, 26.09.18. El Regidor d’Agricultura de l’Ajuntament d’Ondara, Pere Picornell, va assistir ahir a la presentació, en el CdT de Dénia, del projecte del catàleg de varietats per a fomentar la recuperació de l’agricultura tradicional. Una presentació realitzada per la Conselleria d’Agricultura, que va comptar amb la presència de la Conselleria de l’àrea, Elena Cebrián.

presentacio cdt cataleg (5)presentacio cdt cataleg (6)presentacio cdt cataleg (4) 

Amb la finalitat de facilitar l’intercanvi de llavors i informació sobre varietats tradicionals i preservar el ric patrimoni agrícola valencià, la Conselleria d’Agricultura ha elaborat un catàleg que reunix 42 fitxes sobre varietats valencianes. El document està obert a la incorporació d’altres més, en funció de les aportacions que puguen fer els propis agricultors, que poden tindre accés a les llavors de les varietats catalogades a través de les estacions experimentals agràries de Carcaixent, Elx i Villareal (les quals han realitzat ja els primers préstecs de llavors). La idea és aconseguir que hi haja un retorn, de manera que les llavors siguen transferides als llauradors des de les estacions experimentals, i aquestes reben noves varietats tradicionals amb què poder continuar investigant i engrossint el catàleg.

Des de la Regidoria d’Agricultura d’Ondara s’informa que les persones interessades a disposar de les llavors, o a tranferir llavors pròpies per al catàleg, poden fer-ho contactant amb Estació Experimental Agrària de Carcaixent (Telèfon: 962469860, correu: esexag_carcaixent@gva.es ).

Les fitxes del catàleg de varietats tradicionals són les següents:

Catàleg valencià de varietats tradicionals

Publicado en Actualitat, Ajuntament.