ADEQÜEN EL LLAVADOR D’ONDARA PER A ACOLLIR UNA EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES ANTIGUES

  • Les actuacions executades a través de les empreses municipals PIMON i SINMA han posat a punt, netejat i pintat el Llavador i el seu entorn

  • L’exposició de fotografies antigues, gestionada per la Regidoria de Patrimoni, s’inaugurarà el dissabte a la vesprada en la visita guiada emmarcada al Festacarrer 2018

Ondara, 19.09.18. L’Ajuntament d’Ondara ja ho té tot a punt per a la inauguració de l’exposició de fotografies antigues del Llavador, que s’inaugurarà aquest dissabte 22 de setembre en la visita guiada emmarcada en el Festacarrer 2018. Aquest matí, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i els Regidors Francesc Giner (PIMON i SINMA) i Raquel López (Patrimoni) han visitat el Llavador, acompanyats pels treballadors que han realitzat les actuacions.

previa expo llavador 2

L’Ajuntament d’Ondara, a través de les empreses municipals SINMA i PIMON (dirigides per Francesc Giner) i la Regidoria de Patrimoni (dirigida per Raquel López) ha impulsat la realització d’una sèrie d’intervencions al Llavador, amb l’objectiu de recuperar aquest espai per al poble, donant continuïtat a les actuacions realitzades al febrer de 2017 (amb el tancament i pintura del Llavador).

obres i actuacions llavador (1)obres i actuacions llavador (2)obres i actuacions llavador (3)

Durant aquests últims dies s’han realitzat diverses accions d’adequació, tant de l’interior com de l’exterior del Llavador; s’ha procedit novament a la neteja de l’interior del Llavador i del seu entorn per part de la Unitat de Neteja Urbana de l’empresa municipal SINMA amb aigua a pressió; i s’han realitzat els treballs de jardineria exterior, reparació, canvi de les llums exteriors i pintura interior (bancs, séquia…), posant a punt tot l’àrea. Unes actuacions executades per operaris de la Brigada Municipal d’obres i serveis de l’empresa PIMON.

previa expo llavador 1

Tota aquesta actuació s’ha coordinat per a convertir el Llavador en una sala d’exposicions que s’obrirà al públic per primera vegada durant les visites guiades del Festacarrer 2018. La Regidora de Patrimoni, Raquel López, ha explicat que el Llavador acollirà una exposició de fotografies antigues que es podrà visitar aquest dissabte 22 de setembre, per primera vegada, durant la visita guiada que recorrerà la plaça de bous i el Llavador, amb eixida a les 17:30 hores des del Prado. La idea és que la mostra de fotografies puga ser presenciada amb caràcter permanent, amb uns dies i horaris d’obertura, baix petició o en visites guiades. 

La Regidoria de Patrimoni ha gestionat la recopilació del material fotogràfic i l’adaptació del mateix (amb un material apte per a exteriors) per a poder ser exposat en un lloc com el Llavador (que és un espai cobert però amb obertures laterals que no impedeixen el pas del vent i la pluja). En total, s’han col·locat una desena de fotografies antigues de grans dimensions, amb el Llavador com a temàtica, provinents de donacions particulars a l’Arxiu Històric Municipal.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.