ONDARA INICIA EL DILLUNS EL CURS ESCOLAR AMB 689 ALUMNES D’INFANTIL I PRIMÀRIA, I AMB NOVETATS EN L’ESCOLETA

En el CEIP Sanchis Guarner es continuarà amb la jornada contínua i es posarà en marxa el programa Plurilingüe Intercultural

montatge2

Ondara, 07.09.18. El dilluns 10 de setembre comença el curs 2018-2019 als centres escolars d’Ondara, amb novetats organitzatives en el cas de l’Escoleta Infantil Municipal Joaquina Gavilà (la matrícula i l’assistència és gratuïta en el tram de 2-3 anys; a més, se seguirà el calendari laboral (no l’escolar) i l’horari serà de 8 a 18 hores).

Un total de 689 alumnes d’1 a 12 anys començaran les seues classes en els centres educatius d’infantil i primària la població, segons les xifres facilitades per la Regidora d’Educació d’Ondara, Mar Chesa. En l’Escoleta Infantil Municipal aquest curs hi ha matriculats un total de 68 alumnes d’1 a 3 anys (de moment, perquè encara hi ha places vacants). Pel que fa al Col·legi d’Infantil Marjals, cursen els seus estudis en aquest centre 191 xiquets i xiquetes de 3 a 6 anys. El Col·legi de Primària Sanchis Guarner compta amb un total de 430 alumnes.

SANCHIS GUARNER I MARJALS: JORNADA CONTÍNUA, PROGRAMA PLURILINGÜE INTERCULTURAL I MILLORES AMB EL PLA EDIFICANT

colegio-sanchis-guarner-1

Tant al Sanchis Guarner com al Marjals, aquest serà el segon curs en què compten amb la jornada contínua. L’alumnat del Col·legi d’Infantil Marjals i del Col·legi de Primària Sanchis Guarner tindrà novament l’horari lectiu de 9 a 14 hores d’octubre a maig; atès que al setembre i juny l’horari és de 9 a 13 hores. De 14 a 15:30 hores serà el menjador, i de 15:30 a 17 hores s’oferiran activitats gratuïtes i voluntàries per aquells alumnes que es queden fins les 17 hores al centre escolar, atès que el centre romandrà obert fins les 17 hores. Hi haurà una oferta d’activitats extraescolars organitzades pel Centre, l’Ajuntament i l’AMPA. El menjador escolar oferirà servei des del mateix dia de començament de les classes, el 10 de setembre.

Segons s’ha anunciat des de la direcció del centre, aquest curs es posa en funcionament a l’etapa d’Infantil i al Primer Cicle un nou model d’ensenyament de les llengües: el Programa Plurilingüe Intercultural. L’alumnat d’aquests nivells rebrà un percentatge igual o major al 25 % de les classes en castellà, un 15% o més en anglès i la resta en valencià.

Quant a les millores realitzades durant les vacances d’estiu, des de la Regidoria d’Educació s’ha recalcat que s’han posat a punt els centres educatius, donant resposta a les peticions de la comunitat educativa. A més, la Regidora d’Educació, Mar Chesa ha aprofitat per a recordar que el ple municipal va acceptar la proposta de resolució del Conseller d’Educació de delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives en l’Ajuntament d’Ondara per a les actuacions de reforma i millora integral de tot l’edifici en el CEIP Sanchis Guarner, emmarcades en el pla Edificant. Per a la realització d’aquesta actuació, es finança a l’Ajuntament d’Ondara per import de 1.409.514,8 euros. Actualment s’està treballant en el projecte de millora integral del centre per a concretar les actuacions a realitzar.

NOVETATS A L’ESCOLETA INFANTIL MUNICIPAL: GRATUÏTAT EN L’ETAPA 2-3 ANYS, CALENDARI LABORAL I NOU HORARI

escoleta 3

Pel que fa a l’Escoleta Infantil Municipal, des de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara i des de l’empresa municipal PIMON (responsable de la gestió de l’Escoleta i el Regidor delegat de la qual és Francesc Giner) s’ha destacat que aquest curs, la matrícula i l’assistència és gratuïta en el tram de 2-3 anys, tal com contempla la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports (el menjador i el material queden exclosos d’aquesta gratuïtat). L’Escola Infantil Municipal Joaquina Gavilà compta de moment aquest curs 2018-2019 amb 68 alumnes; 21 en el tram d’1-2 anys (distribuïts en 2 aules) i 47 alumnes de 2-3 anys (distribuïts en 3 aules), quedant encara places lliures en ambdós trams. La gratuïtat del tram 2/3 ha incrementat la matrícula (el curs passat hi havia 2 aules en eixe tram, i enguany ja hi ha 3 aules).

A més, entra en vigor aquest curs 2018-2019 el nou reglament de l’Escoleta, amb novetats referents als horaris, calendari laboral, etc. Des d’aquest curs se seguirà el calendari laboral (no l’escolar), de manera que el centre romandrà obert durant les vacances escolars de Nadal, Setmana Santa, Pasqua i ponts, a excepció dels festius previstos en el calendari laboral. L’Escola Infantil Municipal Joaquina Gavilà d’Ondara ja ha iniciat el seu període ordinari dins dels 6 primers dies de setembre (els més menuts ja han començat les classes, de forma escalonada). Aquest període ordinari comprèn fins al 30 de juny, sent el seu període com “Escoleta d’Estiu” el comprés entre l’1 de juliol i el 31 d’agost. Els serveis d’Escola Matinera (de 8 a 9 hores) i Escola de Vesprada (17 a 18 hores) s’han posat a disposició dels pares i mares amb la finalitat de donar suport en la conciliació de la seua vida familiar i laboral.

Segons s’ha detallat des de l’Escoleta, les propostes del nou curs i del nou reglament que més destaquen i valoren els pares i mares són l’adequació del servei al calendari laboral i el servei en els períodes de Nadal i Pasqua; l’inici del menjador des del dilluns 10 de setembre; i la proposta de comunicacions amb les famílies per diversos canals, entre ells una agenda diària individual. L’Escoleta Infantil Joaquina Gavilà ha traslladat a les famílies la importància pel que fa al compliment dels horaris establits (entrada, eixides, tutories, absències); l’existència d’una comunicació fluida i participació activa dels pares i mares; així com les pautes que s’ha de seguir en el període d’adaptació.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.