EL 50 ANIVERSARI DE LA POLICIA LOCAL D’ONDARA ES COMMEMORARÀ AMB UN COMPLET PROGRAMA D’ACTES DEL 22 AL 29 DE SETEMBRE

  • La Policia Local d’Ondara compta en l’actualitat amb 20 persones en plantilla, i està dotada amb les últimes tecnologies

  • De 2014 a 2017 s’ha incrementat en més de 100.000 euros la partida que destina l’Ajuntament d’Ondara a la seguretat ciutadana

Ondara, 05.09.18. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el Cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano, han presentat aquest matí el programa d’actes que s’ha elaborat per a commemorar el 50è Aniversari de la fundació del cos de Policia Local d’Ondara; un aniversari amb què es festeja i reconeix la prestació del servei per part de la Policia Local d’Ondara des de 1.968. El programa se celebrarà del 22 al 29 de setembre i engloba diverses propostes, com una jornada d’educació viària, un dia de portes obertes, una marató de donació de sang, activitats esportives (amb tornejos de futbol i pàdel per a policies), una jornada tècnica dedicada als professionals de la seguretat, un acte institucional, i per a culminar, un sopar de gala. L’Alcalde, José Ramiro, ha agraït a tots els col·laboradors i patrocinadors dels actes, empreses i institucions que s’han bolcat en la proposta, i ha reconegut la labor del Cap de la Policia Local i dels agents en l’elaboració de l’esdeveniment, aprofitant per a animar a la ciutadania d’Ondara i de la comarca a participar en les diferents activitats programades.

presentacio 50 aniversari policia (2)

El Cap de Policia Local d’Ondara, Toni Galiano, ha explicat que amb aquests actes commemoratius es pretén recordar i homenatjar a qui “ha estat al capdavant de les tasques de prevenció, seguretat i benestar dels ciutadans i ciutadanes d’Ondara”. Va ser per primera vegada l’any 1968 quan es té constància, arran d’una acta del ple de l’Ajuntament, de la creació de la Policia Local d’Ondara, el primer cap de la qual va ser Bernardo Molines. La plantilla d’Ondara compta en l’actualitat amb 20 agents; 3 d’ells oficials. Segons ha recalcat Galiano, si bé fa 22 anys eren 8 les persones integrants en la plantilla policial, aquesta xifra s’ha incrementat notablement i a més, la Policia Local d’Ondara està dotada de molts mitjans que altres no tenen, afegint que “tenim un Equip de Govern que, a poc a poc, va dotant la policia local de les últimes tecnologies”, com ha puntualitzat, detallant, per exemple, els jupetins antibales personalitzats, taser, dos vehicles equipats de primera intervenció, tablet als vehicles, etc. Si bé ha volgut destacar que “el millor és l’equip humà que tenim”.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, ha destacat també aquest aspecte, assegurant que hi ha “un gran equip humà al servei dels veïns i veïnes, que fan un treball dia a dia que facilita la vida a la ciutadania i també a l’administració”. L’Alcalde ha explicat que des de l’arribada al govern local de l’actual Equip de Govern en 2015, s’ha dotat de més mitjans i s’han posat en marxa les diferents unitats policials, millorant el servei en els últims anys. Actualment, hi ha cinc departaments que estan integrats en la Policia Local: mediació, MAAT (violència de gènere i menors), UMA (Unitat de medi ambient), Gevat (agent tutor), i la unitat administrativa (guals, talls de carrers, etc). Quant al pressupost anual que l’Ajuntament d’Ondara destina a la seguretat ciutadana, en l’exercici 2017 va ascendir a 664.079 euros (incloent les partides de Policia Local i Protecció Civil). L’any 2014, el pressupost en seguretat ciutadana va ser de 556.887 euros. Per a l’Alcalde i responsable de Seguretat Ciutadana, aquest fet (l’increment en 107.192 euros en 3 anys) demostra la importància que se li està donant a aquesta matèria (la seguretat ciutadana) per part de l’actual corporació.

José Ramiro ha destacat que la Policia Local d’Ondara presta un servei a la ciutadania 24 hores al dia tots els dies de l’any, suposant en molts casos el primer contacte del veí o veïna amb l’Ajuntament. També, respecte al nombre d’integrants de la plantilla policial, ha volgut matisar que si bé Ondara té 6.700 habitants, per exemple, aquesta població es triplica en una vesprada de major afluència al Centre Comercial, i és el departament de la Policia Local d’Ondara el que presta el servei.

Programació d’actes – 50è Aniversari Policia Local d’Ondara

jornada

El dissabte 22 de setembre se celebrarà la jornada d’educació viària a l’aparcament del Centre Comercial Portal de la Marina de 10 a 13:30 hores i de 17 a 20 hores, que està dirigida a tots els xiquets i xiquetes de la comarca. S’instal·larà un Parc d’Educació viària amb bicicletes per a totes les edats, nombrosos tallers de manualitats, un simulador de bolcada per als més majors, castells unflables, exposició de vehicles d’emergències i un hospital de campanya de la Creu Roja. A més hi haurà amb photocall amb els integrants de la Patrulla Canina, que estaran tot el dia.

educacio-vial

El dimarts 25 de setembre tindrà lloc la Marató Solidària de donació de sang, al Centre Social Trini Reyes d’Ondara, en horari de 9:30 a 13:30 hores i de 16:30 a 20:30 hores. El I Marató de Donació de Sang de la Policia Local d’Ondara té com a repte aconseguir “100 donacions de sang”; dues donacions per any de celebració. Se sortejaran diversos regals gentilesa de les farmàcies d’Ondara, i tots els donants comptaran amb un detall del Centre de Transfusions d’Alacant.

maraton-solidario

El dimecres 26 de setembre es realitzarà una activitat dirigida a l’alumnat dels centres escolars d’Ondara d’infantil i primària; una jornada de portes obertes en la que se’ls convidarà a visitar la central de la Policia Local (Av. Doctor Fleming). Hi haurà un photocoll amb animació de la “Patrulla canina”. Els xiquets i xiquetes podran conèixer la Direcció de la Policia Local, pujar als cotxes i veure diverses fotos de l’activitat de la Unitat “Gevat” als col·legis.

Entre les activitats previstes en els actes commemoratius també destaquen les esportives; així, el dijous 27 de setembre tindrà lloc la Jornada Esportiva, amb el I Torneig de Pàdel Policial i el I Torneig de futbol sala. Els tornejos van dirigits als integrants de les plantilles de les policies locals i nacional, i per a això s’ha convidat a totes les Direccions a participar. L’objectiu és gaudir d’una jornada de convivència entre el màxim nombre de policies de la diferents Direccions. Tots els inscrits podran gaudir d’un dinar de germanor. Així mateix, se’ls obsequiara amb una samarreta commemorativa a cada participant dels tornejos, i regals per als assistents. Els guanyadors d’ambdós disciplines, rebran el trofeu de mans de l’Alcalde i Regidora d’Esports d’Ondara. Les inscripcions es poden realitzar a través de www.ondara.org .

futbol-sala inscripciones-deportes padel

El divendres 28 de setembre se celebrarà la Jornada Tècnica a l’Auditori Municipal durant tot el dia (de 9 a 18 hores). Aquest dia es dedicarà als professionals dels CCFFSS de la Comunitat Valenciana, que desitgen assistir a les conferències de temes d’actualitat, que serviran per a adquirir nous coneixements de la mà de ponents d’anomenat prestigi en tot el territori espanyol, amb temàtiques relacionades amb noves tecnologies, terrorisme jihadista, la mediació i les claus de la motivació en la qualitat dels serveis policials, entre altres. També hi haurà exposició de materials policials. La jornada serà inaugurada pel Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, a les 9 hores.

jornada-tecnica

Els actes commemoratius culminaran el dissabte 29 de setembre amb la jornada institucional i el sopar de gala. En la jornada institucional, que se celebrarà a l’Auditori Municipal Valerià Gil a partir de les 19 hores, es comptarà amb la presència d’autoritats institucionals, membres de Policia Local, Policia Nacional, Policia adscrita de la Generalitat i Guàrdia Civil. En aquest acte es realitzarà un reconeixement públic tant als Agents de la Policia Local d’Ondara, com d’altres entitats, persones i membres d’altres col·lectius de policials que, d’alguna manera, ha tingut especial rellevància en el quefer diari de la Policia d’Ondara enguany.

institucional

A la nit, a les 22 hores, se celebrarà a l’Hotel Restaurant Ramis el Sopar de Gala a benefici de la Residència Mare de Déu de la Soledat. El sopar estarà amenitzat per la cantant Rosana i durant la vetlada hi hauran sortejos de regals. (Preu: 25 euros. Venda de tiquets, en la Policia Local, Casa de la Cultura i en la mateixa Residència). El Cap de la Policia Local d’Ondara, Toni Galiano, ha avançat la intenció que aquest sopar de gala solidari tinga continuïtat en el temps i cada any la recaptació es destine a una associació.

sopar gala

Publicado en Actualitat, Ajuntament.