El primer campionat de pilota grossa es presenta aquest divendres 31 d’agost al GenovésOndara serà una de les seus del campionat i acollirà les finals el cap de setmana del 29 de setembre

Aquest divendres, 31 d’agost, a les 20:30, el museu de la pilota del Genovés serà l’escenari de la presentació del primer campionat de pilota grossa que organitzen els ajuntaments de Confrides (Abdet) el Genovés, Ondara, i Parcent amb la col·laboració de la Coordinació de Pilota Valenciana de la Direcció General d’Esport i la Federació de Pilota Valenciana.

Un dels objectius d’aquestes institucions és recuperar aquesta modalitat de pilota que fins ara no havia tingut cap campionat absolut i donar a conéixer totes les possibilitats d’aprenentatge i de pràctica al llarg de tota la vida (envelliment actiu) que té aquesta modalitat.

Un total de 39 equips i de vora 100 jugadors i jugadores participaran en aquest primer campionat. Els equips jugaran per categories: cadet (fins a 16 anys), sèniors (sense límits d’edat), veterans A (de 40 a 60 anys) i veterans B (a partir de 61 anys). Es jugarà amb el format de seus i eliminatòries al llarg del mes de setembre.

Aquest divendres, serà la presentació al Genovés i la jornada classificatòria de la categoria de cadet. El cap de setmana del 9 de setembre, es jugarà en les quatre seus (Abdet, el Genovés, Ondara i Parcent) la jornada prèvia de totes les categories. El cap de setmana següent, el del 16 de setembre, serà l’Abdet la seu on es jugaran els quarts de final de totes les categories coincidint en la fira gastronòmica anual del poble. A continuació, el cap de setmana del 23 de setembre, seran les semifinals a Parcent on també hi haurà una partida al carrer de raspall femení dins de la programació de la fira de la dona. I per finalitzar, el cap de setmana del 29 de setembre es jugaran les finals a Ondara on també hi haurà una partida de raspall adaptat al trinquet.

Publicado en Esports.