MÉS LAVABOS PORTÀTILS DURANT LES FESTES DE SANT JAUME

L’Equip de Govern arreplega el prec del PP en el ple i instal·larà més lavabos públics, encara que s’insisteix a demanar un comportament cívic als assistents als festejos per a evitar la problemàtica d’anys anteriors

Ondara, 20.07.18. L’Ajuntament d’Ondara va celebrar ahir dijous 19 de juliol el ple ordinari corresponent al mes de juliol (que es va avançar una setmana amb motiu de la celebració de les Festes de Sant Jaume). Els dos punts pendents d’aprovació en l’ordre del dia van ser aprovats per unanimitat de tots els grups polítics, Equip de Govern PSPV-Compromís i PP. El primer va ser la modificació de l’ordenança municipal de circulació, per a incloure la regulació d’una targeta municipal “provisional” d’estacionament per a persones discapacitades que només tindrà validesa dins del terme municipal d’Ondara, i que s’estèn a casos d’incapacitat temporal (a causa d’accidents, operacions, etc) que suposen limitacions de la mobilitat. Aquesta targeta es tramitarà per la Treballadora Social d’Ondara , una vegada l’ordenança siga aprovada de forma definitiva en la següent sessió plenària.

ple juliol (2)

D’altra banda, en el ple es va aprovar, també per unanimitat, una modificació de crèdits per a reajustar partides econòmiques, com va explicar la Regidora d’Hisenda, Raquel López. El PP va votar a favor, segons va indicar el seu portaveu, Isidro Catalán, perquè era per a dotar a partides com el taller d’ocupació o l’aportació per als bombers.

ple juliol (3) ple juliol (4)

En l’apartat de precs i preguntes, des del PP, Isidro Catalán va formular el prec que hi haja més control i s’incremente el nombre de lavabos públics per a aquestes Festes Populars de Sant Jaume. Segons va recalcar, en festes hi ha llocs com el carrer Nacions Sense Estat, o el principi del carrer Verger, que són utilitzat per alguns per a fer les seues necessitats en ple carrer, a pesar dels vàters portàtils que col·loca l’Ajuntament. Tant l’Alcalde, José Ramiro, com la Regidora de Festes, MªCarmen Velázquez, van recalcar que enguany s’han posat altres dos vàters portàtils més en la 0-30, i van coincidir en assenyalar el comportament incívic d’algunes persones, entrant en qüestions d’educació i de respecte, atès que malgrat tindre lavabos portàtils, (que es vénen a sumar als lavabos de la plaça de bous o del Prado), algunes persones fan gala d’una gran falta d’educació i civisme, i embruten carrers i espais públics; inclús alguns portals. En tot cas, des de l’Equip de Govern es va atendre el prec del PP, i l’Alcalde va assegurar que s’incrementaria el nombre de lavabos portàtils en la zona sol·licitada.

ple juliol (1)

L’Alcalde, José Ramiro, va aprofitar per a reclamar a la ciutadania un comportament cívic també en el parc Tossals, el final de la primera fase del qual ja ha sigut signat. Ha recordat que el parc “és per a les persones” i ha fet una crida al comportament cívic de tots i totes quan passegen amb el parc amb les seues mascotes, recordant la necessitat de retirar els excrements per a mantenir neta una àrea que és per al gaudi de tota la ciutadania.

Publicado en Actualitat, Política.