EL IV FESTIVAL JAZZDARA SE CELEBRA ELS DIES 24, 25 I 26 D’AGOST A ONDARA

AF_CartellJazzdara'18-01 AF_Programació_Jazzdara'18

El festival musical està organitzat per la Regidoria de Cultura d’Ondara i l’Associació Terra Cultura – Col·lectiu Jazzdara la Marina Alta

Ondara, 12.07.18. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, en el seu interès de proposar opcions d’oci que acosten la cultura a la població, i amb l’objectiu d’apostar per la música, la cultura i la formació musical, ha impulsat novament la celebració del quart Festival Jazzdara 2018 per al mes d’agost. El IV Festival de Jazz d’Ondara se celebrarà el divendres 24, dissabte 25 i diumenge 26 d’agost de 2018, amb activitats a la Casa de Cultura i a la Plaça Major d’Ondara. Tots els concerts seran gratuïts. Enguany, s’introdueix com a novetat el format de quatre màster class (d’abonament) a càrrec dels reconeguts músics que actuaran al certamen. Una altra novetat és que els tres concerts nocturns programats en Jazzdara 2018 s’efectuaran a les 23 hores, per a permetre al públic el seu gaudi en acabar de sopar. (Hi haurà servei de barra a càrrec de l’Associació Terra Cultura).

El IV Festival Jazzdara 2018 és una iniciativa organitzada per l’Associació Terra Cultura (la presentació pública de la qual es realitzarà al setembre), que engloba el Col·lectiu Jazzdara la Marina Alta, amb el patrocini de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara. La Regidora de Cultura, Raquel Mengual; Albert Llobell (músic, director del festival i membre del Col·lectiu Jazzdara), i Ceci Chaves (en representació de l’Associació Terra Cultura) han presentat aquesta interessant proposta musical per al mes d’agost; un festival de gran qualitat que es consolida i creix, any rere any, en la programació cultural d’Ondara. Raquel Mengual ha destacat que es tracta d’una programació molt completa, d’un festival que impulsa tant als que estan començant com als que estan consagrats; i que el fet de realitzar tallers i concerts és una manera d’aproximar i ensenyar aquest estil musical al públic més curiós; a causa del bon resultat d’edicions anteriors, es repeteix el concert didàctic amb entrada lliure, i màster class.

presentacio festival jazz

El programa de concerts del IV Festival de Jazz d’Ondara començarà el divendres 24 d’agost a les 19 hores a la Casa de Cultura, amb un concert didàctic per a xiquets, xiquetes i majors, a càrrec del Col·lectiu Jazzdara. Es repeteix el format de l’any passat, que va tenir una gran acollida i molt èxit entre les famílies. Les explicacions comptaran amb demostracions pràctiques, i el públic podrà experimentar. Quant al concert nocturn del divendres, serà a les 23 hores a càrrec de The Swing Machine; agrupació que en les edicions anteriors era l’encarregada de tancar el festival, però que enguany ho encapçala al principi per a començar amb la força dels balls dels participants. Amb The Swing Machine es torna a oferir una gran nit del swing per a escoltar i ballar, convidant als aficionats el swing i al públic en general que vullguen gaudir escoltant i ballant swing.

El dissabte 25 d’agost a les 23 hores s’oferirà el concert de CSM Trio, amb Javier Colina, Perico Sambeat i Marc Miralta; un trio nacional que oferirà un concert de gran qualitat. El diumenge 26 d’agost a les 23 hores l’actuació estarà protagonitzada per Eva Romero & Ramon Cardo Trio; un homenatge a Billie Holiday que estan portant de gira amb gran èxit.

Quant a les màster class, les persones interessades poden formalitzar la seua inscripció abans del 10 d’agost per correu, contactant amb jazzdarafestival@gmail.com. S’oferiran quatre sessions, totes elles a la Casa de Cultura, aprofitant el talent i el nivell dels artistes que participen en el festival, com ha destacat Albert Llobell, qui ha recalcat l’aposta per músics autòctons, atès que el 99% dels artistes són valencians. El dijous 23 d’agost a les 19 la màster class grupal anirà a càrrec de Jeff Jerolamon, Julio Fuster i Joan Vicens; el dissabte 25 d’agost a càrrec de Javier Colina, Perico Sambeat i Marc Miralta. El diumenge 26 d’agost s’oferiran dues sessions; la primera serà una màster class de cant a càrrec d’Eva Romero a les 17 hores; i la segona, a càrrec de Ramon Cardo, que impartirà una màster class d’improvisació de tots els instruments i veu.

D’altra banda, Albert Llobell ha destacat que el Festival Jazzdara es complementarà amb l’Off Festival Plaça de Bous, amb quatre sessions de concerts gratuïts a la terrassa de la plaça de bous, tots els dijous del mes d’agost a les 23 hores. El 2 d’agost, sessió amb Jam sessió inaugural a càrrec del Col·lectiu Jazzdara&Friends; el 9 d’agost, Clara Juan Trio (saxofonista de Gandia de gran projecció musical); el 16 d’agost, Peter Gun & The Paper Hats (guitarrista de swing reconegut internacionalment); i el 23 d’agost, Jeff Jerolamon Jazz Experience, amb el seu jazz més clàssic.

Des de l’organització s’ha animat als amants del jazz i de la música en general, d’Ondara i de la comarca, que assistisquen a aquest esdeveniment musical en les diferents sessions programades. Seran uns concerts molt pròxims al públic, segons ha confirmat la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, la qual ha agraït a l’Associació Terra Cultura i al Col·lectiu Jazzdara la seua implicació a l’hora d’organitzar aquesta iniciativa. Així mateix, ha aprofitat per a animar als col·lectius, associacions i ciutadania en general, que tinguen una idea o projectes interessants en l’àmbit de la cultura, a dirigir-se a la Regidoria de Cultura per a poder estudiar i potenciar noves propostes interessants per al poble.

L’organització ha agraït la participació dels col·laboradors :Bar Plaça de Bous, bar La Xata, Rte. Tasta’m, San Miguel, Màxim Sound, Disglop, Monverd, Santafé, Ortolà i Hotel Ramis.

Publicado en Actualitat, Cultura.