L’AJUNTAMENT D’ONDARA POSA EN MARXA UN NOU APARCAMENT AMB 40 PLACES AL FINAL DEL CARRER DOCTOR BARRAQUER

L’Ajuntament ha signat un conveni amb el propietari de la parcel·la, situada molt prop del Prado i la Plaça de Bous, per a la seua cessió durant 2 anys

Ondara, 05. 07.18. L’Ajuntament d’Ondara posa en marxa aquesta setmana una nova zona d’aparcament públic i gratuït amb capacitat per a 40 vehicles al nucli urbà. Es tracta d’una parcel·la privada situada al final del carrer Doctor Barraquer, el propietari de la qual ha cedit a l’Ajuntament durant un període de dos anys per a ser utilitzada com a aparcament. Aquest matí, l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i els Regidors d’Urbanisme i Via Pública, Francesc Giner i Pere Picornell, han visitat la parcel·la en què s’han realitzat una sèrie d’actuacions per a condicionar-la com a zona d’aparcament. Les obres realitzades permetran la utilització del nou aparcament en dates pròximes de gran afluència, com poden ser les Festes de la Soledat i les Festes Populars de Sant Jaume.

aparcament doctor barraquer (1)aparcament doctor barraquer (2)

L’Ajuntament d’Ondara, per mitjà de les Regidories d’Urbanisme i de Via Pública (coordinades respectivament per Francesc Giner i Pere Picornell), i després de les gestions realitzades per l’Oficina Tècnica Municipal, ha signat, amb el propietari dels terrenys, un conveni de cessió d’ús de la parcel·la per a l’aparcament de vehicles. La parcel·la, en sòl urbanitzable, es troba situada al final del carrer Doctor Barraquer (després de l’encreuament amb l’Avinguda Blasco Ibáñez). Es tracta d’un cèntric emplaçament urbà, des d’on, en a penes 2 minuts, s’està al Prado i a la zona de la Plaça de Bous.

Aquests terrenys estaven sent utilitzats per a estacionar vehicles, però sense el permís del propietari de la parcel·la. A més d’haver-se produït abocaments incontrolats de residus urbans i acumulació de brossa i deixalles. Per això, l’objectiu que s’ha perseguit amb la signatura del conveni és doble, atès que s’aconsegueix augmentar les places d’aparcament de la zona amb 40 noves places per a vehicles, i també es recupera una zona degradada, millorant els espais.

obres parking (3)

El conveni signat representa la cessió voluntària per part del propietari i regula les condicions d’ús. La propietat manté sempre la titularitat de la parcel·la, i l’Ajuntament d’Ondara executa l’obra i adequació d’habilitar el terreny com a aparcament públic. Durant les passades setmanes, s’ha procedit per part de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis i per personal de l’empresa PIMON, a la neteja i condicionament del solar (abocament de saorra i compactació del terreny, delimitació del perímetre d’aparcament, instal·lació d’enllumenat, papereres i senyalització de l’estacionament de vehicles).

obres parking (1)obres parking (2)

La cessió tindrà una duració mínima de dos anys prorrogables, i en el moment que el propietari transmeta la parcel·la a tercers, o procedisca a l’edificació (amb un preavís de 3 mesos), l’Ajuntament es compromet a retornar-li totalment el seu ús. Des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha fet una crida a la ciutadania per a fer un ús responsable del nou aparcament públic.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.