ONDARA COMPLETA LES ZONES DE RECOLLIDA SELECTIVA AMB 25 NOUS CONTENIDORS DE PLÀSTICS I ENVASOS

L’objectiu és reduir el volum de restes orgàniques, facilitant la recollida selectiva i el reciclatge en nous punts del nucli urbà i de l’extrarradi

Ondara, 06.07.18. L’empresa municipal SINMA Ondara, encarregada del servei de recollida de fem i neteja viària, està dotant de nous contenidors grocs per a la recollida selectiva de plàstics i envasos a diversos emplaçaments del nucli urbà, d’instal·lacions esportives i de l’extrarradi, segons ha anunciat el Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner. L’objectiu és aconseguir incrementar el volum de recollida selectiva i per tant el reciclatge, al mateix temps que reduir el volum de residus orgànics; una meta que s’està aconseguint gradualment a Ondara. En concret, s’estan instal·lant un total de 25 contenidors aeris de plàstics i envasos amb 3.000 litres de capacitat, que estan sent col·locats en diferents emplaçaments, (contenidors que ha rebut SINMA recentment gràcies a l’acord de col·laboració entre Ecoembes i l’Ajuntament d’Ondara).

contenidors groc (5)contenidors groc (3)

En concret, s’estan instal·lant els contenidors de plàstics i envasos en zones que disposen de contenidors d’orgànics, per a completar així la recollida selectiva en aquests punts; Barri del Crist (s’instal·len a Avinguda de l’Oest, carrer Constitució i Vega Baixa); als carrers Xàbia i Lepanto; i al carrer Serra de Bèrnia (Tossals); així com en diverses zones de l’extrarradi: a la partida Vinyals i a la carretera Camí Tossals (zona de casetes). Al llarg d’aquests dies s’està procedint a la col·locació de les primeres unitats, i una vegada concloguen les Festes de la Soledat, seguiran realitzant-se les tasques de trasllat a les noves ubicacions de la nova dotació de contenidors grocs (Blasco Ibáñez, Tossals i altres zones d’afores). També es col·locaran contenidors grocs de reforç en les zones del polígon i del parc comercial.

contenidors groc (7)contenidors groc (6)

A més, i després de l’anàlisi de necessitats realitzat per SINMA i de les peticions arreplegades en els últims mesos, s’està dotant de contenidors de recollida selectiva d’envasos i plàstic a instal·lacions municipals com el poliesportiu i el conjunt del pavelló i piscina (que fins ara no disposaven dels mateixos), sent espais de concentració i rotació d’un nombre elevat diari d’usuaris.

Francesc Giner també ha avançat que es preveu rebre a finals de la setmana que ve noves unitats d’iglús per a la recollida de vidre, facilitades per Ecovidrio (entitat sense ànim de lucre dedicada a la recollida selectiva de vidre). Els contenidors de vidre completaran les zones compactes de recollida selectiva al Barri del Crist (Av. de l’Oest i carrer Constitució); a l’extrarradi (partida Vinyals, camí Tossals (casetes); i a les instal·lacions esportives del pavelló-piscina i poliesportiu. D’altra banda, també s’han sol·licitat noves unitats per a la recollida selectiva de paper i cartó.

L’Ajuntament d’Ondara, a través de l’empresa municipal SINMA, continua així fomentat i facilitant la recollida selectiva per a millorar la prestació del servei i el reciclatge. El Regidor delegat de SINMA, Francesc Giner, ha aprofitat per a demanar la col·laboració ciutadana per a complir la normativa, així com la necessitat de respectar les normes i horaris, i de mantenir en bones condicions els contenidors i zones annexes. A més, ha incidit en els horaris per a depositar els residus orgàniques i restes, que són de 20 a 24 hores a l’estiu, amb la finalitat d’evitar olors i molèsties al veïnat.

contenidors groc (2) contenidors groc (1)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.