L’ONDARA TRI-ESPORT PARTICIPA A L’IRON MAN D’ÀUSTRIA

IMG-20180701-WA0172

* Comunicat Ondara Tri-Esport *

L’ONDARA TRI-ESPORT PARTICIPA A L’IRON MAN D’ÀUSTRIA

La Ciutat austríaca de Klagenfurt acollia la prova en una jornada de sol i clarianes

El passat diumenge 1 de juliol es va celebrar una de les proves més importants del panorama de triatló d’Europa, el Triatló per excel·lència de la marca Iron Man a la ciutat austríaca de Klangenfurt. Vora 3000 triatletes de més de 60 països van participar en la prova. Els participants van haver de recórrer nadant 3800 metres al llac de Wörthersee, 180 km en bicicleta i 42 km de carrera a peu.

Aquest tipus de triatló es considerat el més dur i marca la trajectòria històrica de l’essència del triatló. Recordem que aquest esport va néixer segons la llegenda popular a Hawai allà pels anys 70 on un grup de militars estadounidenses van haver de superar unes proves físiques per una aposta entre mariners americans. No obstant això, i segons, l’escriptor i historiador Scot Tinley va ser a França a la dècada dels anys 20 on es va celebrar una prova que rebia el nom de “Les Trois Sports”, “La Course de Débrouillards” i “La course donis Toc à Tout”, amb la peculiaritat que l’ordre de les disciplines era invers a com es realitza hui en dia. Actualment, aquesta cursa es celebra a la ciutat francesa de Joinville-li-Pont. També, es tenen constàncies escrites de duatlons a Espanya en Castro Urdiales cap l’any 1968 i altres parts del món.

L’expansió de la marca Iron Man a Hawai per tot arreu va ser el que hui coneguem com el triatló per excel·lència i que es va disputar aquest passat diumenge. Cal dir també que hi ha altres proves de triatló amb les mateixes distàncies

Pel que fa a la participació del club Ondara Tri-Esport van estar Sergio Torres amb 9 hores i 57 minuts, Joanfe Ribes amb 10 hores i 38 minuts, Ivan Payà amb 11 hores i 1 minut, Jaume Aparisi amb 12 hores i 1 minut i, finalment, Ferran Gimenez amb 12 i 47 minuts.

En categoria masculina el triomf va ser del local Michael Weiss amb un registre de 8 hores i 4 minuts. Weiss es va col·Locar líder al segment ciclista després d’haver cedit cinc minuts sobre el grup de favorits liderat per David McNamee en els 3800 metres de natació. Amb una marató controlada de 2 hores i 51 minuts Weiss es feia sense problemes amb la prova. El rus Tutukin entrava segon amb 8 hores i 12 segons i en tercera posició completava el podi Andy Potts amb 8 i hores i 14 segons.

En categoria femenina el triomf va ser per a l’alemana Mareen Hufe amb 9 hores i 32 segons, Lisa Heutthaler amb 9 hores i 2 minuts i Emma Pallant en tercera posició amb 9 hores i 4 minuts.

A la fi, una prova de molta exigència, i que els nostres triatletes de l’Ondara Tri-Esport van aconseguir travessar la línia de meta amb molt bones sensacions després de mesos de treball i entrenament. I és que un repte aconseguit sempre va precedit d’un treball meticulós, laboriós i constant.

* Comunicat Ondara Tri-Esport *

Publicado en Associacions.