JA S’HA INICIAT L’EXPEDIENT DE LICITACIÓ DE LES OBRES DEL FUTUR CENTRE DE DIA A ONDARA

José Ramiro, alcalde d’Ondara, va informar ahir en el Ple Ordinari del mes de juny que fa uns dies la Diputació d’Alacant va enviar un document que explicava que ja s’ha iniciat l’expedient de licitació de les obres del futur Centre de Dia a Ondara. «Es tracta d’un pas més perquè aquest centre prompte estiga fet», va afirmar Ramiro.

D’altra banda, l’alcalde d’Ondara també va informar en el ple que l’edifici que albergarà el Centre Educatiu ja és propietat de l’Ajuntament d’Ondara després de la signatura de l’escriptura i de fer-se efectiva la permuta amb els familiars de l’edifici. I va voler aprofitar el moment per destacar una iniciativa d’una veïna d’Ondara que es va adonar que a l’hora de contractar el gas a sa casa li van cobrar l’alta malgrat que prèviament li havien dit que no li la cobrarien. Va veure en el contracte que existeix una clàusula per mitjà de la qual pots reclamar que et bonifiquen l’alta, és a dir, que et tornen els diners que t’han cobrat per donar-te d’alta. Ramiro creu «que és interessant saber-ho i que els veïns i les veïnes d’Ondara ho sàpiguen. Farem una campanya d’informació al respecte».

En el ple Francesc Giner, Regidor d’Urbanisme i Conseller Delegat de les empreses PIMON i SINMA, també va informar que s’ha habilitat un nou estacionament a Ondara, en concret al final del Carrer Doctor Barraquer. Es tracta d’una parcel.la privada i s’ha concretat amb el propietari un conveni per a la cessió durant 2 anys -mentre no haja voluntat d’edificar per part del propietari- d’eixa parcel.la, la qual s’ha condicionat amb llum, papereres i amb la neteja de la mateixa. Donarà cabuda a 40 cotxes. Eixe conveni es podrà renovar després dels 2 anys.

Francesc Giner va aprofitar el ple per a manifestar que es va gestionar amb Ecoembes la necessitat de millorar la recollida selectiva, és a dir, augmentar-la i disminuir la recollida orgànica i restes. Per a aconseguir-ho han arribat a Ondara 25 iglús de plàstic i 25 de vidre. En breu arribaran 25 iglús de cartró. Tots ells aniran col.locant-se en les zones del poble on només hi ha recollida d’orgànic. Giner també va afirmar que es farà una campanya durant els mesos de juliol i agost – on solen augmentar les tones de residus- amb la col.locació de contenidors, sobretot en la zona dels «garitos» durant les Festes de Sant Jaume i també en la zona del Centre Comercial.

José Ramiro, alcalde d’Ondara, va afirmar que en els 6 mesos que portem d’any només s’han fet dos modificacions de crèdit -degut a la incorporació de romanents de tresoreria del 2017 per a la cancel.lació d’un dels préstecs i per a ampliar la partida per a la construcció de l’Espai Jove- i que és un motiu d’alegria ja que això significa que s’està complint amb el pressupost del 2018. I es va votar una notificació d’urgència de la Generalitat Valenciana per a que s’establiren els festius locals del 2019. Per unanimitat es va acordar que seran el dilluns 8 de juliol de 2019 (Dia de la Soledat) i el divendres 26 de juliol de 2019 (Santa Anna).

D’altra banda, en el ple es va acordar per unanimitat l’adhesió a la Declaració d’Oci Educatiu impulsada per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), una declaració que pretén dur a terme activitats d’oci responsable, educatiu, inclusiu i alternatiu. I també es va acordar per unanimitat recolzar la iniciativa de l’associació AMADEM per a la construcció d’un Centre de Rehabilitació i Inserció Social (CRIS) a la Marina Alta. Zeus Serrano, Regidor de Sanitat de l’Ajuntament d’Ondara, va explicar que està previst que eixe centre es construïsca a Dénia, en concret a uns terrenys adjacents a l’Hospital La Pedrera.

En l’apartat de precs i preguntes, una veïna d’Ondara va demanar si seria possible que almenys una vegada al mes es netejara el Riu Alberca i també la zona del Polígon Industrial que la gent utilitza per anar al Centre Comercial. José Ramiro va contestar que es tindria en compte la proposta com també la possibilitat de crear més zones verdes pels voltants del Centre Comercial tot i que, en paraules de Pere Picornell, Regidor de Medi Ambient i Espais Naturals, «no és fàcil perquè tot depén del Ministeri de Foment, però que en els pressupostos participatius alguna cosa s’ha pensat i s’intentarà».

Publicado en Actualitat, Política.