JA ES PODEN VOTAR ELS PROJECTES D’INVERSIÓ DINS DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

Des d’avui dilluns i fins el pròxim 11 de juliol es poden votar al web https://participa.ondara.org les propostes de projectes d’inversió que s’han estimat com a viables i que, per tant, es podran executar en cas de ser les més escollides.

Es podrà votar una única proposta o diferents propostes sempre i quant la suma de les mateixes no supere el total disponible de 75.000€. Les propostes de projectes d’inversió són variades i tenen un pressupost que va des dels 3.000€ fins a 75.000€.

Les propostes són:

-Creació d’un banc d’ordinadors per a ús públic, tant en l’àmbit individual com per a col.lectius, dotats amb programari d’Office, antivirus i sistema d’esborrat amb un pressupost d’11.300 euros.

-Adquisició de llibres per a la biblioteca, compra de més novetats tant per a públic infantil, adolescent i adult i poder comprar aquests llibres tant en castellà com en valencià amb una reserva de 3.000€.

-Instal·lació i/o creació d’elements (grafitis, pintures o altres expressions) en espais i parcs públics amb missatges positius sobre la igualtat de gènere i el respecte a les diversitats amb un cost previst de 22.00€.

-Dotació amb barreres de ferro fixes com les que ja existeixen en la resta de recorregut de l’entrada de bous per facilitar així el muntatge/desmuntatge i l’accessibilitat i la seguretat del recinte amb un pressupost de 19.360€.

-Dotar d’un circuit de bicicletes per a xiquets/xiquetes al futur parc dels Tossals amb un cost de 73.000€.

-Creació d’un circuit de carrils bici que connecten les zones més rellevants del poble dotant-les alhora amb aparcaments per a bicicletes amb una despesa de 26.000€.

-Instal·lació d’un rocòdrom per a poder practicar aquesta especialitat esportiva i poder fomentar així també un nou esport en les escoles esportives i la gent del poble en general amb un pressupost de 38.500€.

-Instal·lació de protectors de viratges o també anomenats panells en ambdós extrems de la piscina municipal coberta per tal de poder disputar competicions federades de natació amb una previsió de cost de 10.000€.

-Instal·lació d’un equip de so adequat per als diferents esdeveniments que es fan tant al pavelló cobert com al poliesportiu amb un pressupost de 70.500€.

-Creació de dues pistes de tenis amb les mesures homologades en l’actual pista de futbol sala, ja que no s’utilitza durant tot l’any amb un cost de 73.424€.

-Reconstrucció i millora del marge de les parcel·les 242 i 243 del polígon 4 (Alfatares) que està situat enfront del pàrquing del cementiri per tal d’ampliar el camí amb un pressupost de 24.650€.

-Instal·lació de faroles al tram fins al camí del cementeri ja que de nit no hi ha visibilitat amb una previsió de cost de 21.296€.

-Instal·lació d’espills als carrers Constitució, Pizarro i a l’avinguda de l’Oest per donar visibilitat als conductors/es que venen des dels carrers Santa Anna, Menéndez Pidal i Hernán Cortés respectivament suposant una despesa de 3.584€.

-Construcció d’una rodona en l’encreuament entre l’Avinguda Marina Alta, el carrer Ramon i Cajal i el carrer Lepanto. D’aquesta manera, es pretén regular el trànsit en aquest punt que conflueix entre el Sanchis Guarner i la carretera que va cap a Dénia amb un pressupost de 27.500€.

-Millorar el parc per a gossos dels Tossals afegint espais d’ombra, fonts per a gossos i persones, jocs i altres comoditats que milloren aquest espai suposant una despesa de 22.000€.

-Fer les següents millores al parc del final del Dr. Fleming (proper a l’aparcament del C/ Nacions Sense Estat): col·locació d’un tancament més segur per la proximitat d’aquest parc a la carretera i millora dels espais d’ombra amb un pressupost de 19.500€.

-Millora de l’espai del parc dels pins realitzant una millora de la seguretat i dotar-lo amb ornamentació i mobiliari. Adequar-ho també per a la realització d’actes a l’aire lliure amb un cost de 17.500€.

-Realització d’un sanejament al parc dels pins als arbres i afegir vegetació autòctona i cartelleria per fer un itinerari on s’expliquen les espècies que hi ha plantades amb mobiliari per seure, llegir o conversar amb una despesa de 14.300€.

-Canviar el bar de la piscina municipal a un espai que queda entre les grades de la piscina i les del pavelló perquè puga ser utilitzat des d’ambdues instal·lacions i, a més, aquest nou espai comptaria amb una terrassa ampla amb un cost de 15.500€.

-Creació d’una zona verda des del carrer Picasso fins al polígon comercial dotant-lo d’una zona verda per poder connectar d’aquesta manera el poble amb la zona comercial i poder així anar caminant, en bici, etc amb un pressupost de 68.500€.

-Creació i adequació d’un camí que perimetre tot el futur parc dels Tossals per poder córrer i/o caminar a més de dotar-lo d’una «zona d’escalfament» per poder fer estiraments abans i després de l’entrenament amb un pressupost de 28.632€.

-Creació d’una zona verda amb instal·lacions com les següents: parc de gossos, taules i cadires de merendero, serveis, paelleres, ombra amb arbres, jocs infantils, etc suposant un cost de 75.000€.

-Creació d’un parc amb llibertat d’accés on es puguen practicar diferents esports a l’aire lliure aprofitant l’oval per a utilitzar-lo de pista d’atletisme i el nucli per disposar d’altres elements com: una pista de futbet i bàsquet, un xicotet frontó per a la pràctica del OneWall, una zona de cal·listènia i parkour o altres disciplines amb un cost estimat de 75.00€.

-Millora de les escales que donen accés des de l’Av. Marina Alta al C/Antic camp de futbol convertint les dues escales que hi ha laterals en una única central llevant així punts morts de visibilitat amb un preu de 24.200€.

-Creació d’un espai dedicat a les disciplines de lliscament especialment per a skate o bicicletes BMX fitant un espai al voltant del mateix de més de 100 metres sense arena o pedres i els dispositius necessaris perquè no entren elements com aquests a l’interior del recinte amb una despesa de 75.000€.

-Habilitació d’espai per a la iniciativa MAKERS (ciutadans de la societat tecnològica) amb un cost de 70.500€.

Les propostes es poden votar per mitjà de la plataforma web https://participa.ondara.org o de manera presencial a la Casa de Cultura de 9 a 14h i de 18 a 20 hores fins al 29 de juny i de 9 a 14 hores fins a l’11 de juliol, dia que acaba el termini de votació. El resultats es coneixeran el dia 13 de juliol. 

Publicado en Actualitat.