L’AJUNTAMENT SUBSTITUIRÀ ELS COCOTERS DEL FINAL DEL CARRER SANT JAUME PER UNA ALTRA ESPÈCIE MÉS ADEQUADA AL TERRENY

cocoters sant jaume (1) cocoters sant jaume (2)

Ondara, 13.06.18. L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Via Pública, Agricultura i Medi Ambient que dirigeix Pere Picornell, ha començat aquesta setmana els treballs per a substituir els cocoters del tram final del carrer Sant Jaume, des de l’encreuament amb el carrer Dénia fins a la Ronda Generalitat. El motiu és que el terreny en aquest últim tram del carrer Sant Jaume estava causant problemes de drenatge i humitat, que estaven motivant l’aparició de fongs en els cocoters i el seu mal estat general (alguns començaven a morir-se). En la resta del carrer Sant Jaume no hi ha aquest problema i romandran els arbres actuals.

Ara, els 21 exemplars que s’estan retirant, seran traslladats i replantats a una zona més concorde a les seues característiques; concretament, a l’entrada a la zona del parc comercial, on la qualitat de la terra permetrà que els cocoters estiguen sans.

Mentrestant, en els llocs on s’han retirat els cocoters del final del carrer Sant Jaume, es plantaran un altre tipus d’arbres que resistisquen bé en aquest terreny, per a la qual cosa, s’estan remenant diverses opcions arbòries. La plantació del nou arbratge es realitzarà a partir de la segona quinzena del mes d’agost, segons ha confirmat el Regidor de l’àrea, Pere Picornell, atès que ara, al principi de l’estiu, és l’època més dura per a plantar els exemplars. Prèviament a la plantació, es realitzarà un tractament amb fungicida i es taparan de forma provisional els escocells.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.