ONDARA APROVA PER UNANIMITAT BONIFICAR ELS VEHICLES MENYS CONTAMINANTS

debat

Ondara, 01.06.18. El ple de l’Ajuntament d’Ondara va aprovar ahir per unanimitat de tots els grups polítics (Equip de Govern PSPV-Compromís i Partit Popular) la modificació de l’ordenança fiscal sobre l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, que s’adequa a la normativa; permet facilitar l’autogestió de la taxa a través de la web de SUMA, i bonifica als vehicles menys contaminants, segons va detallar la Regidora d’Hisenda, Raquel López. La bonificació serà del 75% en funció de la classe de carburant que consumisca el vehicle (els vehicles elèctrics, de piles de combustible o d’emissions directes nul·les tindran bonificació del 75% els cinc primers anys, i els vehicles híbrids tindran bonificació del 75% els tres primers anys); del 75% en funció de les característiques del motor dels vehicles i la seua incidència en el medi ambient (75% per a emissions de CO2 menors de 120 grams per quilòmetre recorregut, durant els 3 primers anys); i del 50% per als vehicles històrics.

raquel lopez

D’altra banda, es van aprovar per unanimitat en el ple les propostes d’adhesió a les estratègies de Promoció de la salut previstes en el IV Pla de Salut 2016-2020 de la Comunitat Valenciana, i a la del Sistema Nacional de Salut; ambdós pretenen promoure la Promoció de la salut; permetran realitzar una anàlisi de la salut al municipi i realitzaran accions per a fer una Ondara més saludable, com va indicar el Regidor de Sanitat, Zeus Serrano.

zeus serrano

La propostes per a concedir honors i distincions a personal de la Policia Local també van ser aprovades per unanimitat de tots els grups polítics. Es va aprovar la concessió de la Medalla al Mèrit Policial per a Teresa Lloret Cambrils, Pau Segarra Gasquet, Jordi Fuster Monzó, i Antonio Galiano Viciano, per la seua ràpida actuació que va permetre salvar la vida d’una persona que va patir una parada cardiorespiratòria. Es va aprovar la proposta de concessió de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu Blanc de la Generalitat per a Ramón Llopis Marín, i la concessió de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu Blau per a Antonio Galiano Viciano.

unanimitat

També va eixir avant amb els vots a favor de tots els grups polítics la proposta de modificació dels estatuts de la Macma. Segons va explicar la Regidora d’Educació i Esports, Mar Chesa, la modificació permetrà que, entre les competències de la Macma, també s’incloguen les relacionades amb l’educació i amb els esports en la comarca.

mar chesa

D’altra banda, el Partit Popular va votar en contra de l’adhesió al Codi de Bon Govern i de la moció per una Llei Electoral “més justa, igualitària, democràtica i participativa”, i es va abstindre en la declaració d’impacte ambiental negativa per al projecte de sondejos acústics al Mediterrani «Uncovering the Mediterranean Salt Giant (MEDSALT-2)» Aquests tres punts van eixir avant amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís.

vot equip governvot oposicio

Respecte al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana, el portaveu del PP, Isidro Catalán, va argumentar el vot en contra del seu grup al no estar d’acord amb el seu article 11, referent a l’aconfessionalitat de les institucions, en el que es detalla “ les persones subjectes al codi no estaran obligades en cap cas a participar en actes religiosos en la condició del seu càrrec. La seua assistència serà a títol individual, en l’exercici del dret de llibertat religiosa. Les persones subjectes al Codi procuraran que les institucions o corporacions a què pertanyen s’abstinguen, corporativament, de participar en les presidències d’actes religiosos (…)”.

isidro catalan

Respecte a la moció per una Llei Electoral “més justa, igualitària, democràtica i participativa”, va ser presentada per la Regidora Mar Chesa, i amb la seua aprovació, l’Ajuntament d’Ondara dóna suport a la proposta de nova Llei Electoral Valenciana, presentada a les Corts Valencianes. Entre les principals característiques de la nova llei electoral es troba la rebaixa de la barrera electoral al 3% i les llistes “cremallera”.

Quant a la declaració d’impacte ambiental negativa per al projecte de sondejos acústics al Mediterrani «Uncovering the Mediterranean Salt Giant (MEDSALT-2)», des del PP van considerar que no s’havia de presentar la moció en nom del seu grup també, al no haver-hi ells expressat la seua adhesió en la comissió informativa. Així mateix, a pesar que el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, va argumentar que altres ajuntaments de la comarca com el de Teulada-Moraira, governat pel PP, ja havien aprovat aquesta moció per unanimitat, finalment el PP es va abstindre, entenent que l’informe tècnic que s’adjuntava no s’havia elaborat específicament per a aquest projecte.

francesc ginerantonia ivars

En un altre ordre d’assumptes, l’Alcalde, José Ramiro, va anunciar que el passat 30 de maig va signar l’amortització de la totalitat del préstec contret amb Cajamar per a fer front al Pla de Pagament a Proveïdors, la qual cosa suposarà un estalvi d’interessos per a les arques municipals en aquest exercici.

jose ramiro

Publicado en Actualitat, Política.