ONDARA PORTA A PLE LA MODIFICACIÓ DE L’IMPOST DE VEHICLES PER A BONIFICAR ELS MENYS CONTAMINANTS

Pel ple també passaran les mocions d’adhesió al Codi del Bon Govern i a les estratègies de Promoció de la salut; les condecoracions als policies locals Teresa Lloret, Pau Segarra, Jordi Fuster, Ramón Llopis i Antonio Galiano; o la declaració d’impacte ambiental negativa per als sondejos acústics en el Mediterrani

Ondara, 30.05.18. L’Ajuntament d’Ondara celebra aquest dijous 31 de maig el ple ordinari del mes de maig, i entre els assumptes de l’ordre del dia destaca la modificació de l’ordenança fiscal sobre l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, que s’adequa a la normativa i bonifica als vehicles menys contaminants, segons ha avançat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. La bonificació serà del 75% en funció de la classe de carburant que consumisca el vehicle, en raó a la incidència de la combustió d’aquest carburant en el medi ambient (els vehicles elèctrics i híbrids tindran bonificació del 75%); del 75% en funció de les característiques del motor dels vehicles i la seua incidència en el medi ambient (75% per a emissions de CO2 menors de 120 grams per quilòmetre recorregut); i del 50% per als vehicles històrics o aquells que tinguen una antiguitat mínima de 25 anys.

D’altra banda, passarà per ple la proposta per a concedir honors i distincions a personal de la Policia Local. Es proposa la concessió de la Medalla al Mèrit Policial per a Teresa Lloret Cambrils, Pau Segarra Gasquet, Jordi Fuster Monzó, i Antonio Galiano Viciano, per la seua ràpida actuació que va permetre salvar la vida d’una persona. L’11 de gener de 2016, un home va patir una parada cardiorespiratòria a una sucursal bancària. Agents de la Policia Local d’Ondara es van personar ràpidament al lloc dels fets i van realitzar al pacient, que no tenia pols, les maniobres de reanimació cardíaca amb el desfibril·lador semiautomàtic amb què està dotat el cotxe patrulla. Gràcies a aquesta intervenció, es va poder mantenir el pacient amb vida fins l’arribada del Personal sanitari. Amb la medalla al Mèrit Policial es vol destacar l’actuació del personal policial que va intervindre. D’altra banda, també s’abordarà en el ple la proposta de concessió de la Cruz al Mèrit Policial amb distintiu Blanc de la Generalitat per a Ramón Llopis Marín i Antonio Galiano Viciano. Amb aquest guardó es reconeix a ambdós per haver complit més de 25 anys de servei actiu amb trajectòria professional exemplar i excepcional.

El ple debatrà també la moció d’adhesió de tots els membres de la corporació municipal al Codi de Bon Govern de la Generalitat Valenciana (que va ser publicat en el DOGV el 13 de maig de 2016), previst en la Llei de Transparència, que estableix una sèrie de normes dins d’un marc més ampli de regeneració democràtica i que pretén dotar els alts càrrecs d’un instrument que guie les seues actuacions amb l’objectiu de fer unes administracions públiques integres, eficaçes i eficients. Aquest Codi combina normes de caràcter jurídic amb criteris de conducta, valors democràtics i principis ètics com la integritat, la sobrietat, l’exemplaritat, la responsabilitat i la cooperació, elevant-los a obligatori compliment pels alts càrrecs del Consell i del sector públic instrumental, i de tots i totes els que s’adherisquen voluntàriament.

També s’abordarà la declaració d’impacte ambiental negativa per al projecte de sondejos acústics en el Mediterrani «Uncovering the Mediterranean Salt Giant (MEDSALT-2)», que afecta l’àrea del mar Balear compresa entre les illes d’Eivissa i Mallorca i el sud-est d’Eivissa i Formentera. Amb la moció, per part de l’Ajuntament d’Ondara, se sol·licita al Ministeri d’Assumptes exteriors i de Cooperació, Direcció General de Relacions Econòmiques Internacionals, que inste a l’emissió, per part de l’administració pública competent, d’una declaració d’impacte ambiental negativa del projecte «Uncovering the Mediterranean Salt Giant (MEDSALT-2)» pels elevats impactes ambientals i socioeconòmics que generarà i per l’unànime rebuig que ha provocat en tots els sectors de la societat, i es procedisca en l’arxiu definitiu del corresponent expedient.

En la sessió es debatrà la moció per una Llei Electoral “més justa, igualitària, democràtica i participativa”, perquè l’Ajuntament d’Ondara done suport a la proposta de nova Llei Electoral Valenciana, presentada a les Corts Valencianes. Entre les principals característiques de la nova llei electoral es troba la rebaixa de la barrera electoral al 3%.

I entre altres assumptes del ple, es troba la proposta d’adhesió a les estratègies de Promoció de la salut previstes en el IV Pla de Salut 2016-2020 de la Comunitat Valenciana, i a la prevista en el Sistema Nacional de Salut.

Publicado en Actualitat, Política.