CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – JORNADA 12 MAIG 2018

WhatsApp Image 2018-05-14 at 12.17.33

 

PREBENJAMÍ

Molt bon torneig el que realitzaren els més menuts de l´Escola el diumenge a Xàbia. Com sempre, Ondara es presentà amb 2 equips, Ondara Groc i Ondara Blau, degut al gran nombre de jugadors que tenim en aquesta categoria. Al llarg del matí ambdós equips s´enfrontaren a Teulada, Xàbia, El Verger i Calp i en tots els encontres corregueren, gaudiren, es divertiren i demostraren que cada cop saben fer més coses dintre de la pista.

BENJAMÍ

Teulada 38 – 47 benjamí

Aquesta jornada el Benjamí s’enfrentà al Teulada, partit que ens pensàvem seria fàcil perquè en casa varem tancar acta, però en el seu camp se’ns va complicar la cosa estant la primera part molt igualada. Al ser sols 8 jugadors es va notar l’esgotament físic, ja que moltes oportunitats de cistella no varen entrar.

No obstant, amb una bona reflexió sobre el que estàvem fent malament, els varem poder marcar una diferencia finalment de 9 punts.

ALEVÍ FEMENÍ

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 43-42 ALCOI MUTUA LEVANTE

El darrer dissabte de matí vam disputar un partit en el pavelló d’Ondara molt i molt emocionant. L’encontre va ser disputat des de el començament. El primer quart només ens separava 1 punt i eixa va ser la tònica fins la segona part. L’equip visitant feia uns bons contraatacs amb un defensa pressionant a tota pista que les nostres van saber superar perfectament. Tota l’emoció es va donar en el últims minuts del encontre. Faltaven 1,30 minuts quan les nostres jugadores anaven 7 punts per baix i després d’un temps mort va començar la remuntada. Fent un defensa pressionant molt arriscada van poder posar-se a un punt a falta de 15 segons amb pilota per a les visitants. De seguida les nostres van furtar el baló i sense deixar temps per res van anotar l’última cistella que ens va donar la victòria. Donar l’enhorabona a aquest equip pel treball tant bo i la resposta amb resultats que estem aconseguint.

ALEVÍ MASCULÍ A (PRE-INFANTIL)

DÉNIA BÀSQUET 25-42 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El nostre aleví masculí A jugava el segon partit del Trofeu Federació. En aquesta ocasió tornàvem a viatjar fins la localitat veïna de Dénia per jugar davant un equip molt conegut. Els nostres dominaren el partit de principi a fi amb un joc molt bo durant la gran majoria de partit i desplegant un gran nivell col·lectiu. Només la falta d’encert en els llançaments i les pèrdues, en ocasions no forçades, acompanyat d’algunes errades en defensa que permeteren anotar cistelles baix l’anella al rival, feren que la diferència en el marcador no fos més gran. I més merescuda. Una mostra de la superioritat dels nostres es que varen guanyar els sis quarts del partit, i on el Dénia només estigué per davant en el marcador en la primera cistella del partit. Gran partit dels nostres on van adaptant-se cada vegada millor a les cistelles altes i amb aquesta victòria encapçalen el grup amb dues victòries en dos partits, no coneixent la derrota.

ALEVÍ MASCULÍ B

TEULADA ALEVINS 36 – 30 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El passat dijous el nostre equip aleví es va desplaçar fins la localitat de Teulada per a jugar un partit aplaçat del trofeu federació. El partit va començar molt igualat a pesar de la diferencia de edat que ens vam trobar entre els dos equips. Els nostres eixiren amb un forta defensa que va permetre furtar balons i córrer contraatacs ràpids, però l’equip local contà amb un gran encert de cara a cistella. Al final del partit la balança es va decantar per a l’equip local arribant al marcador final de 36-30.

INFANTILS

INFANTIL FEMENÍ

Aquest cap de setmana les infantils femenines van descansar.

INFANTIL MASCULÍ

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 63-32 DÉNIA BÀSQUET

Partit on els nostres demostraren ser superiors al rival durant la majoria de partit. Amb tres baixes, els nostres es presentaren en dos alevins, Josep i Óscar, els quals van demostrar que estan perfectament preparats per ajudar a l’infantil quan siga necessari, realitzant tots dos un gran partit. A més, va ser el debut d’ambdós en l’infantil. Els nostres eixiren amb ganes, deixant clar qui era superior i sobretot amb ganes de demostrar que la derrota de l’anterior partit fou només un fet puntual. Amb això l’equip volia mostrar millor imatge, i realment ho aconseguiren, i molt. Amb un joc col·lectiu bastant bo i una defensa també bona els nostres anaren augmentant la diferència en el marcador segons anaven transcorrent els minuts. Sols alguns quarts on es baixà la intensitat, els visitants pogueren competir aquests quarts, concretament dos. La bona defensa en els altres es demostrà en que en tres quarts es deixà al rival sense anotar cap punt. Gran partit dels nostres on es recuperaren sensacions d’equip i on va servir per agafar confiança pels propers partits. Tornar a destacar l’actuació dels dos alevins, Josep i Óscar, ja no sols pel gran partit, sinó per ajudar l’equip amb les baixes que hi havia.

CADETS

CADET MASCULÍ A

C.B DÉNIA 03 76-57 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El divendres per la vesprada es jugà la tercera jornada del Trofeu Federació. Els cadets es desplaçaren a Dénia però no pogueren tornar amb la victòria.

Els deniers realitzaren molt bon partit, dominaren el rebot i estigueren molt encertats en el tir. Per contra, els ondarencs cometeren reiteradament errades defensives i perderen molts balons. Amb aquest paisatge era difícil aconseguir la victòria.

Esperem que el partit de tornada es presente de manera diferent i els d´Ondara donen una millor imatge.

CADET MASCULÍ B

CB PETRER 39 – 52 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA B

Excel·lent partit del nostre Cadet B en Petrer. Tot començava complicat per als nostres que no estaven encertats de cara a la cistella i la defensa era molt fluixa els 5 primers minuts de partit. A partir d’ahí i amb els continus canvis en la banqueta, els ondarencs s’espavilaren i milloraren la defensa afavorint ràpids contra-atacs després d’agafar els rebots. Poc a poc els jugadors anaven millorant la lectura defensiva i treballaren més atacs estàtics quan no tenien superioritat, amb un bon sistema de joc i molta mobilitat de baló.

Enhorabona a l’equip, que ha millorat molt des de principi de temporada i han acabat amb bons resultats esta segona fase. Per a finalitzar la temporada els queda el trofeu federació en un grup complicat, però esperem que continuen donant la talla.

JUVENIL

JUNIOR FEMENÍ:

C.B. ROLSER PEDREGUER 72 – 56 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El dissabte es va jugar en la localitat veïna de Pedreguer, l’encontre de la jornada del nostre junior femení. Es presentava un partit prou complicat degut a les baixes de l’equip. A pesar d’açò, les nostres jugadores eixiren en ganes de jugar a bàsquet i passar-ho bé. En el primer quart l’equip local va eixir amb un gran encert de cara a cistella amb bons triples i tirs ben complicats cosa que va fer que s’allunyaren en el marcador. En el segon quart, el partit va canviar radicalment, les nostres es posares a defendre amb molt bona intensitat i jugaren amb un gran joc fent un parcial de de 6-20 el que va fer que arribaren al descans a tan sols 3 punts del equip local. En la segona part, el partit es va caracteritzar per un joc d’intercanvi de cistelles per part dels dos equips, però en el tercer quart les de Pedreguer estigueren més encertades i tornaren a distanciar-se. En l’últim quart el parcial estigué prou igualat però es pagaren els parcials anteriors i s’arribà al marcador final de 72-56. Felicitar a les xiques per el bon partit realitzat a pesar del resultat, i per saber respondre a les circumstàncies del partit en els moments més complicats!

JUNIOR MASCULÍ:

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 53 – 55 CB PEGO

Gran partit del nostre junior masculí que ho donà tot el passat dissabte per a endur-se la victòria en l’últim partit de la lliga. Esperant no cometre els mateixos errors que la setmana anterior, els nostres eixiren mentalitzats de no deixar escapar al rival en el marcador i donar-ho tot en la pista.

Els assistents a l’encontre van disfrutar d’un gran joc per part dels dos equips on hi hagueren espectaculars cistelles, pilotes furtades acabades en boníssimes anotacions, tapons i defenses intenses.

El partit no es decidí fins als últims 6 segons on una pèrdua de baló dels locals, que anaven guanyant d’un punt, afavorí un contra-atac pegolí finalitzat en entrada i els donava la victòria a falta de dos segons. Els ondarencs no pogueren reaccionar i en una treta ràpida tornaren a perdre el baló i provocaren una falta. El partit finalitzà en dos tirs lliures dels quals sols entrà un i ja no donà temps per a més.

A pesar dels resultats, els júniors acaben la temporada amb el cap ben alt després d’haver competit els últims partits amb molta mala sort en una lliga de bon nivell. Aquest equip seguirà treballant en el trofeu federació on es tornaran a trobar al CB Pego i al CB Denia 03.

Publicado en Esports.