LA FIRA DE LA PARAULA & LA BONA TAULA ES CONSOLIDA AL BARRI DEL CRIST D’ONDARA EN LA SEUA TERCERA EDICIÓ

Centenars de persones van gaudir el cap de setmana de la proposta cultural, musical, lúdica, i gastronòmica

Ondara, 14.05.18. El Barri del Crist d’Ondara s’ha convertit aquest cap de setmana en l’epicentre de l’activitat gastronòmica, cultural, literària i d’oci d’Ondara amb la celebració de la tercera edició de la Fira de la Paraula & la Bona Taula, organitzada per les Regidories de Promoció Econòmica i de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, amb la col·laboració de la Macma i els Festers del Crist 2018. La proposta, que s’ha desenvolupat durant el dissabte 12 i el diumenge 13 de maig amb un bon temps per a gaudir a l’aire lliure de les activitats, ha comptat amb gastronomia a càrrec dels Festers del Crist 2018 (que han oferit al seu estand producte local i menjar típic de la Marina Alta), la Fira de la Paraula (amb les editorials i escriptors/es locals i comarcals), el Mercat de la Terra i l’Artesania, animació, destacats concerts (Tardor, Nuc, Sergi Contrí, Thinking Brass, The Swing Machine), teatre, ball, i activitats per a públic infantil (tallers, conta contes, espectacles, unflables…). En definitiva, un cap de setmana amb propostes variades per a tots els públics i totes les edats, que s’ha saldat amb una alta assistència de públic, tant d’Ondara com de la resta de la comarca.

marcel mediterrania (1)

El dissabte al matí va tindre lloc la visita institucional a la Fira, per part de l’Alcalde d’Ondara i responsable de Promoció Econòmica, José Ramiro; la Regidora de Cultura i Igualtat, Raquel Mengual; el gerent de la Macma; Jovi Lozano-Seser; i membres de la corporació municipal. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va valorar positivament la celebració de la III Fira de la Paraula i la Bona Taula, que “ha aconseguit novament el seu objectiu de dinamitzar l’activitat en el barri del Crist amb una proposta que ha combinat cultura, música, proximitat, gastronomia, i animació”. La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha destacat especialment l’alta assistència de les famílies a les activitats programades per als més menuts i menudes, i ha aprofitat per a agrair la seua participació a la Rondalla del Grup de Danses de Pedreguer, als xiquets i xiquetes del Col·legi Sanchis Gaurner, a l’Escola Municipal de Teatre d’Ondara, a l’alumnat del curs de Balls del Món d’Ondara, a l’alumnat de l’IES Xebic, i al coordinador musical del dissabte, Toni Miralles.

actuacio rondalla i alumnat (1)actuacio rondalla i alumnat (3)

Enguany 2018 ha destacat la introducció de col·lectius locals com els Festers del Crist i l’alumnat del Col·legi Sanchis Guarner (que va participar en l’actuació de la rondalla del Grup de Danses de Pedreguer) i de l’IES Xebic (els estudiants del qual van participar al concurs literari, el lliurament de premis del qual va donar començament el divendres a la Fira). La implicació i participació dels Festers del Crist 2018 en la III Fira de la Paraula i la Bona Taula es va plasmar amb l’èxit del servei de menjar, amb propostes gastronòmiques de qualitat al carrer, amb producte local i comarcal; a més del servei de barra.

festers crist (1)festers crist (2)

La Fira ha comptat amb diversos concerts, amb les magnífiques actuacions a l’aire lliure del cantautor i músic de Dénia Sergi Contrí; del grup de la Safor d’indie-rock, Nuc; i amb la gran actuació de Tardor (una de les referències de l’indie valencià). Thinking Brass (segon premi del II Concurs Nacional de Quintets de Metall “Ondaralvent”) va actuar el diumenge, dia que es va tancar amb la fabulosa interpretació de The Swing Machine i els vistosos balls.

nucsergi contri

tardor

També va haver-hi teatre, amb la interpretació de l’Escola Municipal de Teatre d’Ondara (van oferir una genial obra de mim); espectacles infantils, amb “Astronautes llunàtics” per Espectacles David i “Marcel a la Mediterrània”; música i tradicions populars amb la Rondalla del Grup de Danses de Pedreguer (amb la participació, dissabte al matí cantant, de l’alumnat del Col·legi Sanchis Guarner d’Ondara); i conta contes amb Manel Arcos.

animacio i teatre infantil (1)animacio i teatre infantil (2)

animacio i teatre infantil (5) animacio i teatre infantil (8)

La Fira de la Paraula, organitzada amb la col·laboració de la Macma, va comptar amb l’exposició d’estands; amb la participació d’escriptores i escriptors locals i comarcals.

fira paraula (1)fira paraula (3)fira paraula (4)stand aecc  

Es va oferir un aparador d’autors i editors, amb editorials com “Dilatando mentes” (d’Ondara), o “Edicions del Sud” (Manel Arcos) així com d’altres editorials i distribuïdors del territori valencià. D’altra banda, el Mercat de la Terra i l’Artesania va oferir productes de comerç de proximitat, agrícoles i artesans.

visita fira (3) visita fira (15)

Cal destacar també la implicació dels estudiants en aquesta tercera edició de la Fira, atès que en la presentació de l’esdeveniment, divendres passat, es van lliurar els premis del III Concurs Literari de l’IES Xebic a la Casa de Cultura.

concurs literari ies xebic (1)concurs literari ies xebic (2)

Més imatges:

https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=1846853685334731

Publicado en Actualitat, Cultura.