EL PLE APROVA DOTAR A LA “LLAR JUVENIL” DE 130.000 EUROS PER A LA SEUA SEGONA FASE

La modificació de crèdits aprovada amb l’abstenció del PP suposarà destinar part del superàvit de 2017 a aquest espai juvenil, que comptarà amb una dotació de 260.000 euros per a aquest exercici

Ondara, 27.04.18. L’Ajuntament d’Ondara va aprovar ahir en el ple ordinari del mes d’abril, amb els vots a favor de l’Equip de Govern PSPV-Compromís i l’abstenció del PP, la modificació de crèdits per a destinar part del superàvit pressupostari de 2017 a inversions financerament sostenibles; en concret, 130.000 euros per a executar la segona fase del centre juvenil que està previst crear a l’edifici inacabat del carrer Picasso. La “Llar Juvenil” comptarà així amb una dotació pressupostària de 260.000 euros aquest exercici (atès que ja havia consignada una partida d’altres 130.000 euros en l’apartat d’inversions del Pressupost Municipal de 2018, per a la primera fase de la Llar Juvenil). Des del PP, el seu portaveu Javier Lozano va argumentar l’abstenció del seu grup perquè “s’està fent molt de pressa, encara no hi ha ni projecte per a l’espai jove”, considerant que “es fa de pressa per a acabar prompte, hi ha eleccions”, i afegint que “hauria d’anar-se’n més lentament, donant participació a més joves per a l’espai juvenil”, i també que “es podria demanar subvenció de Diputació o de Conselleria per a fer-ho”. L’Alcalde i responsable de l’àrea de Joventut, José Ramiro, va argumentar que el procés d’execució de l’espai jove s’està fent a nivell econòmic segons el criteri dels tècnics, i sempre amb recursos propis de l’Ajuntament per a evitar contraure un endeutament de les arques públiques. També va explicar que la redacció del projecte s’ha adjudicat ja a l’oferta presentada per l’arquitecte local Borja Costa. I quant a la participació de joves per a decidir com serà la “Llar Juvenil”, va recordar que s’ha realitzat una enquesta en què han participat 200 joves d’Ondara. Finalment el PP es va abstindre “a falta de veure el projecte” segons Javier Lozano.

equipo governvot PP

En el ple ordinari d’abril també es va aprovar, en aquest cas per unanimitat de tots els grups polítics, la petició de subvenció a la Diputació Provincial d’Alacant, emmarcada en el Pla Provincial de Cooperació a obres i serveis de competència municipal 2019 (PPOS 2019). L’Ajuntament d’Ondara va acordar sol·licitar una subvenció per a la remodelació i millora de l’accés oest de vianants al nucli urbà des de l’entrada pel carrer Picasso fins a arribar al centre del poble (Ajuntament i Prado). L’actuació pretén en general un accés i recorregut per a vianants en condicions de seguretat, funcionalitat i accessibilitat universal amb una millora ambiental, així com una reordenació de les places d’aparcament. El termini d’execució per a la realització de les obres s’estima en 10 mesos, i el pressupost de les obres, ascendeixen a 450.000 euros IVA inclòs. La subvenció sol·licitada suposaria que la Diputació sufragaria el 75% del projecte. Aquest punt va eixir avant amb els vots a favor de l’equip de govern i del PP.

jose ramiro pleno

També es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics la petició d’ajudes a la Conselleria destinades a voluntariat ambiental en prevenció d’incendis forestals, així com la modificació del reglament del servei d’abastiment d’aigua potable i sanejament d’Ondara, per a incloure una disposició addicional sobre la facturació en supòsits de fuga no atribuïble a la negligència del client.

unanimidad

Quant a la moció per al restabliment de la subscripció obligatòria del conveni especial de la Seguretat Social de cuidadors/es no professionals de persones en situació de dependència i l’ingrés de la seua corresponent cotització a càrrec exclusivament de l’Estat, aquesta va ser llegida per la Regidora de Serveis Socials, Mª Carmen Velázquez, i va ser aprovada amb l’abstenció del PP. El seu portaveu, Javier Lozano, va indicar que era una moció política sobre un tema sensible, i que estaven a favor d’algunes de les coses que s’incloïen en la moció, però no d’altres, creient que per a aquest tipus de mocions hauria d’existir un consens.

En l’apartat d’informes, respecte a la petició del PP de fer extensibles a tota la corporació aquelles invitacions que arriben d’associacions, l’Alcalde, José Ramiro, va indicar que es farà en el cas d’aquelles invitacions o saludes en les que així ho indique el propi col·lectiu que cursa la invitació. El Regidor de Medi ambient, Pere Picornell, va donar compte de l’asfaltat del Camí Tossals, i va anunciar que el dia 7 de maig començaran les obres de la primera fase del parc Tossals. La Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, va qualificar de “devastadora” la sentència jurídica d’ahir dijous 26 d’abril sobre el cas de “La Manada”, i va aprofitar per a convocar a la ciutadania a assistir a la concentració d’avui divendres 27 d’abril a les 12 hores a les portes de l’Ajuntament, convocada per Alerta Feminista, en rebuig per la sentència.

En l’apartat de precs i preguntes, el portaveu del PP Javier Lozano va aprofitar per a reiterar, respecte al tema de les invitacions que arriben a l’Ajuntament per part d’associacions i col·lectius locals, que des de l’Equip de Govern s’hauria d’aclarir a aquests col·lectius que les invitacions poden fer-se extensibles a tota la corporació i no sols a l’alcalde i/o regidor/a de l’àrea.

javier lozano

També va preguntar sobre la creació d’OndaraEsportViu, en la que figura com a presidenta la Regidora d’Esports, Mar Chesa. Respecte d’això, Mar Chesa va informar que s’ha creat aquest club esportiu per a permetre la inscripció en competicions de participants de determinades Escoles Esportives Municipals, en les que es requeria que fóra un Club esportiu qui figurara per a competir. Sent el càrrec de president/a estatuari, corresponent al regidor/a d’esports de torn.

Publicado en Actualitat, Política.