S’IMPARTEIX A ONDARA EL CURS “ÚS I MANEIG DEL BASTÓ POLICIAL EXTENSIBLE”

Ondara, 18.04.18. Dilluns passat 16 d’abril es va impartir a Ondara el curs sobre “l’ús i maneig del bastó policial extensible” a agents procedents de diversos municipis, tant de la comarca com de fora; El Verger, Xàbia, Vilallonga, Daya Vieja o inclús de Madrid. El curs va estar impartit per tres instructors de l’Institut Tàctic d’Estudis Policials I.TE.POL. El curs naix per la inquietud que la funció policial es veu condicionada per actuacions conflictives amb els que infringeixen les normes, depositant la societat en les Forces i Cossos de Seguretat l’ús de la força, ajustada a un ús correcte, proporcionat i d’acord amb dret per a mantenir la seguretat ciutadana i protegir els drets i llibertats de les persones. Tal és el grau d’exigència, que la formació esdevé com una garantia per a aconseguir una labor eficaç i eficient, que redunda en el benefici de tots; administració, administrats com a treballadors i no lesionar el que refereix anteriorment.

L’obertura i recepció per l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro i per Toni Galiano, Cap de la Policia Local d’Ondara, va donar pas a l’inici de la jornada, amb una part teòrica repassant la legislació vigent, que va assentar les bases del que seria el treball més específic i físic.

curso 1

En la segona part, es van abordar els aspectes més tècnics de l’ús d’aquesta ferramenta, la qual ha d’utilitzar-se amb el màxim respecte, perquè es tracta d’una ferramenta idònia, versàtil i útil per a policies amb una comesa pròxima al ciutadà, donada la seua discreció i comoditat en el seu port. Es va finalitzar la reunió formativa amb un exercici pràctic, examinat allò que s’ha après amb el Red Man, tratge que s’enfunda un instructor per a simular una actuació real en el carrer, devent els alumnes resoldre-la en atenció al que han après.

curso 3

Toni Galiano va tancar la jornada repartint amb els instructors els diplomes que expedeix I.TE.POL. Des de l’organització han agraït al Cap de la Policia Local d’Ondara la seua implicació en l’organització de cursos policials per als seus agents, “convertint la localitat d’Ondara en un referent de la formació policial a la comarca i en la comunitat policial”. Des de la Direcció de la Policia Local s’ha ressaltat el suport de l’Ajuntament d’Ondara a la seua línia de treball d’apostar per la formació dels policies.

curso 2

Publicado en Actualitat, Ajuntament.