LES VISITES A ELEMENTS ARQUITECTÒNICS D’ONDARA, EMMARCADES EN EL MERCAT DEL PRADO, SUSCITEN GRAN INTERÈS I REGISTREN UNA ALTA PARTICIPACIÓ

Des de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme es considera un èxit la combinació del producte de comerç de proximitat amb les activitats infantils i el recorregut històric per a conèixer amb detall béns arquitectònics emblemàtics del nucli urbà

mercat prado (3) mercat prado (1)

mercat prado (10)mercat prado (23) mercat prado (22)mercat prado (15)

Ondara, 16.04.18. Ahir es va celebrar la primera edició del “Mercat del Prado de la terra i artesania”, que, impulsat per la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament d’Ondara, tornarà a repetir-se el diumenge 20 de maig. Les parades dedicades a productes de comerç de proximitat es van combinar amb encert amb les activitats familiars i infantils, i amb el recorregut històric mitjançant visita guiada a elements arquitectònics del nucli urbà, sent un èxit la celebració d’aquest esdeveniment per a públic de totes les edats, segons ha confirmat l’Alcalde d’Ondara i responsable de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme, José Ramiro.

mercat prado (13)mercat prado (12)mercat prado (11) mercat prado (25)

El “Mercat del Prado de la terra i artesania” va comptar amb la instal·lació d’una quinzena de parades de comerç de proximitat, (fruites i verdura, cervesa artesana, mel, artesania, oli elaborat tradicionalment, salats i dolços, embotits casolans, olives i saladures…), que es van instal·lar durant tot el matí a l’interior del Prado. En la zona exterior es van oferir activitats dirigides a públic infantil i familiar; amb variats tallers (pinta cares, globoflèxia, jocs, balls, manualitats…) i unflables, que van comptar amb una alta participació de xiquets i xiquetes durant tot el matí.

visita guiada (4)visita guiada (6)

La bona climatologia va acompanyar, i van ser moltes les persones (mig centenar) que van participar en la proposta complementària al Mercat del Prado, com van ser les visites guiades per a conèixer els béns arquitectònics del nucli urbà, amb l’objectiu de posar en valor Ondara com a punt d’interès en turisme d’interior. Les visites van ser molt amenes i van estar guiades per l’arqueòleg i gestor de patrimoni cultural Josep Ahuir Domínguez, el qual va oferir interessants explicacions i detalls històrics sobre la Torre del Rellotge (que pot visitar-se amb seguretat després de la instal·lació de la barana en la seua escala), l’antic palau-castell, l’exterior de l’Església i del Convent; el Claustre de l’Ajuntament; les cases importants (Ferrando o Mayorazgo), el trinquet municipal, l’antic teatre Eslava; la visita completa a la plaça de bous (incloent-hi els corrals), el Llavador o el Prado.

Les persones assistents a la visita guiada (que era oberta a tot el públic i gratuïta) van quedar molt satisfetes de les explicacions i curiositats sobre els elements arquitectònics més emblemàtics del poble, que ara poden conèixer des d’una nova perspectiva. Cal recordar que tant el Mercat del Prado com les visites guiades es tornaran a celebrar el diumenge 20 de maig.

visita guiada (1)visita guiada (2)

visita guiada (5)visita guiada (11)

visita guiada (8)visita guiada (10)

visita guiada (13)visita guiada (12) visita guiada (16) visita guiada (15)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.