L’AJUNTAMENT D’ONDARA POSA EN VALOR LA TORRE DEL RELLOTGE DOTANT A L’ESCALA D’UNA BARANA PER A FER-LA VISITABLE

Ondara, 13.04.18. La Torre del Rellotge d’Ondara, declarada BIC (Bé d’Interès Cultural), compta des d’ara amb una barana que fa més segura la seua escala interior, com han comprovat aquest matí l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora de Patrimoni, Raquel López; i el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, els quals han realitzat una visita a l’immoble.

escala torre (1) escala torre (2)

La Regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel López, ha realitzat una dotació pressupostària de 4.000 euros dins dels Pressuposts Municipals d’enguany 2018, que, sumat als recursos propis per mitjà de la Brigada Municipal, s’han concretat en la instal·lació d’una barana de ferro amb passamans que s’ha instal·lat en tots els trams de l’escala interior de la Torre del Rellotge, que puja fins al l’emblemàtic Campanar.

escala torre (3)

La instal·lació d’aquesta barana suposa l’execució de la primera fase perquè aquest bé arquitectònic local, la Torre del Rellotge, puga convertir-se pròximament en un recurs arquitectònic, cultural i turístic visitable pel públic, atès que les visites es podran realitzar de forma segura (fins ara l’escala era perillosa perquè no tenia les condicions de seguretat necessàries en no tindre barana).

escala (3) escala (1)

La intenció de l’Ajuntament d’Ondara és que, a partir d’ara, la Torre del Rellotge puga ser visitada per grups concertats. De fet, la primera de les visites tindrà lloc aquest mateix diumenge 15 d’abril, emmarcada dins de les activitats del “Mercat del Prado de la terra i artesania”, que compta amb dues visites guiades per l’arqueòleg i gestor de patrimoni cultural Josep Ahuir. Una de les visites, la que començarà a les 10 hores, recorrerà el centre històric, amb explicacions sobre la Torre del Rellotge (Campanar), l’antic palau-castell, l’exterior de l’Església, del Convent i del Claustre de l’Ajuntament, les cases importants (com la de Ferrando o la del Mayorazgo), o el trinquet municipal. Aquesta visita es repetirà el diumenge 20 de maig.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.