ONDARA ACOLLIRÀ EL 6 DE MAIG ELS XI TRADIJOCS DE LA MARINA ALTA 2018

cartell tradijocs 2018 web

Des de l’organització s’espera que 500 xiquets i xiquetes de tota la comarca participen en aquesta iniciativa on gaudiran dels jocs i esports de sempre

Ondara, 13.04.18. Ondara va acollir ahir la presentació de la XI edició dels Tradijocs de la Marina Alta, que se celebraran a Ondara el diumenge 6 de maig de 2018, organitzat pel CEMA (Consorci Esportiu de la Marina Alta) amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara. La presentació va anar a càrrec del President del CEMA i Regidor d’Esports de Xàbia, Vicent Colomer; l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; i la Regidora d’Esports d’Ondara, Mar Chesa. En aquesta edició, Ondara exercirà d’amfitriona d’aquesta jornada, que es planteja com una gran festa popular. Alcaldes/ses , regidors/es i tècnics/es d’esports dels pobles participants van assistir ahir a la presentació de l’esdeveniment i van protagonitzar la foto de família amb el cartell anunciador dels XI Tradijocs.

presentacio tradijocs ondara 2018

Els Tradijocs de la Marina Alta estan oberts a tots els xiquets i xiquetes de 5è i 6è de primària, ampliant-se també als de 3r i 4t (categories aleví i benjamí) i les sol·licituds s’han de tramitar a través del CEMA o de les àrees d’esports dels Ajuntaments participants, que són els següents: Alcanalí, Beniarbeig, Benidoleig, Benissa, Benitatxell, Calp, Dénia, El Verger, Els Poblets, Gata, Jesús Pobre, La Rectoria, La Xara, La Vall de Laguar, Llíber, Murla, Ondara, Orba, Pedreguer, Pego, Senija, Teulada-Moraira, Xàbia i Xaló.

El president del CEMA i Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Xàbia, Vicent Colomer, va indicar que s’espera, en aquesta edició, arribar als 500 participants. Va indicar que els Tradijocs és una de les activitats més importants organitzades pel CEMA, i que suposa la recuperació dels jocs tradicionals de sempre, perquè no es perden.

La Regidora d’Esports d’Ondara, Mar Chesa, va ressaltar també la importància de “recuperar els jocs tradicionals, que cada vegada s’abandonen més”, afirmant que a Ondara tenien ganes d’acollir aquest esdeveniment, en el que es practiquen jocs tradicionals com “sambori”, “pilota”, “ratlleta”, “trompa”, “corda”, “boletes”, “mocador”, “birles”, “set i mig”, i “cementeri”.

tradijocs (1)

La jornada serà el diumenge 6 de maig, i els jocs es desenvoluparan en la zona del Prado. A les 9 hores començarà l’acte amb la recepció als participants, i a les 9:30 hores a les autoritats, després de la qual cosa, donarà inici la cercavila des de carrer Sant Jaume, fins arribar al Prado, on es faran tots els jocs.

L’Alcalde, José Ramiro, va manifestar la seua satisfacció pel fet que Ondara siga l’escenari d’aquesta prova, afirmat que era un orgull i un honor que se celebren a Ondara, i va aprofitar per a donar les gràcies al CEMA per “impulsar aquesta iniciativa que permet reunir els xiquets i xiquetes de la comarca per a gaudir dels nostres jocs tradicionals.”

tradijocs (2)

Els Tradijocs començaran calfant motors amb l’arribada de la bandera dels XI Tradijocs a totes les poblacions participants. Ahir va arribar a Calp i durant les pròximes setmanes, les banderes recorreran tota la comarca.

Publicado en Actualitat, Esports.