PROTECCIÓ CIVIL D’ONDARA PARTICIPA EN LES JORNADES NACIONALS DE PROTECCIÓ CIVIL EN SOCUELLAMOS (CIUTAT REAL)

proteccio civil (1)proteccio civil (5)

Ondara, 12.04.18. Aquest passat cap de setmana, l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil d’Ondara va participar en les Jornades Nacionals de Protecció Civil en Socuellamos (Ciudad Real), seguint el full de ruta de formació i professionalització de l’Agrupació.

El Cap de l’Agrupació, Vicente Pascual, ha detallat que les jornades van començar al matí amb ponències de temàtica tècnica, dirigides als voluntaris. Entre els temes a tractar destaquen ‘Les comunicacions i els seus protocols’, els ‘Primers auxilis, tècniques de reanimació i ús del desfibril·lador’, la ‘Comunicació de notícies d’alt impacte emocional’ o la ‘Localització i recerca de desapareguts en un entorn rural’.

A més d’aquestes xerrades, el dissabte a la vesprada i el diumenge al matí van tindre lloc les exhibicions, obertes a tot el públic i desenvolupades en l’entorn del Museu «Torre del Vino». Es va realitzar un taller de ‘Seguretat viària’ per als voluntaris de Protecció Civil; un ‘Rescat en altura’; un ‘assegurament” d’un mur d’emergència amb possibles apuntalaments de fusta’; una ‘Exhibició de gossos de rescat’; i finalment es van tancar les jornades amb un ‘Simulacre Multidisciplinari’, amb la participació d’especialistes en Emergències i voluntaris.

Finalment, el Coordinador va participar en l’Assemblea d’ANAV (Associació Nacional de Voluntaris de Protecció Civil) on es van debatre i van aprovar diversos temes de l’associació.

proteccio civil (4)proteccio civil (3)

Publicado en Actualitat, Ajuntament.