L’AJUNTAMENT D’ONDARA ARREGLA I ACABA LES VORERES PRIORITÀRIES DE LES RUTES ESCOLARS

La millora de les voreres, rastells i rampes de passos de vianants al nucli urbà d’Ondara s’executarà per fases

Ondara, 22.03.18. L’Ajuntament d’Ondara està duent a terme les obres de reforma necessàries per a millorar els trams de vorera que no estaven acabats en el nucli urbà, i que sumen un total de 692,77 m². Hi ha 579,4 metres lineals de voreres en el nucli urbà d’Ondara en les que no es pot transitar o es fa en mal estat, perquè estan inacabades, segons l’informe realitzat pel departament tècnic municipal.

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i els Regidors de Via Pública i d’Urbanisme, Pere Picornell i Francesc Giner, han visitat les obres i han explicat que els treballs s’executaran segons les necessitats, per a més seguretat, eliminant els trams de voreres perillosos, creant rampes per a major accessibilitat, i també millorant l’estètica.

voreres 1

En alguns casos, han comprovat que es tracta de voreres que estan realitzades des de fa més de 20 anys, però falten determinats trams per acabar correctament. Alguns trams no estan empisats; falta posar els taulells; també hi ha casos que falten els rastells, i en altres, inclús, les voreres encara són de terra. A més, hi ha localitzats 45 passos de vianants que creuen la calçada les voreres dels quals no estan rebaixades, per la qual cosa també s’actuarà rebaixant el rastell de la vorera, per a posar-ho en forma de rampa, a fi de dotar de major accessibilitat a aquests passos de zebra. Tant les voreres com la seua accessibilitat en els passos de vianants haurien d’haver-se culminat per part de l’urbanitzador en el moment de la seua execució; una actuació que no es va fer en el seu moment en molts casos, segons han puntualitzat des de l’Equip de Govern.

Les obres de millora de les voreres estan sent executades per la Brigada d’Obres Municipal, i es realitzaran per fases, atesos els criteris següents. En primer lloc, s’executaran les obres en aquelles zones determinades pel pla d’accessibilitat, de manera que s’actuarà en primer lloc en les voreres que estiguen dins dels recorreguts de rutes cap als centres escolars. Després, en les que estiguen en llocs concorreguts (per exemple, el mercat ambulant). A continuació, el criteri que se seguirà és primer des del casc històric i després cap a l’exterior, i finalment, la resta de voreres que queden per arreglar.

Segons ha informat el Regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, el Pla d’Accessibilitat Municipal, el diagnòstic del qual va rebre l’Ajuntament d’Ondara a finals del passat any 2017, té com a objectiu el fer accessible gradualment l’entorn existent perquè totes les persones ho puguen utilitzar lliure i autònomament; avalua el nivell de barreres existents a Ondara, i defineix les actuacions necessàries a realitzar. De moment, i a fi d’incrementar la seguretat viària, des de l’Ajuntament centraran els seus esforços a acabar aquells trams que es consideren prioritaris, atès que formen part de les rutes per a arribar als centres escolars de la població.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.