LA REGIDORIA D’ESPORTS D’ONDARA I PIMON OFEREIXEN EL CURS DE SOCORRISME AQUÀTIC QUE S’IMPARTIRÀ A LA PISCINA MUNICIPAL DEL 13 D’ABRIL AL 20 DE MAIG

CURS-SOCORRISTA-AQUATIC

Els alumnes obtindran la certificació de Socorrista en Instal·lacions Aquàtiques i Espais Aquàtics Naturals expedida per la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme

Ondara, 12.03.18. La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ondara i l’empresa municipal PIMON, posen en marxa el curs de Socorrista en Instal·lacions Aquàtiques i Espais Aquàtics Naturals que, impartit per la Federació de Salvament i Socorrisme de la Comunitat Valenciana, es realitzarà a les instal·lacions de la piscina municipal d’Ondara, durant els caps de setmana del 13 d’abril al 20 de maig.

Les inscripcions per al curs es poden realitzar a través de la pàgina web de la federació www.fsscv.es o també en l’àrea d’esports municipal d’Ondara (esports@ondara.org, oficina al pavelló municipal). El curs té 370 hores de duració (inclou part teòrica, pràctica, on line i període de pràctiques), i se celebrarà (del 13 d’abril al 20 de maig) els divendres de 16 a 20:30 hores; els dissabtes de 9 a 20:30 hores i els diumenges de 9 a 14 hores. Els alumnes que superen el curs obtindran el certificat final de la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme. El preu és de 485 euros per alumne, si bé per a les persones empadronades a Ondara el preu serà de 380 euros, en estar subvencionat per la Regidoria d’Esports i PIMON.

Per a poder realitzar el curs de Socorrista és necessari tindre complits 16 anys (autorització paterna en cas de menors de 18 anys), i tindre un nivell mitjà de natació, així com certificat mèdic oficial on s’especifique que «no pateix malalties infecte-contagioses i és apte per a realitzar esforços físics dins i fora de l’aigua”, o omplir l’imprès de “Declaració d’aptitud física”.

L’objectiu principal del curs de socorrisme és dotar l’alumnat dels coneixements necessaris per a vetlar per la seguretat dels usuaris a les zones de bany públic, de forma autònoma o integrat en un equip de salvament i socorrisme, prevenint que es produïsquen situacions de risc a través d’una vigilància permanent i eficaç i intervenint davant d’un accident o situació d’emergència. A més, tindre coneixements sanitaris bàsics i dominar les tècniques i habilitats aquàtiques tant amb material de salvament com sense ell.

El curs conté una càrrega certificada de 370 hores i és impartit en modalitat semipresencial. Es compon d’una part teòrica, una part pràctica, una altra a distància i un curt període de pràctiques laborals. El curs consta de dos blocs diferenciats, els quals són necessaris realitzar; el Bloc comú (de Primers auxilis) i el Bloc específic (de Salvament Aquàtic). Els alumnes que superen la totalitat de les assignatures dels dos blocs obtindran la certificació de Socorrista en Instal·lacions Aquàtiques i Espais Aquàtics Naturals expedida per la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.

Publicado en Actualitat, Esports.