CAP DE SETMANA AMB LA PRESENTACIÓ DEL POEMARI DE FRANÇOISE CRESPO I AMB LA CELEBRACIÓ DE LA XVII TROBADA DE BOIXETS VILA D’ONDARA

Ondara, 12.03.18. La Regidoria de Cultura i Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per Raquel Mengual, ha organitzat la seua programació d’aquest mes de març amb diverses accions per la Igualtat, per a commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Divendres passat 9 de març, emmarcada en aquestes accions per la igualtat, va tindre lloc la presentació del poemari de la periodista Françoise Crespo “Estar, sentir, i viure”, que va comptar amb la introducció a càrrec de l’escriptor Jovi Lozano-Seser, i la presentació per la Regidora de Cultura i Igualtat, Raquel Mengual. “Estar, sentir, i viure” és una compilació de poemes, intimistes i personals, en els que Françoise Crespo desgrana vivències i experiències pròpies a través de les paraules, incloent-hi entre els poemes el titulat “No sap estimar”; un enèrgic manifest contra la violència de gènere. Amb aquesta presentació literària, la Regidoria de Cultura continua apostant per les presentacions de llibres per a fomentar la lectura entre la ciutadania.

llibre françois crespo (1)llibre françois crespo (2)

llibre françois crespo (3)llibre françois crespo (4)

D’altra banda, una de les activitats més arrelades i tradicionals del mes de març, i que Ondara va acollir ahir en la seua 17a edició, van ser les relacionades amb l’art de fer boixets. La XVI Exposició de Boixets es va ubicar en el Prado, igual que la XVII Trobada de Boixets Vila d’Ondara, que va estar organitzada per l’Ajuntament d’Ondara, amb la col·laboració de l’Associació de Boixets d’Ondara. 115 persones, vingudes de tots els punts de la Comunitat Valenciana, es van congregar al Prado durant tot el matí per a compartir l’art de fer boixets, i per a concloure, van gaudir d’un dinar de germanor. A la trobada de Boixets Vila d’Ondara van assistir participants de Silla, Altea (Serra de Bèrnia), Castelló de Rugat, Gandia, Oliva, Gata, Teulada, El Verger, Poble Nou de Benitatxell, Dénia, Ibi, i Ondara. Junt amb les taules i cadires instal·lades per l’Ajuntament al Prado, també es van ubicar fins a 14 parades per a la venda d’artesania i material per a fer boixets, que van arribar a Ondara des de distints punts. Els/Les assistents van quedar molt satisfets amb l’organització d’aquesta trobada.

trobada boixets (5) trobada boixets (1)

trobada boixets (10)trobada boixets (7)

trobada boixets (9)trobada boixets (8)trobada boixets (4)trobada boixets (6)

La Regidora de la Igualtat, Raquel Mengual, ha agraït la seua presència a tots i totes les participants en la Trobada. Tant Raquel Mengual com l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, van acudir ahir a visitar aquesta Trobada. D’altra banda, ahir, i aprofitant que aquesta activitat va congregar al centre d’Ondara a centenars de persones, els Festers del Crist 2018 van instal·lar al Prado una barra per a oferir pastes, xocolate i cafè durant tot el matí.

trobada boixets (2) trobada boixets (3)

En l’apartat cultural del cap de setmana, també va destacar el dissabte la celebració del concert de la Unió Musical d’Ondara en l’Auditori Municipal, en el que els melòmans van poder gaudir de l’excel·lent interpretació de la banda local amb el seu “Concert de Primavera”, emmarcat en la XXII Campanya Música als Pobles que patrocina la Diputació Provincial d’Alacant, i que va ser un homenatge a Gonzalo Ortolà Marí, músic i compositor ondarenc del segle XX.

concert umo (1)concert umo (2)

D’altra banda, i avançant més accions per la igualtat que tindran lloc aquest mes a Ondara, cal recordar que fins al 27 de març es pot visitar la mostra de fotografies d’Inma Olmos “No dejes de soñar” a la Sala d’Exposicions. A més, aquest divendres 16 de març a les 20 hores, s’oferirà a l’Auditori Municipal d’Ondara l’obra de teatre “La teta lisa” a càrrec de SaludArte Teatre. I una de les propostes més consolidades del mes per la Igualtat serà la Caminada per la Igualtat a Segària, que se celebrarà aquest el diumenge 18 de març. Una cita que tindrà l’eixida a les 9:00 hores des de la Plaça Major, per a recórrer diversos carrers de la localitat abans d’ascendir a Segària i esmorzar allí (tiquet per a l’esmorzar, 2 euros. Les inscripcions es poden realitzar en la Casa de Cultura).

Publicado en Actualitat, Cultura.