LA PASSIÓ ES REPRESENTARÀ A ONDARA EL 24 DE MARÇ

CARTELL PASSIO 2018 optim

L’acte està emmarcat en la programació de la Setmana Santa d’Ondara 2018

Ondara, 07.03.18. Ondara tornarà a acollir la representació de La Passió, una vegada que l’any passat 2017 tornara a interpretar-se, 6 anys després de la seua darrera celebració. En aquesta ocasió, La Passió es representarà el dissabte 24 de març (el dia anterior al Diumenge de Rams) a les 22:30 hores en diverses localitzacions del nucli urbà (començarà al Prado). Es tracta d’un acte soci cultural de gran tradició i arrelament en la població, que s’engloba en la programació de la Setmana Santa d’Ondara 2018.

La Passió és un acte organitzat conjuntament per la Parròquia de Santa Anna, la Junta Central de Confraries, i el col·lectiu de Júniors M.D, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ondara. L’organització de l’esdeveniment comptarà amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions. En la presentació de La Passió 2018 han participat hui l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora de Festes i Tradicions, Mª Carmen Velázquez; el president de la Junta Central de Confraries, Paco Fornés; el representant dels Júniors M.D, Pedro Gil, i el director de l’obra, Rubén Almiñana.

presentacio la passio

Aquesta emblemàtica representació teatral a l’aire lliure, que es realitzarà íntegrament en valencià, escenifica la Passió i Mort de Jesucrist. Es representaran un total de set escenes amb el màxim detall, prenent com a emplaçaments carrers, places i edificis municipals del nucli urbà d’Ondara, el que li dota d’un encant especial a aquesta obra; en concret, el Prado, la Placeta de les Escoles, la Plaça Major, i la Plaça de Bous. Entre els participants es troben integrants de les diferents Confraries d’Ondara, del col·lectiu de Júniors M.D, així com persones voluntàries del poble. En total, participaran prop d’un centenar de persones de totes les edats; unes quaranta com a actors principals i la resta com a figurants.

La primera escena és el Sant Sopar i es desenvoluparà dins del Prado. La segona escena és l’oració a l’hort de les oliveres, i tindrà lloc a l’exterior, a la zona del moll del Prado. A continuació, l’escenografia es traslladarà a l’interior de la Plaça de Bous d’Ondara, on es representarà la compareixença davant del Sanedrí. El juí davant de Pilat, la quarta escena, es recrearà en la Placeta de les Escoles. I davant d’Herodes, serà a la Plaça Major. La condemna de mort de Jesús es representarà a la Placeta de les Escoles, i finalment, la crucifixió, al moll del Prado. Cal indicar que un element característic de La Passió d’Ondara és que el públic està plenament integrat en l’obra, va seguint els actors en cadascuna de les escenes i participant, formant també part de la història.

La celebració de la Passió també comptarà amb la col·laboració del grup de ball de l’Escola de Gimnàstica d’Ondara. Aquesta tradició es considera com un reclam cultural i turístic d’Ondara, sent un esdeveniment amb gran acollida tant a Ondara com en la resta de la comarca.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.