CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – JORNADA 3 MARÇ 2018

 

BENJAMÍ

DÉNIA 56 – 18 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El benjamí aquesta setmana trenca la ratxa de victòries amb un partit que ja teníem en compte que seria complicat. El Dénia A té un equip molt fort físicament, els xiquets i xiquetes dels quals ens superen en altura, velocitat i tir. No obstant, vam estar lluitant fins el final i, com que ja sabíem el nivell al que ens enfrentavem, varem disfrutar del partit i vam passar una bona estona jugant al que ens agrada.

Seguirem treballant per poder competir amb

ALEVÍ FEMENÍ

DÉNIA BASQUET 19-60 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El darrer dissabte l’equip aleví femení es va desplaçar a Dénia per seguir disputant la lligueta de la categoria preferent davant de l’equip de Dénia. El partit va començar amb un domini absolut per part de les nostres en atac fent un parcial de 0-18 en el primer quart, fent una defensa a tot el camp prou bona. No va ser fins el segon quart on les jugadores de Dénia feren la primera cistella i van continuar fent tres triples consecutius degut a la defensa de les ondarenques que es tancava molt donant oportunitat a les locals de fer cistelles llunyanes. Després la mitja part l’actitud de les nostres va canviar en defensa anant a defendre al home i cobrint la línia de passe molt millor donant situacions de contraatac després de furtar el baló. Al cap i la fi, va ser un partit on pogueren posar en pràctica situacions entrenades que ens faran profit davant els dos partits del cap de setmana que ve. Pedreguer i Guadalaviar seran dos rivals d’entitat que trauran tot el potencial d’aquest equip. Només queda felicitat a les alevines per la millora i continuar treballant per gaudir d’aquest esport.

ALEVÍ MASCULÍ A

DÉNIA BASQUET 51-56 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El nostre aleví masculí A jugà dissabte de mati davant el Dénia, equip al qual ja ens havíem enfrontat tres vegades aquesta temporada, totes elles saldades amb victòries clares per als nostres. Però aquest partit fou el més igualtat de tots. Partit amb dues cares en cadascuna de les parts. En la primera part, els nostres eixiren a la pista sense encert de cara a cistella en els llançaments exteriors, unit a que els atacs no eren massa fluïts i la duresa en la qual s’empraven els locals per parar totes les accions dels nostres en faltes va fer que prengueren avantatge en el marcador. A més, en defensa els nostres no defenien com de costum i el balanç defensiu era molt millorable. Amb tot açò s’arribava al descans per davall en el marcador. La segona part, els nostres no concediren tants contraatacs, es va defendre millor i tot i la defensa quasi en zona, tots davall de la cistella, de l’equip local es va poder remuntar el partit, un partit que s’havia ficat molt costa amunt, però que amb caràcter els nostres joves jugadors saberen jugar els últims minuts. Victòria que tot i no ser gaire vistosa, merescuda vist el joc d’ambdós equips i que de segur ens servirà per aprendre i millorar.

ALEVÍ MASCULÍ B

C.B. IFACH CALPE VERDE 40 – 0 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

Aquesta jornada el nostre equip aleví es desplaçà fins a Calp per enfrontar al primer classificat de la lliga. El partit es presentava complicat des d’un principi degut a la clara superioritat física per part de l’equip rival, i així es va notar des del principi de partit amb una superioritat marcada per cistelles continuades principalment aprofitant la gran diferencia en altura entre els dos equips. No obstant, els nostres jugadors a partir del segon quart mostraren que no tenen por de res i milloraren considerablement el seu joc demostrant-se a ells mateix que si saben jugar a bàsquet. Malauradament, els de Calp tancaren l’acta a pesar del esforç mostrat per els nostres. Animar als jugadors per a que continuen treballant als entrenaments per a millorar.

INFANTILS

INFANTIL FEMENÍ

C.B PEGO 53- 42 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El darrer dissabte les nostres infantils feren un dels pitjors partits de tota la temporada desaprofitant un avantatge per acabar amb una derrota que ens va afonar més encara. Les infantils anaven confiades de jugar fàcil davant un Pego molt rocós en defensa, ja que, dins de casa del Ondara van tancar acta ben prompte. El primer parcial va ser de 0- 10 i les nostres es van confiar moltíssim. En el segon quart les pegolines feren un parcial de 12-0 enfonsant a les nostres que es feren nervioses i va fer que quasi totes les jugades foren amb moltes errades i males decisions. El partit va arribar al dos últims quarts amb el marcador igualat però el joc precipitat i les individualitats no van tindre efecte. Confiem amb una bona sortida el proper dissabte tot i que ens enfrontem davant el primer classificat.

INFANTIL MASCULÍ

UPB GANDIA A 74-41 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

L’equip masculí viatjava dissabte de vesprada per enfrontar-se al Gandia A, líder de la categoria i invicte amb victòries aclaparadores totes elles. Els nostres però, estaven conscienciats de fer un bon partit, lluitar i vendre cara la seua derrota. Gairebé tots els parcials varen estar igualtats, però tres dels huit quarts foren clarament per als locals, lo que al final acabà decantant la victòria per als de la Safor. Tot i el tercer dels quarts, que s’allunyaren, els nostres arribaren al descans perdent de sols 13 punts, i el millor de tot, amb bones sensacions generals. Després del descans, els dos parcials també estigueren igualtats, i continuant amb menys 13 punts de diferència a falta de dos quarts. En els dos últims, els nostres ja acusaren el cansament i l’esforç de lluitar tot el partit davant un equip molt superior físicament. Això els locals ho aprofitaren amb algunes accions en contraatac i amb molt d’encert des de la línia de tres punts (fins a 10 triples aconseguiren) el que va fer que es dispararen en el marcador fins la diferència final. A pesar del resultat, bones sensacions de l’equip, competint gairebé tot el partit davant el líder i que esperem que es mantinguen per als propers partits.

CADETS

CADET MASCULÍ A

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 60 – 93 COVISAL

Partit agredolç del cadet A el que els enfrontà als líders de la categoria amb 2 parts molt diferenciades.

En la primera part es jugà amb un encert gran en atac amb triples d´Adrian Anguita i Rubén Salgado i domini sota cistella de Jordi Ruiz que acabà el partit amb 25 punts, mentre que els d´Ontinyent ens creaven problemes amb la seua pressió en tot el camp i la superioritat física en els 1×1 que els permetia anotar amb relativa facilitat. Amb tot i això, el públic pogué gaudir d´una gran primera part que acabà amb un ajustat 33-37.

Al descans els ondarencs estaven convençuts que podien endur-se la victòria si continuaven jugant així i es conjuraren per a aconseguir-ho però res eixí com esperaven. En la segona part tornaren les pèrdues de baló que comencen a ser un problema crònic d´aquest equip i les errades de cistelles fàcils que afectaren a la confiança dels jugadors i donaren com a resultat una derrota abultada que no reflexa el bon joc dels de la Marina en la primera part.

CADET MASCULÍ B

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA B 56 – 16 C.B. MONFORTE

Bon partit el del cadet B que jugava dissabte a la una en casa. Amb tan sols sis jugadors, degut a les baixes, realitzaren un gran partit amb una defensa individual en tota la pista. La pressió i els taps afavoriren recuperacions de baló que motivaven una millor defensa. També destacar el bon joc interior que s’aconseguí amb els 1c1 baix de cistella i després de bloqueig i continuació on Jaume i Joap P. anotaven una cistella darrere d’una altra gràcies a les assistències dels companys.

Després d’aquesta victòria els nostres es col·loquen en la cinquena posició de la taula empatats amb els tercers i els quarts amb tan sols tres derrotes.

JUVENIL

JUNIOR MASCULÍ:

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 73 – 60 ESET ONTINET

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 64 – 81 CB ALGEMESÍ

El nostre juvenil aconseguí el passat divendres la seua segona victòria de la lliga front al ESET ONTINET. Amb tan sols 8 jugadors, els nostres eixiren molt motivats i realitzant un bon joc ofensiu i defensiu posant les coses difícils a un confiat rival ja que allí ens va guanyar de 30. Continua haguent una dura feina en els atacs estàtics on la pressa per encistellar provoca moltes pèrdues de baló, però els ondarencs saberen aprofitar les avantatges en els contra-atacs on tenien superioritat i acabaren anotant cada cistella amb molta efectivitat.

El partit front a l’Algemesí va ser d’una altra pasta i va passar de tot. Els nostres acabaren el partit amb tres jugadors menys per faltes i això marcà la diferència en el marcador. Els rivals començaren forts amb un parcial de 4 a 10 en els primers 4 minuts, però poc a poc, els locals anaren anotant amb més facilitats i acabaren el quart 19 a 14. El partit continuava igualat amb moltes faltes per part dels dos conjunts que portava als jugadors a la línia de tirs lliures i finalitzaren la primera part de l’encontre 35 a 34.

Després del descans, el conjunt ondarenc eixí apagat i pecaren de confiats per relaxar-se tan en el eixos deu minuts i els clavaren un parcial de quart de 9 a 31. A pesar de les expulsions i la gran diferència en el marcador, l’últim quart el van guanyar els nostres deixant així una diferència de 17 punts en el marcador i un bons sabor de boca per la primera part.

Ja porten fent un bon joc en aquests últims 6 partits però sempre els està passant el mateix. A veure si milloren eixe tercer quart i aconsegueixen alguna victòria més.

Publicado en Esports.