LES FESTES DE SANT JAUME 2017 VAN ACONSEGUIR 53.878 EUROS D’INGRESSOS

La Nit de Rock de Sant Jaume 2018 comptarà amb el grup Smoking Souls el 27 de juliol

Ondara, 02.02.18. Dimecres passat 31 de gener va tindre lloc la reunió de la Comissió de Sant Jaume, en la que, per part de la Regidoria de Festes i Tradicions, dirigida per Mª Carmen Velázquez, es va donar a conèixer l’estat de comptes de les Festes de Sant Jaume dels últims tres anys, i les dades del cost per a l’Ajuntament de les festes populars de 2015 (120.489 euros), 2016 (99.105 euros), i 2017 (99.217 euros), així com els ingressos (obtinguts per marchandising, publicitat, patrocinadors i venda d’entrades, entre altres conceptes).

Segons va informar Mª Carmen Velázquez, els ingressos de Sant Jaume van ser de 19.096 euros en 2015; 43.905,71 euros en 2016; i de 53.878 euros en 2017; havent-se multiplicat els ingressos un 280% en els últims tres anys, el que permet a l’Ajuntament oferir uns festejos cada vegada amb més qualitat, però sense suposar un major desembossament per a la Regidoria de Festes i Tradicions. Destacant, en aquest sentit, el gran esforç realitzat durant tot l’any per la Comissió de Festes i per la Regidoria per a aconseguir aquestes xifres d’ingressos amb les que, segons ha matisat Mª Carmen Velázquez, el repte aconseguit “és aportar novetats com el Germanor i aconseguir quedar per davall del pressupost. La despesa total en les Festes de Sant Jaume és el resultat de la suma del cost per a l’Ajuntament d’Ondara i dels ingressos recaptats, i ascendeix a 139.595 euros en 2015; 143.011 euros en 2016, i 153.096 euros en 2017.

En l’apartat econòmic també es va destacar que el benefici obtingut per l’acte de la “Gran cagà” del mes de juny de 2017 va ser de 3.072 euros. A més, es va realitzar una valoració positiva de la passada festa del Mig Any de Sant Jaume, celebrada el 27 de gener amb una altíssima participació ciutadana. En la mateixa reunió, els participants van agrair la transparència i l’explicació tan detallada dels ingressos i les despeses.

D’altra banda, en la reunió de la Comissió de Sant Jaume es va aprofitar per a avançar algunes de les actuacions musicals i revetles de les Festes Populars de Sant Jaume 2018. Segons ha anunciat Mª Carmen Velázquez, Smoking Souls, uns dels grups de referència de la música en valencià en l’actualitat, serà un dels què actuaran en el concert de la Nit de Rock 2018, prevista per al divendres 27 de juliol. Pel que fa a les revetles, està confirmada “La Canalla” per al divendres 20 de juliol (després del pregó); el dissabte 21 de juliol actuarà la Seven Crasher; el dimarts 25 de juliol, dia de Sant Jaume, serà el torn de l’orquestra La Pato; el dijous 26, dia de les paelles, actuarà “La Fiesta”, i el 28 de juliol, últim dissabte de festes, tocarà “La tribu”. Per a enguany, s’ha avançat també que el Sopar de Germanor (que va ser la novetat de 2017) tindrà lloc el dilluns 23 de juliol.

SMOKING

Publicado en Actualitat, Ajuntament.