CRÒNICA ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – 13 GENER 2018

20171216_133548 20171216_133508

BENJAMÍ

EE Ondara 42 – 2 Pego B

Podem dir que comencem l’any amb bon peu, tancant acta front el Pego B, un equip de xiquets i xiquetes de primer any que es nota que tenen il·lusió i ganes de jugar a basquet ja que, a pesar del resultat, no van deixar de lluitar fins l’últim segon.

En quant als nostres Benjamins dir que vam poder veure en pista un gran companyerisme amb les xiques del nostre equip, ja que van fer que aquestes se soltaren més en pista i agafaren confiança a l’hora de botar el baló i llançar a cistella, aportant punts totes elles.

Molt orgullosa d’ells continuem aprenent basquet, però sobretot, valors tan importants com es el companyerisme en aquest esport.

ALEVINS

ALEVÍ FEMENÍ

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 37- 33 C.B DENIA

Aquest dissabte ens vam enfrontar al equip aleví femení de Dénia en un partit de bàsquet amb tots els condicionants. Les nostres alevines continuen demostrant que poden donar la campanada, amb un joc molt directe encara que poc efectiu. El partit començà amb un clar avantatge de 11-2 en el primer quart. Malgrat aquest avantatge les jugadores de Dénia va igualar l’encontre en el segon quart amb un encert de cara cistella quasi perfecte. La igualtat va ser la tònica tot el partit encara que les ondarenques no van estar mai per baix en el partit, les alevines de Dénia sempre tancaven el quart molt a prop en el marcador. Arribem a l’últim quart empatats en el marcador i les jugadores de Ondara amb dues jugadores expulsades per acumulació de faltes. Quan faltaven 40 segons el marcador encara reflectia un empat i una jugada per l’esquerra d’una de les nostres va ser decisiva, fent la cistella en jugada personal i traguen una falta personal, que al cap i la fi, va encistellar posant el definitiu marcador. Be, les alevines comencen amb força la segona volta amb moltes il·lusions.

ALEVÍ MASCULÍ A

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 56 – 40 DÉNIA BÀSQUET

Primer partit en Preferent de l’aleví masculí A després de guanyar-se l’ascens de categoria en l’anterior fase. El rival era de Dénia, rival al qual al darrer partit es guanyà sense cap complicació tancant acta i deixant una gran imatge d’equip. En aquesta ocasió el partit fou diferent, on el Dénia portà el partit al seu terreny bronco i fent moltíssimes faltes per tal d’evitar que els nostres els superaren constantment. El primer quart els nostres eixiren sense intensitat i relaxats i el rival aconseguia cistelles fàcils. Però a partir del segon quart s’intensificà la defensa deixant a l’equip visitant sense pràcticament anotar en dos quarts (4 punts) i els nostres anotant per dalt dels 10 punts i capgirant el marcador fins arribar al descans 12 punts per dalt. Després del descans, els tres quarts dels nostres foren un poc irregulars en moments de bon joc i d’altres on la defensa baixava i deixava anotar l’altre equip amb facilitat, però sense fer perillar la victòria i arribant a avantatges de 20 punts. En definitiva, bon partit, un tant irregular, però victòria merescuda, tot i tenir alguna baixa important.

ALEVÍ MASCULÍ B

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 25 – 65 C.B. IFACH CALPE VERDE

Primer partit de l’any per als nostres que començaren aquesta segona volta que es presenta des d’un principi complicada però amb moltes ganes d’aprendre. L’aleví B es va enfrontar front a l’equip del Calp, un equip fort i amb més experiència que els nostres. No obstant això, el partit va estar marcat per un domini clar de l’equip visitant encara que els nostres intentaren plantar cara realitzant en certs moments del partit un molt bon joc. El marcador final va ser de 25-65 per als de Calp, però les sensacions son molt bones per part dels nostres jugadors que tenen com a principal objectiu aprendre d’aquests partits tan complicats.

INFANTILS

INFANTIL MASCULÍ

ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 15 – 55 UPB GANDIA A

El nostre infantil masculí encetà aquesta segona fase en Preferent amb una derrota davant un equip que ja jugarem en la primera fase i que acabà líder de grup invicte, el UPB Gandia A. Coneixedors de les dificultats del partit davant el que probablement siga el favorit del grup, els nostres eixiren al partit amb ganes de demostrar el bon joc que va portar a l’equip a pujar de categoria, tot i tenir alguna baixa important en l’equip. El primer quart fou un intercanvi de cistelles per ambdós equips tot i que sempre amb avantatges per l’equip visitant. A partir del segon quart, l’equip rival apretà en defensa a tota pista i el físic dels seus jugadors, molt per sobre dels nostres en altura i força, li va donar la oportunitat de encistellar cistelles fàcils al contraatac i poc a poc anava distanciant-se en el marcador fins el resultat final, a pesar que els nostres continuaren lluitant i acabant el partit amb bones sensacions, demostrant ser el rival a batre en el grup. Aquesta derrota no ha de fer més que animar als jugadors a treballar per afrontar els propers partits en una lliga que serà exigent però amb la qual es vol gaudir de cada partit i fer un bon paper.

CADETS

CADET MASCULÍ A

COVISAL 82 – ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 55

El cadet A tornà de la seva visita a Ontinyent amb una clara derrota en el primer partit de la lliga Preferent. Els nostres jugadors cometeren molts errors de concentració permetent que els d´Ontinyent dominaren el rebot al llarg de tot el partit i perdent gran quantitat de balons que facilitaven els contraatacs del COVISAL.

Els dos primers quarts acabaren amb parcials de 21-15 i 18-12 però especialment sagnant fou el tercer quart que començà amb 3 triples consecutius dels locals que acabaren de trencar definitivament l´encontre.

Els nostres jugadors han d´intentar tornar a ser competitius front a qualsevol rival i sobretot de gaudir l´experiència de jugar contra tots els equips de gran nivell amb qui s´enfrontaran en aquesta categoria Preferent que acaba de començar. Si és així no tenim cap dubte que aconseguiran moltes victòries.

CADET B

C.B. MONFORTE 23 – 39 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA B

Iniciem la segona fase en la categoria de 2ª Zonal on ens trobarem equips com Albaida, La Vila, Monfort del Cid, Ontinyent, Ibi i, els nostres veïns, Teulada. El partit d’aquesta jornada els nostres viatjaren fins a Monfort del Cid per a competir contra un equip amb poca antiguitat baloncestística. Començarem l’encontre amb bon joc i anotacions fàcils aconseguint ràpidament l’avantatja de 20 punts que donava eixa tranquil·litat en el joc. A partir d’ací, els cadets baixaren la intensitat i donaren moltes facilitats als rivals en defensa, cometent també moltes errades en atac, sobre tot per l’excés de bot i la falta de bons passes. La segona part també va ser catastròfica amb atacs poc elaborats i defenses molt fluixes. A pesar de tot, s’aconseguí guanyar el partit però els jugadors tornaren cap a casa amb un mal sabor de boca degut al mal joc.

JUVENIL

JUNIOR MASCULÍ

C.B. PEGO JUNIOR 59 – 32 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA

El nostre junior no alça el cap i continuen tenint mal joc, mala imatge i poc companyerisme. Una jornada més els nostres caigueren derrotats contra un rival que no era millor físicament però sí amb intensitat. Des de l’inici de l’encontre l’equip va eixir derrotat amb pèssimes defenses i mals atacs provocats per la pressa de tirar a cistella, la abundància de voler aguantar el baló botant-lo sense fer cap intensió de buscar l’anella i errant passes contínuament. Només en veure les estadístiques de cada quart es pot apreciar que els nostres començaren el partit en l’últim quart (17 – 6, 17 – 9, 12 – 4, 13 – 13). Esperem que recuperen l’entusiasme i les ganes de jugar i millorar el seu joc i sobre tot que es divertisquen.

Publicado en Esports.