MÚSICA I ESCENA A L’IES XEBIC D’ONDARA. 22 DE DESEMBRE DE 2017

Són les nou i quart del matí, i les primeres guitarres s’escolten als patis de l’institut Xebic d’Ondara. Guitarres de Toxic, el grup de Xàbia que recentment ha llançat «Quiero», el single que sona en les ràdios. En la Marina Alta ho fa en les emissores del grup Activa FM i en Ràdio Dénia i Ràdio Benissa Cadena SER. I a nivell nacional es pot escoltar en la cadena musical Rock FM. Segons la cantant del grup, Marta Cholbi “és tot un èxit”. Ella ha estudiat el cicle formatiu d’Educació Infantil al Xebic i, amb la resta del grup, no han dubtat en acudir a aquesta festa de final de trimestre.

Finalitza Toxic amb simpatia i proximitat i es prepara Paula Beltran. Actual estudiant del cicle d’Educació Infantil, emociona al públic amb la seua veu. Veu que ompli per complet l’ambient i, per moments, ens aborrona. Aplaudiments, i és el torn de Marta Fornali, estudiant d’ESO. Guitarra i veu, té dues cançons preparades, diu. Acaba cantant un bon grapat de boniques cançons amb un públic entregat que li demana més i més cançons. Mentre, el grup de 4 de l’ESO ofereix esmorzar. Han preparat tota classe de pastes, salades i dolces, amb el fi de traure diners per al seu viatge de final de curs. Al seu costat, l’AMPA convida a fotografiar-se en un photocall solidari. I un poc més enllà, les estudiants de 2on de Batxillerat ofereixen les seues targetes que, amb col·laboració amb el «Refugio de SORI» d’Hellín, Albacete, associació de defensa dels drets dels animals, han publicat recentment.

És el moment de canviar de modalitat. De la cançó a la zumba. Esther ens guanya amb el moviment, el ritme i el somriure. Ens trobem en complicitat absoluta. Estem quasi una hora. I podríem estar una hora més. O qui sap. Però Smoking Souls estan preparats. El grup de Pego ofereix un concert càlid, proper, sincer. Ens mirem als ulls, ens canten al cor, a la llengua i a la terra. Grup nascut al 2010 i, com ells mateix afermen, «representants d’una generació de joves que des de menuts han explorat els territoris ocults de la música. Joves crescuts als temps de la incertesa però que han après a guanyar-la a colp de cançó. Ho han mamat als paisatges de la seua Marina Alta. La terra en que han germinat bona part de l’escena musical del País Valencià».

I tanca aquest matí de trobada i celebració a l’institut la Xebic Band. Sona com mai. Perfecta. Entranyable. Tot un grup important d’estudiants i professorat que venen de repartir melodies el dia d’ahir en la «Residència Verge de la Soledat». La darrera peça que sona és «La Flama», d’Obrint Pas. Tot un sentiment, com el que queda en l’ambient dels patis de l’institut. I pensem, i recordem, que una activitat així sols en possible amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Ondara, el professorat, les famílies de l’AMPA i, com no, de les xiques i xics que diàriament omplin i donen sentit a l’institut. També hui, com no.

INSTITUT DE SECUNDÀRIA XEBIC D’ONDARA

Xebic 1 Xebic 2 Xebic 3 Xebic 4 Xebic 5 Xebic 6 Xebic 7 Xebic 8 Xebic 9 Xebic 10 Xebic 11

20171222_115958 20171222_122442 20171222_130718 20171222_131522

IES_XEBIC_-_Musica_i_escena

Publicado en Associacions.