ONDARA, MUNICIPI ADHERIT A LA CARTA DE COMPROMISOS PER LA PREVENCIÓ I LA SEGURETAT DE LA MARINA ALTA

IMG-20171220-WA0020

 

  • Ahir es va signar a Llíber la carta per part de huit municipis: Dénia, Xàbia, El Verger, Ondara, Benitatxell, Llíber, Pedreguer i Benissa, amb l’objectiu d’establir un compromís de socors mutu entre els cossos de policia local de la comarca

  • Ondara va aprovar la seua adhesió en el ple de juny

Ondara, 21.12.17. Ondara és un dels huit municipis, junt amb Dénia, Xàbia, El Verger, Benitatxell, Llíber, Pedreguer i Benissa que han signat la Carta de Compromisos per la Prevenció i la Seguretat de la Marina Alta, amb la que es pretén unir esforços, unificar els protocols i establir un compromís de socors mutu entre els cossos de policia local de la Marina Alta, així com una coordinació i cooperació en mitjans materials i humans dels cossos de policia local de la comarca.

carta seguretat marina alta (1) carta seguretat marina alta (2)

Cal indicar que Ondara va ser un dels primers municipis a adherir-se i aprovar, en el ple del passat 29 de juny de 2017, la Carta de Compromisos per la Prevenció i la Seguretat de la Marina Alta.

Alcaldes i regidors de Seguretat d’aquestes huit poblacions, entre ells l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, van participar ahir 20 de desembre a Llíber en l’acte de la signatura de la Carta de Compromisos. Les huit poblacions que han signat el document concentren a més de la mitat de la població total de la comarca, xifrada en prop de 200.000 habitants. El projecte té una vocació integradora, col·laborativa i de continuïtat; de fet, està previst que durant el primer trimestre del 2018 s’incorporen Beniarbeig i altres municipis de la Marina.

La nova Llei de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana, la Llei 17/2017, de 13 de desembre, que entrarà en vigor el 4 de gener de 2018, contempla en l’article 11 la creació dels consells supramunicipals de coordinació de les policies locals com a òrgans de coordinació i assessorament. Aquesta Carta de Compromisos comarcal és el full de ruta que servirà per a consolidar aquest Consell supramunicipal.

IMG-20171220-WA0018

Publicado en Actualitat, Ajuntament.