L’ALUMNAT DE 6è DE PRIMÀRIA DEL CEIP SANCHIS GUARNER D’ONDARA PRESENTA “LA GIRONERA”

*Text elaborat pels alumnes de 6è de primària del CEIP Sanchis Guaner d’Ondara per a donar a conèixer La Gironera al poble d’Ondara*

IMG_4794IMG_4795IMG_4796 IMG_4798

La Gironera

Estem d’enhorabona! Ha arribat un personatge nou al nostre poble. De segur que enguany estarà en la nostra imaginació i farà les delícies de menuts i grans. Li diuen La Gironera. Per què li diuen així? Perquè li agrada molt passejar per la vora del riu Girona, on té un hortet en el que cultiva tota classe d’hortalisses i verdures. També té diversos arbres fruitals.

La Gironera és una velleta entranyable, molt amable i simpàtica. Viu a la Cova Fosca de Segària, però quan arriba la Nit de Nadal recorre tot el poble repartint regals a totes les xiquetes i xiquets que s’han portat bé durant tot l’any. Com és una tasca molt fatigosa, compta amb la col·laboració de Tica, una rabosa molt sabuda i espavilada que, junt a les seues amigues raboses, l’ajuden a que tots i totes tinguen els seus regals a temps.

Quan passeja pel riu agafa una canya i la transforma en màgica. Gràcies a la seua canya pot anar a tots els llocs que vol sense que ningú puga veure-la, perquè quan ella vol es torna invisible.

La Gironera és un nou personatge ondarenc que de les xiquetes i xiquets del poble. Es tracta d’una dona que viu a la Cova Fosca de Segària. Durant la nit de Nadal recorre totes les cases del poble portant regals a les més menudes i menuts d’Ondara.

IMG_4792

*Text elaborat pels alumnes de 6è de primària del CEIP Sanchis Guaner d’Ondara per a donar a conèixer La Gironera al poble d’Ondara*

Publicado en Associacions.