LA REGIDORIA DE JOVENTUT D’ONDARA POSA EN FUNCIONAMENT EL CENTRE D’INFORMACIÓ JUVENIL

CIJ ONDARA

Està duent a terme dos projectes amb la col·laboració de l’IES Xebic: el punt d’informació juvenil i el projecte de corresponsals

Ondara, 07.12.17. La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ondara, dirigida per l’Alcalde, José Ramiro, ha impulsat la nova posada en funcionament del Centre d’Informació Juvenil d’Ondara, que es troba ubicat a la Casa de Cultura, en horari de 9 a 14 hores de dilluns a divendres, per a oferir assessorament i informació als jóvens del municipi. A més, s’ha habilitat un correu electrònic: joventut@ondara.org i un Whatssapp amb el número 677 99 72 01, perquè les persones interessades puguen contactar amb el Centre d’Informació Juvenil d’Ondara.

Una de les principals i noves iniciatives que s’ha posat en marxa des del Centre d’Informació Juvenil d’Ondara són dos projectes que es desenvolupen en col·laboració amb l’IES Xebic: El Punt d’Informació Juvenil i el projecte de Corresponsals.

El Punt d’Informació a l’IES naix per a cobrir la necessitat de difusió i recollida d’informació dels jóvens que acudeixen a aquest centre educatiu. La figura de l’informador pretén ser una figura bidireccional que ofereix informació però també arreplega inquietuds, aportacions i necessitats que presenten els jóvens. La informació oferida pot ser de diversos àmbits; cursos, convocatòries de beques, associacionisme juvenil, participació juvenil, etc. El Punt d’informació està ubicat al Hall de l’entrada principal de l’IES Xebic en horari de 9.50 a 11.30 hores els dimarts i els dijous.

D’altra banda, el projecte de Corresponsals es duu a terme en col·laboració amb l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i pretén buscar jóvens voluntaris a l’IES (alumnes) que servisquen d’informadors o informadores a la resta de la classe i que arrepleguen també informació i inquietuds de l’alumnat per a poder traslladar-la al Centre d’Informació Juvenil i a la Regidoria de Joventut. Es tracta d’una figura molt pròxima als estudiants, que és capaç de motivar-los i animar-los, tant en la participació com en la formació de propostes o suggeriments.

Des que es va posar en funcionament, tant el Centre d’Informació Juvenil com el Punt d’Informació Juvenil d’Ondara ja han pogut atendre consultes que van des de demandes d’informació de cursos, difusió de convocatòries de pràctiques professionals remunerades o diferents propostes presentades.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.