L’AJUNTAMENT D’ONDARA CONSENSUA AMB MITJANES I GRANS SUPERFÍCIES ELS FESTIUS D’OBERTURA EN 2018

festivos obertura (1)

Es tancarà dos diumenges de Setmana Santa i Pasqua, els dos últims diumenges d’agost, tots els diumenges de setembre, i els dos festius locals de 2018

Ondara, 11.12.17. L’Ajuntament d’Ondara ha arribat a un acord amb les direccions de mitjanes i grans superfícies radicades a Ondara per a consensuar els festius d’obertura en 2018. L’acord ha sigut acordat a l’Ajuntament d’Ondara per part d’Alcalde i responsable de l’àrea de Comerç i Promoció Econòmica, José Ramiro, i dels representants del Centre Comercial Portal de la Marina, Mercadona, Aldi, Aki, i MasyMas. Arran d’aquest conveni, i igual que durant 2017 i 2016, l’Ajuntament d’Ondara deixa en suspens l’acord plenari de juliol de 2015, pel qual es prenia la iniciativa de sol·licitar la revocació de la declaració de zona de gran afluència turística (ZGAT) per al municipi d’Ondara. Cal recordar que des de 2007, Ondara compta amb la declaració de ZGAT, de conformitat amb la legislació d’horaris comercials de la Comunitat Valenciana (llavors vigent).

festivos obertura (2)

L’Alcalde i responsable de Comerç i Promoció Econòmica, José Ramiro, ha recordat que en l’àmbit municipal únicament es pot actuar en aquelles temporades afectades per ser ZGAT (que comprèn les temporades de Setmana Santa, Pasqua, i estiu (de l’1 de juliol al 30 de setembre), però no fóra d’aquestes dates, ja que en la resta de temporades (incloent Nadal i altres dates assenyalades) el calendari ve determinat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que és qui determina els festius que poden obrir els comerços (que seran 11 en 2018).

Segons s’estableix en el conveni acordat per l’Ajuntament d’Ondara i les grans superfícies per a 2018, es podrà obrir 11 dies dels 20 festius aperturables per ser ZGAT , en concret els dies 25 de març, 30 de març i 2 d’abril (Diumenge de Rams, Divendres Sant i Dilluns de Pasqua); els cinc diumenges del mes de juliol (1, 8, 15, 22 i 29 de juliol), els dos primers diumenges d’agost (5 i 12 d’agost), i el dimecres 15 d’agost de 2018.

Dels 20 dies festius o diumenges en què es podria obrir en 2018 a Ondara per ser ZGAT, no s’obrirà en 9 festius. En concret, es tancaran dos diumenges de Setmana Santa i Pasqua (diumenges 1 i 8 d’abril); així com també es tancarà els dos últims diumenges del mes d’agost (19 i 26 d’agost), i els cinc diumenges del mes de setembre (2, 9, 16, 23 i 30 de setembre de 2018). A això cal afegir que els comerços també romandran tancats els dos dies de festius locals (dilluns 9 de juliol, Festivitat de la Soledat, i dijous 26 de juliol, Festivitat de Santa Anna). Sent un total d’11 els dies de festius aperturables per ser ZGAT i festius locals, en els que no es podrà obrir a Ondara en 2018.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.