CRÒNIQUES DELS EQUIPS DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE BÀSQUET D’ONDARA – 2 DE DESEMBRE DE 2017

BENJAMÍ, ONDARA 42 – TEULADA 2
Aquest dissabte els benjamins van jugar contra Teulada, un dels equips més fluixos del grup. Els ondarencs van començar un poc despistats, el partit era lent i semblava que els nostres jugadors es van acomodar. No obstant això, el quart període es va tancar amb 42 punts per tan sols 2 punts per als visitants. Malgrat el resultat, els xiquets/es de Teulada van seguir lluitant i fent més cistelles durant la resta del partit.

ALEVINS
ALEVÍ FEMENÍ :
ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 69- 38 EL VERGER
Aquest dilluns de vesprada es va jugar en el pavelló d’Ondara el partit aplaçat del darrer dissabte que ens va enfrontar davant El Verger. Les alevines van demostrar el progués que estan fent en les darreres jornades guanyant per més de 30 punts. El partit va començar molt igualat en el primer quart on les jugadores de El Verger volien donar la campanada però les alevines ondarenques no es van deixar sorprendre ja que, al descans, estaven distanciades en el marcador i pogueren fer un joc més tranquil donat la intensitat que havia agafat la primera part. Al cap i la fi s’ha de millorar molt amb aquest equip que la propera setmana s’enfronta al Pedreguer, primer en la lligueta.
ALEVÍ MASCULÍ B: CB PEGO 07 50 – 27 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA ALEVÍ B
El divendres el nostre equip es desplaçà fins la localitat de Pego per a disputar el partit aplaçat de la mateixa jornada. El partit va començar amb un intercanvi de cistelles per part dels dos equips, arribant al descans amb un empat en el marcador. Després del descans, els nostres eixiren encertats arribant a posar-se per davant, però en el cinquè període els nostres baixaren la intensitat defensiva i va permetre als locals allunyar-se considerablement arribant al final del partit amb un marcador de 50-27. Donar ànims als joves jugadors i que continuen treballant per als pròxims partits.

ALEVÍ MASCULÍ A
ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 40-0 ACTUALIA SIGMA ALBUBASKET ALACANT
Partit disputat dissabte de mati al pavelló municipal d’Ondara davant el rival més fluix del grup. Els nostres, a pesar del resultat, no eixiren massa encertats de cara a cistella, errant tirs còmodes de fora i de baix de cistella. Malgrat això, el primer quart va acabar amb un còmode avantatge per als nostres que, a poc a poc, anaven incrementant al llarg dels posteriors minuts. Després del descans es marcaren uns objectius referits a aspectes tècnic-tàctics a treballar de cara a propers partits per tal que es veiera reflexat el treball diari als entrenaments i poder així aprofitar els minuts restants de partit amb la finalitat que foren profitosos. Destacar que l’equip rival no deixà de lluitar en cap moment de partit i no es rendiren fins el final del mateix, la qual cosa es digna d’admirar.

INFANTILS
INFANTIL FEMENÍ:
ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 42- 23 EL VERGER
El darrer dissabte l’equip de El Verger visitava el nostre pavelló per disputar el partit de la lligueta, on és pugué vore un partit molt disputat. Les jugadores de El Verger van fer un partit molt complet on les nostres jugadores no podien fer molt degut a que només eren 8 jugadores i els descansos eren molt curts. Al llarg de tota la primera part les ondarenques dominaven el partit amb un còmode avantatge, però va ser en la segona part on el marcador es va apretar molt. Les jugadores de El Verger van fer molt bons parcials en els quatre últims quarts però no pogueren fer-se amb el partit. Bé, ara toca un poc de descans per a les nostres jugadores ja que el proper dissabte no jugaran. L’objectiu és reprendre la lligueta en dues setmanes amb més energia si cap.
INFANTIL MASCULÍ
ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 47-32 CB TAVERNES
Partit davant el cuer de la classificació però que, degut a alguna baixa important per part dels nostres, es presentava complicat i de segur que no anava a ser el reflex del partit d’anada. I així va ser. El partit començava amb intercanvi de cistelles per part dels dos equips i imprecisions en els llançaments per part local, estant erràtics en les finalitzacions. No fou fins el tercer període quan els de La Marina feren un bon parcial deixant als visitants sense anotar cap cistella, i es distanciaren fins els deu punts de diferència. Aquest avantatge va anar creixent fins la vorera dels vint punts que, degut a un intercanvi de cistelles en els últims períodes, els visitants varen retallar una mica quedant la diferència en els quinze punts finals del marcador. A la fi, partit jugat a ratxes, un tant irregular però que suposa una victòria important de cara a la lluita per l’ascens de categoria.

CADET MASCULÍ
CADET B: ESCOLES ESPORTIVES ONDARA B 29 – 57 CB JOVENTUT AUTOESCOLA XÀBIA
En aquesta jornada els d’Ondara no aconseguiren la victòria contra un rival directe. Aquesta vegada els ondarencs ho tenien tot de cara per a aconseguir almenys un resultat més igualat del que es reflexa en el marcador. Els nostres començaren, com sempre, amb baixa intensitat defensiva i falta d’encert en atac fins a començar el segon quart. A partir d’ací començaren a competir-li al rival i anotaren bones cistelles en el marcador. A pesar que esta vegada teníem reforços de tres jugadors del cadet A, no vam aconseguir millorar el resultat de l’anada degut a la falta d’encert en l’últim quart que sí que tenia el rival des de la línia de tres.
CADET A: ACTUALIA SIGMA ALBUBASKET A 50 – 64 ESCOLES ESPORTIVES ONDARA
El cadet A ha jugat aquesta jornada possiblement el pitjor partit de la temporada donant una imatge a la qual, per sort, no estem acostumats.
Des del primer moment l´Albubasket ha controlat el partit amb les idees molt clares en atac, molt més intensos que els nostres i amb una pressió a tota la pista que els ondarencs no han sabut superar amb claretat. Però el problema era més greu ja que els de la Marina no paraven de cometre errades incomprensibles (passades molt allunyats del seu destí, tretes de banda trepitjant la línia…) que no deixaven als nostres entrar en ritme de joc i demostrava una falta de concentració molt gran. Per tot això els ondarencs perderen el primer quart per 16-12 i el segon per 19-17.
Al descans s´intentà solucionar la situació i els nostres jugadors eixiren a la pista amb la millor de les predisposicions però aleshores ens topàrem amb el segon problema, les cames dels d´Ondara no estaven tan fresques i ràpides com ens tenen acostumats i per molt que s´esforçaven sempre arribaven tard en defensa. El tercer quart el tornaven a guanyar els alacantins 11-10 i la diferència al marcador ja era de 46-39 per als locals.
No pintava bé el partit i els ondarencs no estaven fent res per a meréixer la victòria i a falta de 3´30 minuts per a finalitzar el partit continuaven perdent 50-49 però és cert que aquest equip té molt d´orgull i després d´un canvi en el tipus de defensa els d´Ondara conseguiren un parcial de 0-15 amb dos importants triples de Pere Ivars i Pau Castellano que permeteren endur-se una enganyosa victòria per 50-64.
Els ondarencs tingueren un gran desencert en el tir al llarg de tot el partit anotant sols 19/52 en tirs de 2 punts i 4/22 en tirs de triple i així és molt complicat guanyar els partits. Aquest encontre demostra que aquest grup és molt potent i si no jugues al 100% qualsevol equip pot guanyar-te.
Malgrat tot, la bona notícia és que amb aquesta victòria el cadet A ja està classificat matemàticament per a jugar la segona fase en la categoria Preferent a la qual sols accedeixen els 2 primers classificats de cada grup. Tot un èxit per a aquest gran grup de jugadors. L’ENHORABONA!!!!

JUVENIL
JUNIOR FEMENÍ:
JUNIOR MASCULÍ: ESCOLES ESPORTIVES ONDARA 48 – 69 VALCOMAQ CNBXATIVA
Un canvi en l’actitud dels jugadors provocà un interessantíssim partit dels locals que eixiren amb moltes ganes contra un rival molt complicat. El Xàtiva és un equip molt físic i intens que pressiona tota la pista. Per sort els nostres, a pesar de perdre dos o tres balons a l’inici d’eixa pressió, aconseguiren eixir de totes les següents afavorint un 2 contra 1 baix de cistella i anotant amb facilitat. El partit va estar igualat en tot moment fins a arribar a la meitat del tercer quart. Els rivals es col·locaren en zona i els nostres anotaven amb dificultats provocant eixa diferència final en el marcador, la qual no reflexa el que es va veure en l’encontre. Aquesta vegada contàvem amb reforços dels equips cadets que augmentaren la cohesió de grup i milloraren la intensitat dels locals.

Publicado en Esports.