L’AJUNTAMENT D’ONDARA INFORMA SOBRE EL DESPLEGAMENT DE FIBRA ÒPTICA EN EL TERME MUNICIPAL

  • La Llei indica que les administracions públiques hauran de col·laborar amb el fi de fer efectiu el dret dels operadors d’ocupar la propietat pública i privada per a realitzar el desplegament de les xarxes públiques de comunicacions

  • Els propietaris d’immobles tenen la llibertat de signar si així ho consideren, amb independència que l’Ajuntament haja autoritzat la instal·lació en general al terme municipal

Ondara. 17.11.17. Des de l’Ajuntament s’ha donat a conèixer que en els últims mesos s’han presentat a l’Ajuntament d’Ondara plans de desplegament de fibra òptica al municipi per part de diverses empreses.

El desplegament de fibra òptica als municipis ve regulat a la Llei 9/2014, de 9 de maig, General de Telecomunicacions on s’indica que les administracions públiques hauran de col·laborar amb el fi de fer efectiu el dret dels operadors de comunicacions electròniques d’ocupar la propietat pública i privada per a realitzar el desplegament de les xarxes públiques de comunicacions, atès que aquestes estan contemplades com a serveis d’interès general per la pròpia Llei. És per això que l’Ajuntament d’Ondara, després de revisar la documentació aportada, ha autoritzat a data de hui (novembre 2017) a tres empreses diferents a desplegar fibra òptica al municipi d’Ondara.

Com a regla general, les empreses instal·ladores hauran de desplegar la xarxa per baix terra en aquells carrers on siga possible, i la desplegaran paral·lelament a la xarxa de telefonia existent on no existisca aquesta possibilitat.

Alguna de les empreses està sol·licitant l’autorització per escrit dels propietaris dels immobles per a poder actuar sobre la façana, atès que moltes voltes cal realitzar determinades actuacions, com ara obrir regletes, posar caixes noves, etc. Al respecte, des de l’Ajuntament d’Ondara s’informa que els propietaris d’immobles tenen la llibertat de signar si així ho consideren, amb independència que l’Ajuntament haja autoritzat la instal·lació en general al terme municipal.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.