EL PLE ELEVA AL TSJ LA PROPOSTA DE NOMENAMENT DE JUANA PERIS COM A JUTGESSA DE PAU I MAGDALENA AMÀLIA SERVER COM A SUPLENT

La proposta va sorgir per unanimitat de totes les forces polítiques, sent aquesta la primera vegada que Ondara comptarà amb una jutgessa de pau

Ondara, 14.11.17. El ple extraordinari de l’Ajuntament d’Ondara va aprovar ahir per unanimitat de tots els grups polítics (PP, PSPV i Compromís) proposar el nomenament de Juana Peris Gallego per a ocupar el càrrec de Jutgessa de Pau Titular d’Ondara, i de Magdalena Amàlia Server Oliver per a ocupar el càrrec Jutgessa de Pau Suplent d’Ondara. Aquest acord serà comunicat i es proposarà el seu nomenament al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana als efectes de l’article 101.1 de la Llei orgànica 6/1985, d’1 de juliol, del Poder judicial.

Es tracta de la primera vegada en què una dona accedirà a aquest càrrec, tant de titular com de suplent, en el municipi d’Ondara, com va recalcar l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro. La corporació municipal, per acord de tots els grups polítics, ha atès així la petició presentada per la Comissió d’Igualtat d’Ondara d’aplicar la discriminació positiva cap a la dona en l’elecció de Jutge/Jutgessa de Pau, en cas de presentar-se dones interessades en el càrrec que compliren els requisits legals, i que es considerara el seu perfil personal i professional idoni. Segons exposava la Comissió d’Igualtat, l’Alcalde d’Ondara i el Cap de la Policia Local són homes (poder executiu), mentre que el legislatiu (ple) encara que està més igualat, també té majoria de regidors; entenent des de la Comissió d’Igualtat que seria convenient que un altre càrrec important i amb transcendència pública com és el de jutge/jutgessa de pau (representant del Poder judicial en el poble) estiga ostentat per una dona.

Els jutges de pau i els seus substituts són anomenats per a un període de quatre anys per la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia. El pròxim 20 de desembre de 2017 expirarà el període de 4 anys pel qual va ser anomenat l’actual Jutge de Pau d’Ondara, Juan Felipe Roselló, i substitut José Antonio Alarcón, i per aquest motiu, el Tribunal Superior de Justícia de Comunitat Valenciana va requerir a la Corporació d’Ondara que iniciara els tràmits administratius per a l’elecció del jutge/jutgessa de pau titular i substitut/a, sent publicat en el BOP del passat 5 d’octubre la resolució perquè les persones interessades pogueren presentar les sol·licituds (fins al 7 de novembre). El 8 de novembre de 2017 el secretari municipal va certificar les sol·licituds presentades. Ara, el ple de l’Ajuntament d’Ondara ha acordat per unanimitat la proposta al TSJ per a anomenar Juana Peris com a Jutgessa de Pau Titular d’Ondara, i a Magdalena Amàlia Server com a Jutgessa de Pau Suplent d’Ondara.

ple unanimitat

Tant l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, com el portaveu del grup municipal popular, Javier Lozano, van tindre paraules d’agraïment cap a Juan Felipe Roselló pels seus 12 anys com a jutge de pau, i van recalcar la importància d’haver arribat a l’acord unànime entre les forces polítiques per a designar una dona per al càrrec.

D’altra banda, en el ple també es va aprovar, amb el vot en contra del PP, el dictamen sobre la propietat del solar i de l’edifici de la Residència Nostra Senyora de la Soledat d’Ondara. En el dictamen s’exposa que els terrenys en què es troba la Residència són propietat de l’Ajuntament d’Ondara, mentre que les obres de l’edifici de la Residència van ser finançades per l’Ajuntament i per la Fundació “Nostra Senyora de la Soledat”, a més de per les ajudes rebudes de Diputació i Generalitat Valenciana. Acordant que la propietat de l’edifici (1.150.599 euros) siga al 50% per a la Fundació i al 50% per a l’Ajuntament. El consistori cedirà a la Residència el seu percentatge mentre dure la seua explotació, segons va avançar l’Alcalde, José Ramiro. Després de l’aprovació del dictamen, es passarà a la Fundació per a la seua aprovació i, posteriorment, s’iniciaran els tràmits per a registrar l’escriptura de l’immoble. Des del PP, el seu portaveu, Javier Lozano, va agrair el treball realitzat per la Comissió d’Experts que ha elaborat el dictamen, però va exposar el vot en contra del seu grup en considerar que hauria fet falta que altres persones estigueren presents en la dita comissió, així com que hagueren estat tots els partits polítics. Qualificant d’una solució ràpida i urgent i que no hi havia motiu per a aprovar-la.

favor equip govern contra pp 

A més, en el ple es va aprovar una modificació de crèdits del pressupost municipal que permetrà adquirir una bomba senyalitzadora per a pintar els carrers, segons va explicar la Regidora d’Hisenda, Raquel López. El PP va votar en contra, segons va indicar el seu portaveu Javier Lozano, perquè el grup va votar al seu dia en contra del pressupost municipal.

Finalment , el ple extraordinari d’ahir va aprovar de forma definitiva i per unanimitat la substitució d’usos entre parcel·les dotacionals del Pla Parcial Tossals per a la construcció del Centre de Dia en una parcel·la amb més llum natural i més adequada per a aquesta infraestructura.

Publicado en Actualitat, Política.