LA COMISSIÓ D’IGUALTAT D’ONDARA IMPULSA UNA CAMPANYA DE CATÀLEGS DE JOGUETS NO SEXISTES

 

Es remetrà una carta a les empreses que venen joguets demanant que els seus catàlegs no fomenten la separació de joguets per sexe

logo comissio igualtat - copia

Ondara, 02.11.17. La Comissió d’Igualtat d’Ondara comença una campanya per a aconseguir que els catàlegs de joguets d’aquest nadal no siguen sexistes. Segons ha explicat la Regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, Raquel Mengual, en l’última reunió de la Comissió d’Igualtat del municipi d’Ondara es va acordar impulsar aquesta iniciativa, que consistirà en l’enviament d’una carta contra la publicitat sexista per a la campanya de Nadal i Reis. Aquesta carta es remetrà a les empreses més importants de venda de joguets, perquè no facen publicitat sexista i no envien catàlegs distingint els joguets per sexes i colors.

En la carta es demana a les empreses que els seus catàlegs de joguets no siguen sexistes, i que siguen integradors, per a evitar el masclisme i l’assetjament. Segons consta en el text que es remetrà a les empreses des de la Comissió d’Igualtat d’Ondara:

CATALEG NO SEXISTA

Un altre any més i els catàlegs de joguines sense evolucionar. Tot i que la societat avança cap a la igualtat, els catàlegs segueixen fomentant la separació de joguines per sexe i decidint quines joguines són de nenes i quins de nens. Aquesta actitud porta a molts d’ells a jugar d’amagat amb joguines, que per la vostra decisió no corresponen al seu gènere, per por de la burla dels seus amics i companys de col·legi, provocant vergonyes i traumes que s’arrosseguen més enllà de la infantesa. Si es deixa que els nens i nenes trien les seues joguines de forma natural, educant en la diversitat, sense caure en estereotips sexistes, se’ls ajuda a descobrir i formar per si mateixos i sense pors la seua pròpia identitat.

Per això, us demanem que tant els colors que utilitzeu així com les imatges que apareixen en els vostres catàlegs s’assemblen a la realitat, on els homes ajuden a la casa i juguen amb els seus nadons i les dones, a part de mares i mestressa de casa, poden ser professionals, esportistes i també gestionar camions, on no tots els nens són perfectes, alguns tenen algun tipus de discapacitat i això no fa que no puguen integrar-se i jugar amb els altres, on la barreja de races fa que la cultura siga més rica. Vosaltres compartiu amb la resta de la societat la responsabilitat d’inculcar bons valors des de petits, evitant així idees que fomenten el masclisme, el bullying i l’assetjament i fent que la convivència siga més fàcil i divertida.

Esperem que els vostres futurs catàlegs de joguets no siguen sexistes. Gràcies.”

A més d’aquesta carta, es té previst iniciar una campanya en Twitter interpel·lant a les empreses de joguets per a exposar-los aquesta qüestió de forma pública.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.