ONDARA PARTICIPA EN LA SEGONA JORNADA GASTRONÒMICA DE l’ARRÒS CALDÓS “Què fem del caldo a la Marina Alta?”

FOTO RÀDIO DÉNIA SER

FOTO RÀDIO DÉNIA SER

 

La Pastisseria Victòria serà l’encarregada de servir les postres, consistents en coques i dolços tradicionals

L’arròs de batre” serà el protagonista en la 2a Jornada Gastronòmica de l’Arròs Caldós “Què fem del caldo a la Marina Alta?”. La cita serà el dissabte 4 de novembre, a l’EATIM de Jesús Pobre. Aquesta proposta gastronòmica, amb caràcter comarcal, està organitzada per la pròpia EATIM i els Ajuntaments de Dénia, Pego, Xaló i com a novetat, enguany s’incorpora també l’Ajuntament d’Ondara.

Aquesta jornada s’inclou dins del projecte de Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Unesco, amb l’objectiu de posar en valor els productes locals, la gastronomia i les tradicions de la Marina Alta. Així, Dénia aporta l’hostaleria; Jesús Pobre, els productes de la terra; Xaló, els vins i misteles; Pego, l’arròs bombó; i Ondara, les postres (coques i pastissets).

Què fem del caldo a la Marina Alta?” se celebrarà el dissabte 4 de novembre. Començarà al migdia, al saló de plens de l’EATIM de Jesús Pobre, amb una taula redona sota el títol “L’oblit a la taula”, amb la intenció de posar en valor aquells arrossos tradicionals que han caigut en l’oblit. En aquesta ocasió, el protagonista serà “l’arròs de batre”. Un arròs caldós que es cuinava en l’època de la batuda, amb cigrons verds, i que a més d’aquest ingredient porta carn, verdures i caragols.

Finalitzada la taula redona es donarà pas al dinar en el gran Riurau de Jesús Pobre, per a 180 persones, a un preu de 12 euros. El menú està compost per ensalada, embotit de la Marina, coques d’oli, arròs de batre, postres (dolços i pastissets), vi i mistela, pa, aigua i refrescs. L’alcalde de Jesús Pobre, Javier Scotto ha explicat que l’arròs de batre se solia cuinar a finals de juny i principis de juliol. Per a aquesta ocasió, els veïns de l’EATIM han plantat els cigrons verds, i s’han arreplegat 11 quilos.

La Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, Raquel Mengual, ha explicat que els dolços estaran elaborats per Pastisseria Victòria, considerada una de les 10 millors de la Comunitat Valenciana. Segons ha indicat, «l’Ajuntament d’Ondara és conscient de la importància de fer comarca, de fer pinya tots els pobles de la Marina, donant valor als nostres productes, a la nostra gastronomia i les nostres tradicions. Per això ens sumen a iniciatives com aquestes que ajuden a recuperar, mantenir i donar a conèixer les nostres riqueses».

Els punts de venda dels tiquets per al dinar són el Mercat del Riurau i l’EATIM de Jesús Pobre, així com l’Hotel Costa Blanca i Aehtma a Dénia. Mentre que els veïns que vullguen acudir d’Ondara, Xaló o Pego, poden realitzar la seua reserva a través dels seus respectius ajuntaments.

Publicado en Actualitat, Cultura.