SANITAT VISITA EL CENTRE DE SALUT D’ONDARA

 

 

Ondara, 18.10.17. Des de la Conselleria de Sanitat s’ha efectuat aquest matí una visita al Centre de Salut d’Ondara, emmarcada en les visites que s’estan efectuant als centres de salut de la Marina Alta per a comprovar el compliment del contracte per part de la concessionària de la Sanitat en la comarca. Aquestes visites estan englobades dins del full de ruta que està aplicant Sanitat per a recuperar la gestió pública d’aquest departament de salut.

visita sanitat centre salut ondara octubre 2017 (5) visita sanitat centre salut ondara octubre 2017 (4)

En la visita al Centre de Salut d’Ondara han participat aquest matí la directora general d’Alta Inspecció, Isabel González; el cap del servei d’Avaluació Assistencial, Miguel Barbero; el coordinador dels Comissionats de la Comunitat Valenciana, Pedro Cervera, i l’adjunta d’Infermeria del Comissionat de Dénia, Rosa Ferrándiz. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, i la Regidora de Personal, Raquel López, els han acompanyat en el seu recorregut per les diferents dependències del Centre de Salut d’Ondara i els han explicat el seu funcionament i necessitats. En el Centre de Salut han sigut rebuts pel seu coordinador, Rafael Gómez-Ferrer.

visita sanitat centre salut ondara octubre 2017 (3) visita sanitat centre salut ondara octubre 2017 (2)

L’Alcalde, José Ramiro, ha explicat als representants de Sanitat que les principals necessitats del Centre de Salut d’Ondara tenen a veure amb la falta de personal, atès que no es cobreixen les vacances ni els dies lliures del personal, el que repercuteix en una pèrdua del servei per als usuaris.

També ha recalcat les carències en l’àrea de pediatria, atès que la ràtio hauria de ser de 1.000 xiquets per pediatre, però en el cas d’Ondara, s’eleva fins als 1.400 xiquets; amb 400 xiquets més d’allò recomanable. A això se suma que la pediatre del Centre de Salut d’Ondara també fa guàrdies en altres poblacions pròximes.

Se li ha traslladat a la directora general d’Alta Inspecció que el Centre de Salut d’Ondara comparteix les urgències en dies alterns amb el d’El Verger, indicant que és un model que no agrada, i que és molt important no anar a menys (com va succeir en 2012 i 2013, quan es van tancar a més les urgències nocturnes). Pel que fa a les instal·lacions del Centre de Salut, si bé no són noves, sí que es troben en aparentment bones condicions, com ha comprovat la directora general d’Alta Inspecció.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.