LA REGIDORIA DE CULTURA D’ONDARA PROPOSA UN COMPLET PROGRAMA PER AL MES D’OCTUBRE 2017

Diversos actes centren la programació commemorativa del 9 d’Octubre, amb contes, teatre d’aventura medieval, presentació del nou disc de Dolç Tab Jazz, concert de música valenciana i actes institucionals

Ondara, 02.10.17. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara ha elaborat una completa programació per al mes d’octubre 2017 que inclou la commemoració de l’efemèride del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, amb diverses activitats. A més d’altres actes durant la resta del mes, amb una presentació literària a la Torre del Rellotge, exposició fotogràfica, teatre, l’hora del conte, i la celebració de Halloween al Prado (per a públic infantil), segons ha anunciat la Regidora de Cultura, Raquel Mengual.

ACTES COMMEMORATIUS DEL 9 d’OCTUBRE

faldo 9 octubre

Les activitats emmarcades en l’efemèride del 9 d’Octubre comencen aquest dimecres 4 d’octubre. Els protagonistes seran els xiquets i xiquetes d’Ondara, que podran presenciar una sessió especial del cicle L’Hora del Conte, que tindrà lloc a les 18 hores a la Plaça Major. Es tracta d’un conta contes amb titelles a càrrec de Manel Arcos: “La Colla de Bèrnia”. Aquesta sessió suposarà la inauguració de l’Hora del Conte temporada 2017-2018.

Per al divendres 6 d’octubre s’ha programat una activitat per a públic familiar, amb un teatre de carrer que representa l’Aventura Medieval recorrent els carrers del centre històric d’Ondara, a càrrec d’Espectacles David. Començarà a les 18 hores des de la Plaça Major.

El dissabte 7 d’octubre, el grup Dolç Tab Jazz presentarà a l’Auditori Municipal d’Ondara a les 20:30 hores el seu nou CD: “Revisited”.

El diumenge 8 d’octubre tindrà lloc el tradicional Concert Commemoratiu 9 d’Octubre, que se celebrarà a les 20 hores al Parc de l’Era. Un arrelat concert en què la banda local, la Unió Musical d’Ondara, interpretarà música valenciana. En cas de pluja, el concert es traslladarà a l’Auditori Municipal.

El dilluns 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, a les 12:00 hores actuaran a la plaça 9 d’Octubre el “Grup de Danses Ocell”, acompanyats per “d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals”. A continuació hi haurà una cercavila fins a l’Ajuntament, on tindrà lloc l’Acte Institucional per part de la Corporació Municipal al Claustre de l’Ajuntament. Després, actuarà el Grup de Danses Ocell i “d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals”, a la Plaça del Convent i, per a finalitzar, es dispararan tronadors.

MÉS ACTIVITATS CULTURALS EN EL MES D’OCTUBRE

ok_cartell_PRG Octubre 2017

A més dels actes emmarcats en la setmana del 9 d’Octubre, la programació cultural d’Ondara comptarà aquest mes amb distintes propostes.

El cicle L’Hora del Conte d’aquest mes oferirà altres tres sessions més a l’octubre; els dimecres 11 d’octubre (amb Valeria Mengual “Endevina quant t’estime”); i 18 d’octubre (amb Pedro Gil i “Puff el drac màgic”) a la Casa de cultura; i el 25 d’octubre a la Plaça Major, amb MoniPoppins que presentarà “Un per a tu i dos per a mi” de Pepa Guardiola. Les sessions seran a les 18 hores.

El dilluns 16 d’octubre l’empresa municipal SINMA, ha programat el taller de reciclatge “Si recicles pregunta, si no, també”. Aquesta activitat està emmarcada en la campanya “Recicla amb els 5 sentits” que duu a terme la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient. El taller i xerrada sobre bones pràctiques de reciclatge tindrà lloc a les 18 hores a la Casa de Cultura d’Ondara, i va dirigit a les persones majors, si bé pot participar qualsevol persona adulta que estiga interessada. No cal inscriure’s prèviament.

El dimarts 17 d’octubre tindrà lloc a les 20 hores a la Casa de Cultura la xarrada “Prevenció càncer de mama” càrrec de l’equip de cirurgians de mama de l’Hospital Marina Salut: Doctora Begoña Patiño i Doctor Juan Cortés.

Durant el mes d’octubre, del 20 al 31, es podrà contemplar a la Casa de Cultura l’exposició de fotografia “Marocco entre amigos” de Maiora Ribelles, Rebecca Green, Manon Vermeulen, Ximi Vives, Graciela Contreras i Alejandro Álvarez. La inauguració de la mostra serà el divendres 20 d’octubre a les 20:30 hores.

El diumenge 22 d’octubre s’oferirà una sessió de teatre per a públic familiar a l’Auditori Municipal d’Ondara. El grup teatral “Onades” presentarà l’obra “L’home del capell de palla”, a les 18 hores, amb un donatiu d’entrada de 5 euros.

El divendres 27 d’octubre, una presentació literària prendrà com a novetat el marc incomparable de la Torre del Rellotge d’Ondara. Es presentarà el llibre “Preventori” de Carles Samper a les 20 hores. Es tracta d’una obra editada per l’editorial ondarenca especialitzada en el gènere fantàstic i de terror, “Dilatando mentes”. Preventori de Carles Samper: “Diuen que el preventori és un lloc habitat per fantasmes. Diuen que el preventori amaga horrors inimaginables i que ens farien perdre el trellat només pensant en ells. Diuen que qui entra en el preventori no ix… Quatre amics, fent cas omís a tots aquests rumors, fascinats pel macabre, s’endinsaran en les seues entranyes sense saber que passat i present es donaran la mà perquè la seua aventura es convertisca en un viatge que canviarà les seues vides per sempre…”

CELEBRACIÓ DE HALLOWEEN

Per a culminar el mes d’octubre, la Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha anunciat que se celebrarà una Festa Halloween al Prado dirigida a públic infantil. El dimarts 31 d’octubre a les 18 hores hi haurà una festa per als xiquets i xiquetes d’Ondara, als que s’anima que acudisquen disfressats, atès que hi haurà premis a les millors disfresses. La Festa comptarà amb l’actuació de MoniPoppins.

Publicado en Actualitat, Cultura.