PRIMERA TROBADA INSTITUCIONAL DEL PRESIDENT DE LA GENERALITAT I L’ALCALDE D’ONDARA

José Ramiro va plantejar a Ximo Puig la voluntat de l’Ajuntament de trobar un espai per a jóvens, sol·licitant per a això l’ajuda autonòmica; i va abordar la creació de l’accés directe des del Camí de la Mar d’Ondara fins la carretera de les Marines

Ondara, 27.09.17. L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va acudir divendres passat al Palau de la Generalitat, en la que va suposar la seua primera visita institucional al President del Consell, Ximo Puig, en l’actual legislatura. En la trobada també va participar el Regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Ondara, Francesc Giner. Es va tractar d’una reunió de treball en què els representants de l’Ajuntament d’Ondara van plantejar al President diversos temes d’interès per al municipi, per als que van sol·licitar la col·laboració de la Generalitat. Segons ha confirmat José Ramiro, Ximo Puig va expressar la seua voluntat d’estudiar les diverses propostes realitzades per l’Ajuntament d’Ondara; gest que va ser agraït per Ramiro, el qual ha valorat la implicació del President davant dels plantejaments realitzats per l’administració local.

03 Alcalde Ondara - President Generalitat (2)

Entre els assumptes plantejats pel primer edil d’Ondara al President, es troba la voluntat manifesta del consistori de comptar amb un espai per als joves de la localitat, en el que poder oferir una zona d’oci juvenil, i aplicar les polítiques de joventut impulsades per l’Ajuntament (que ara compta amb dotació pressupostària en l’àrea de joventut, així com amb personal per mitjà del programa Avalem Joves Plus). Aconseguir un centre cívic juvenil és una de les prioritats de l’Equip de Govern, a la qual cosa el President va considerar que era una bona iniciativa i que s’estudiarien les possibilitats de finançament.

Entre altres temes abordats en la visita, l’Alcalde va explicar al President la situació en què es troba la creació de l’accés directe des del Camí de la Mar d’Ondara fins la carretera de les Marines. Un projecte que sorgeix del conveni entre administracions. Respecte d’això, després del plantejament efectuat per l’Ajuntament d’Ondara, Ximo Puig va instar a les administracions locals de Dénia i Ondara a treballar per actualitzar el conveni per a convertir aquest accés directe en una realitat.

L’Ajuntament també va plantejar la necessitat de millorar els accessos existents a l’institut en el Camí de la Mar, amb l’objectiu de comptar amb la implicació econòmica de la Generalitat en el finançament d’aquesta millora d’infraestructures.

Des de l’Ajuntament d’Ondara es va aprofitar per a explicar-li al President les necessitats de l’empresa municipal SINMA (encarregada del servei d’arreplegada de fem i neteja viària) per a renovar els seus vehicles (amb l’objectiu invertir en renovació en compte de en reparació dels camions existents). Per a això, s’abordarà amb l’Institut Valencià de Finançament les opcions de préstecs. També es va plantejar, en un altre orde d’assumptes relacionats amb el finançament, que l’IVF alleuge els problemes de liquiditat de la Residència de la Tercera Edat Mare de Déu de la Soledat, avançant els fons necessaris per a fer front als pagaments, i rebent posteriorment l’IVF de forma directa les ajudes econòmiques que s’atorguen a la Residència.

En altres assumptes abordats en la reunió, es va parlar de la liberalització de l’AP7. Segons ha explicat l’Alcalde, el President Ximo Puig va expressar el seu compromís de treballar perquè el Ministeri de Foment no renove la concessió en 2019 (data en què conclou el termini de concessió).

Respecte al tema del deute municipal, des de l’administració local es va exposar la problemàtica existent per la vinculació a les arques municipals dels anteriors convenis urbanístics. Finalment, l’Alcalde d’Ondara va voler agrair al President la reclamació del nou model de finançament autonòmic al Govern d’Espanya.

03 Alcalde Ondara - President Generalitat (1)

Publicado en Actualitat, Política.