ART I ESPAI 2017 PREN COM A ESCENARI DE LES INTERVENCIONS PLÀSTIQUES ELS CARRERS D’ONDARA FINS EL 17 DE SETEMBRE

La inauguració de la proposta artística, divendres passat, va comptar amb una gran assistència de públic

1 inauguracio artiespai (7)1 inauguracio artiespai (8)

Ondara, 07.08.17. El passat divendres 4 d’agost es va inaugurar la primera edició d’Art i Espai – Intervencions Plàstiques 2017, la nova proposta artística i cultural que pren com a emplaçament el nucli urbà d’Ondara durant aquest estiu. Es tracta d’una iniciativa que es duu a terme gràcies a la col·laboració entre la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara i l’Ajuntament de Gata, a través de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata. En l’acte d’inauguració va estar present José Ramiro, Alcalde d’Ondara; Raquel Mengual, Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, i tots els i les artistes que exposen. Un acte que va estar ambientat per la batucada Ondarattack que va acompanyar al nombrós públic que va fer el recorregut d’Art i Espai.

Art i Espai – Intervencions Plàstiques 2017 proposa per a aquest estiu nou intervencions artístiques a l’aire lliure en diversos emplaçaments del nucli urbà d’Ondara, que es podran visitar durant un mes i mig, del 4 d’agost al 17 de setembre. Els artistes creadors de les obres que es poden observar en aquest circuit pel nucli urbà són: Ginestar, Joan Roselló, Mª José Cholbi, Fauser, Mª Isabel de Piero, Mariví Puigcerver, Mari Marí, Osvaldo Sánchez i Isabel Soler (tots ells són artistes de la comarca, i membres del col·lectiu artístic Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata).

L’Alcalde d’Ondara, José Ramiro, va voler destacar la importància de una iniciativa com la d’Art i Espai i va agrair l’esforç de la Regidoria de Cultura, dels artistes, i de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata per fer possible que a Ondara també existisca art al carrer. La Regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara, Raquel Mengual, va afirmar que «com hem vist avui amb la presència de molt de públic, l’art sí que interessa, també a Ondara». Va convidar a la gent del poble i d’altres localitats a passejar per Ondara i gaudir de l’art contemporani.

L’objectiu de la proposta artística és potenciar el nucli urbà d’Ondara com una plataforma per a l’exhibició d’art i per a projectar el talent de les arts plàstiques que es desenvolupen dins de la nostra comarca. Cadascuna de les nou intervencions s’han creat expressament per a cadascun dels espais en què s’han instal·lat. El circuit comença a la plaça de bous d’Ondara amb l’obra de Ginestar “Recerca”. Al llit del riu Alberca està l’obra de Joan Roselló “Riu Alberca”. El circuit segueix al carrer Virtuts amb l’obra “Arrels” de Mª José Cholbi, mentre que a la plaça del Convent està la intervenció de Fauser “Es lloga artista”. A la Placeta de les Escoles es pot veure “Vida” d’Isabel Soler, i a l’altre costat de la placeta, al carrer Serra, està “Memòries: Els oblidats” d’Osvaldo Sánchez. L’obra de Mari Marí “Llavoretes per a Neus XV” pren com a emplaçament la Casa de Cultura – Carrer Maestrat, i a l’antiga Casa Ferrando s’ubica la intervenció de l’artista d’Ondara Mariví Puigcerver, titulada “Les finestres del temps”. El circuit pel nucli urbà culmina amb l’obra de Mª Isabel de Piero “Del sur” al carrer Sant Antoni. Durant la inauguració, cada artista va explicar la seua obra en el lloc corresponent.

inauguracio artiespai (1)inauguracio artiespai (2) inauguracio artiespai (3)inauguracio artiespai (5) inauguracio artiespai (6)

El mestre de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata, Josep Ginestar, va agrair a la Regidoria de Cultura d’Ondara el donar-los l’oportunitat d’exposar en aquests espais, sent Art i Espai – Intervencions Plàstiques 2017 una magnífica mostra d’art contemporani a l’aire lliure de la Marina Alta. Segons va indicar, aquesta iniciativa té com a pilars, d’una banda, la creació plàstica en una faceta contemporània com són les intervencions públiques i urbanes, perquè la gent d’Ondara tinga accés a l’art contemporani; d’altra banda, es pretén aconseguir que el turista de la Costa Blanca visite Ondara. A més a més, un altre dels fonaments de l’activitat és mostrar la Plaça de Bous als visitants des d’un vessant més arquitectònic, en tractar-se d’un dels monuments més importants d’Ondara.

Més fotos de la inauguració:

https://www.facebook.com/pg/laveudondara/photos/?tab=album&album_id=1571258746227561

Publicado en Actualitat, Cultura.