ONDARA PORTA A PLE L’EQUIPARACIÓ DE LA TAXA DE FEM PER A BARS I RESTAURANTS

  • A més es facilitarà que els comerços puguen instal·lar jardins en les seues façanes i es crearan les taxes per publicitat en els nous formats (mupis culturals i banderoles)

  • També passarà per ple la modificació urbanística per a construir el Centre de Dia en una zona amb més llum natural

Ondara, 19.07.17. L’Ajuntament d’Ondara celebra demà dijous 20 de juliol la sessió plenària ordinària corresponent al mes de juliol, que s’avança una setmana amb motiu de les Festes Populars de Sant Jaume (que se celebren del 21 al 29 de juliol). En el ple destacaran la modificació de tres ordenances fiscals; la modificació del pla parcial Tossals per a construir el Centre de Dia; la moció conjunta per un finançament just i l’aprovació de les festes locals de 2018.

D’una banda, la taxa d’arreplegada, tractament i eliminació de residus sòlids urbans es modificarà a fi d’equiparar bars i restaurants en el pagament de la taxa, de manera que ambdós tipus de negoci pagaran el mateix, sent la superfície del bar o restaurant el que determinarà la taxa que s’abonarà (300 euros anuals fins a 100 m²; 400 euros fins a 200², i 600 euros a partir de 201 m²). Fins ara, els locals qualificats com a restaurants abonaven una taxa major que els bars per a una mateixa superfície. D’aquesta manera, s’aconsegueix un pagament de la taxa més equitatiu i just, segons ha indicat l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro.

Respecte a la variació de la Taxa per l’Ocupació de Terrenys d’Ús Públic, es modifica amb l’objectiu de permetre l’ocupació de la via pública amb jardí comercial. Es tracta d’una proposta que facilitarà als negocis locals la creació de jardins enfront de les seues façanes (en una iniciativa semblant a la del Pàrquing Day, però de forma permanent). Aquesta modificació s’impulsa a petició de l’ACO, i per a complir amb els compromisos adquirits amb la Comunitat Verda en relació al foment de creació de zones enjardinades. Aquells negocis d’Ondara que ho desitgen, podran instal·lar un jardí enfront de les seues façanes, destinant com a mínim el 50 % de l’espai de la seua façana a jardí. La quota a pagar serà un preu simbòlic de 20 euros per metre lineal a l’any.

D’altra banda, en relació al preu públic per prestació de publicitat en els mitjans o espais de comunicació municipal, es modificarà la taxa per a afegir dos nous formats: el circuit de cinc mupis culturals, i el circuit de banderoles al parc comercial i a l’avinguda Doctor Fleming. A fi d’introduir aquests nous formats i tarifes, s’ha realitzat un estudi de mercat per part d’una empresa de consultoria. El circuit de 5 mupis informatius i culturals té tres opcions, amb un preu de 750 euros/mes; 1.800 euros/trimestre o 6.000 euros/anual. D’altra banda, el circuit de banderoles al parc comercial i avinguda Doctor Fleming té tres opcions, amb un preu de 2.500 euros/mes; 6.000 euros/trimestre o 18.000 euros/anual.

També passarà per ple la moció per un finançament just, de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. En la moció, presentada de forma conjunta per les tres forces polítiques amb representació municipal, s’insta al Govern Central a realitzar una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic “que possibilite als valencians i les valencianes disposar dels recursos suficients per a poder gaudir d’uns serveis públics de qualitat i permeta, de la mateixa manera, l’exercici de les competències pròpies”, al mateix temps que s’insta al Govern de l’Estat perquè les inversions territorialitzades es facen d’acord amb el pes poblacional.

En l’àmbit urbanístic, passarà pel ple una modificació del Pla Parcial Tossals, de substitució d’usos entre parcel·les dotacionals. La finalitat és permetre que en la parcel·la a permutar-li l’ús a dotacional social, es puga construir el Centre de Dia d’Ondara. Concretament, es modificarà l’ús de la parcel·la de sòl dotacional educatiu, per sòl dotacional social, i es canviarà l’ús de la parcel·la de sòl dotacional cultural social, per dotacional educatiu. D’aquesta manera el Centre de Dia d’Ondara es construirà en una part de la parcel·la amb més llum natural i més adequada per a aquesta infraestructura.

Pel que fa als festius locals de 2018, passarà per ple la proposta perquè siguen el dilluns 9 de juliol, festivitat de la Mare de Déu de la Soledat, i el dijous 26 de juliol, festivitat de Santa Anna.

Publicado en Actualitat, Política.