ART I ESPAI PROPOSA 9 INTERVENCIONS PLÀSTIQUES AL NUCLI URBÀ D’ONDARA A PARTIR DEL 4 D’AGOST

Les obres, que s’instal·laran a l’aire lliure en diversos emplaçaments, seran realitzades per artistes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata de Gorgos

Ondara, 19.07.17. Aquest matí s’ha presentat a Ondara la nova proposta artística i cultural que prendrà com a emplaçament el nucli urbà d’Ondara durant aquest estiu: Art i Espai – Intervencions Plàstiques 2017. Es tracta d’una iniciativa que es durà a terme gràcies a la col·laboració entre la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ondara i l’Ajuntament de Gata, a través de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata. La presentació ha comptat amb la presència de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora de Cultura, Raquel Mengual; el mestre de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata, Josep Ginestar; i Mariví Puigcerver, artista d’Ondara l’obra de la qual s’inclou en la proposta.

Art i Espai – Intervencions Plàstiques 2017 proposa per a aquest estiu nou intervencions artístiques a l’aire lliure en diversos emplaçaments del nucli urbà d’Ondara, que es podran visitar durant un mes i mig, del 4 d’agost al 17 de setembre. Els artistes creadors de les obres que es podran observar en aquest circuit pel nucli urbà són: Ginestar, Joan Roselló, Mª José Cholbi, Fauser, Mª Isabel de Piero, Mariví Puigcerver, Mari Marí, Osvaldo Sánchez i Isabel Soler (tots ells són artistes de la comarca, i membres del col·lectiu artístic Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata, que depèn de l’Ajuntament de Gata).

L’objectiu de la proposta artística és potenciar el nucli urbà d’Ondara com una plataforma per a l’exhibició d’art i per a projectar el talent de les arts plàstiques que es desenvolupen dins de la nostra comarca. Cadascuna de les nou intervencions (actuals i eclèctiques, que seran realitzades amb diversos materials) es creen expressament per a cadascun dels espais en què s’instal·laran. El circuit comença a la plaça de bous d’Ondara amb l’obra de Ginestar “Recerca”. Al llit del riu Alberca estarà l’obra de Joan Roselló “Riu Alberca”. El circuit continuarà al carrer Virtuts amb l’obra “Arrels” de Mª José Cholbi, mentre que a la plaça del Convent estarà la intervenció de Fauser “Es lloga artista”. A la Placeta dels Escoles es podrà contemplar “Vida” d’Isabel Soler, i a l’altre costat de la placeta, al carrer Serra, s’instal·larà “Memòries: Els oblidats” d’Osvaldo Sánchez. L’obra de Mari Marí “Llavoretes per a Neus XV” prendrà com a emplaçament la Casa de Cultura – Carrer Maestrat, i a l’antiga Casa Ferrando s’ubicarà la intervenció de l’artista d’Ondara Mariví Puigcerver, titulada “Les finestres del temps”. El circuit pel nucli urbà culmina amb l’obra de Mª Isabel de Piero “Del sur” al carrer Sant Antoni.

presentacio art i espai (2)

El mestre de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata, Josep Ginestar, ha agraït a la Regidoria de Cultura d’Ondara el donar-los l’oportunitat d’exposar en aquests espais, sent Art i Espai – Intervencions Plàstiques 2017 una magnífica mostra d’art contemporani a l’aire lliure de la Marina Alta. Segons ha indicat, aquesta iniciativa té com a pilars, d’una banda, la creació plàstica en una faceta contemporània com són les intervencions públiques i urbanes, perquè la gent d’Ondara tinga accés a l’art contemporani; d’altra banda, es pretén aconseguir que el turista de la Costa Blanca visite Ondara. A més a més, un altre dels fonaments de l’activitat és mostrar la Plaça de Bous als visitants des d’un vessant més arquitectònic, en tractar-se d’un dels monuments més importants d’Ondara.

La Regidora de Cultura, Raquel Mengual, ha agraït a l’Ajuntament de Gata de Gorgos i als alumnes de l’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata la seua participació en aquesta proposta artística, i ha aprofitat per a convidar els veïns i les veïnes d’Ondara i de la Marina Alta a què visiten aquesta mostra, que consolida a Ondara com un lloc de referència en l’àmbit cultural, afegint que aquesta proposta artística a l’aire lliure suposa un bon reclam turístic per a visitar Ondara aquest estiu.

La inauguració d’Art i Espai – Intervencions Plàstiques 2017 tindrà lloc el divendres 4 d’agost a les 20 hores amb eixida des de la Plaça de Bous d’Ondara, realitzant una ruta pels emplaçament on estaran ubicades les obres plàstiques. La inauguració comptarà amb l’acompanyament de la batucada Ondarattack. Cal destacar que s’ha editat un fullet díptic amb el plànol i ubicació de les intervencions d’Art i Espai per al seu millor coneixement i visita per part del públic: https://laveu.ondara.org/wp-content/uploads/2017/07/OK_totes_carteles_ART-ESPAI.pdf

af_cartell_Art i Espai 2017_Ondaraaf_diptic_art i espai_ (1)

Publicado en Actualitat, Cultura.