ONDARA APROVA UNA MODIFICACIÓ DE CRÈDITS PER A INCLOURE L’APORTACIÓ AL MUNICIPI DE 94.476 EUROS DEL FONS DE COOPERACIÓ DE LA GENERALITAT

L’arquitecte Kiko Forqués serà l’encarregat de fer el projecte per al Centre de Dia, mentre que les obres del Prado conclouran entre la Soledat i Sant Jaume i es realitzaran obres al Sanchis Guarner i Poliesportiu.

Ondara, 29.06.2017. El Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Ondara va aprovar aquest dijous 28 de juny una modificació de crèdits per a incloure en el pressupost municipal la partida de 94.676 euros destinada per la Generalitat Valenciana al municipi, dins del Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana. Va comptar amb els vots a favor de PSPV-PSOE i Compromís i amb el vot en contra del PP. Javier Lozano, portaveu d’aquest grup, no va al·legar cap motiu per a justificar el vot en contra del seu partit.

Aquesta aportació permetrà ajustar diverses partides pressupostàries, com ara la intenció d’incrementar la partida de parcs i jardins amb una aportació de 33.000 euros per a la implantació de diversos «punts verds» en diferents zones del poble. També està previst que s’incremente la partida d’obres en via pública amb 15.000 euros, uns diners que aniran destinats al soterrament del cable telefònic que creua per damunt del Prado i que impedeix la utilització dels contenidors soterrats del carrer Doctor Barraquer, així com per a la millora vial en l’entrada del poble per l’Avinguda d’Alacant.

Amb la modificació, s’inclourà la dotació de 15.000 euros per al Pla de Rehabilitació de Façanes del centre del poble amb ajudes per als propietaris de vivendes, així com la instal.lació d’una barana a l’interior de la Torre del Rellotge (BIC) i una subvenció de 3.000 euros a la Junta Central de Confraries per a la Passió. D’altra banda, es destinaran 12.000 euros per a la instal·lació de cinc Mupis i 13.000 euros per a l’adquisició d’un escenari.

En el ple del passat dijous José Ramiro, alcalde d’Ondara, va informar que s’està treballant en el Centre de Dia que anirà ubicat al Parc dels Tossals. En aquest sentit Ramiro va dir que la Diputació d’Alacant ha triat a l’arquitecte d’Ondara Kiko Forqués perquè faça el projecte del disseny del Centre de Dia i va comentar que, de moment, no es poden parlar de dates perquè la Diputació d’Alacant va lenta a l’hora de fer licitacions.

José Ramiro també va informar que s’està rematant l’obra civil en la zona del Prado i que entre la Soledat i Sant Jaume acabaran les obres amb la pintura per a marcar les noves direccions i amb la col·locació de semàfors.

D’altra banda, l’alcalde d’Ondara va avançar que prompte començaran obres al CEIP Sanchis Guarner amb la intenció de llevar tota la grava del pati, una acció que anirà fent-se per fases. També es faran canvis al Poliesportiu Vicent Zaragoza, com ara el canvi de les banquetes que es col·locaran davant d’on estan ara, així com la instal·lació d’un parc infantil.

José Ramiro va voler aclarir que des de l’Ajuntament s’ha oferit un «garito» als Quintos d’enguany però han declinat l’oferta.

Durant el Ple Ordinari del passat dijous es va aprovar per unanimitat la modificació del Conveni de la Generalitat Valenciana i Ecoembes, una modificació que té com a objectiu fer una millor recollida selectiva de paper i cartró, fer un millor reciclatge. De tota manera, Francesc Giner, Regidor d’Urbanisme i Conseller Delegat de PIMON, va afirmar que aquesta modificació no afecta a Ondara perquè ja ho ha posat en marxa des de fa un temps. En eixe sentit Javier Lozano, portaveu del PP, va afirmar que «és una bona notícia que la gent estiga més conscienciada a l’hora de reciclar i deixar les coses on toca».

Ja per últim, es va decretar que Francesc Giner, regidor d’Urbanisme, tinga signatura ja que aquesta delegació específica agilitzarà tots els procediments urbanístics que es posen o que estiguen ja en marxa.

IMG_8383 IMG_8382 IMG_8381

Publicado en Actualitat, Política.