PROTESTA A L’AJUNTAMENT D’ONDARA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

  • Ondara s’ha sumat hui a les concentracions 19JALERTAFEMINISTA

  • L’objectiu d’aquesta mesura és reclamar 120 milions d’euros en els Pressupostos Generals 2017 per a la lluita contra la violència masclista

19 alerta feminista ondara (5)

Ondara, 19.06.17. Ondara s’ha sumat hui dilluns 19 de juny a la iniciativa “19 J Alerta Feminista”, impulsada a Ondara per la Comissió d’Igualtat, i que s’està duent a terme de forma conjunta en diversos ajuntaments valencians. La proposta del 19J part d’associacions feministes de València i consisteix en concentracions amb lectures del manifest, tancament als Ajuntaments i presentació de mocions als plens municipals. S’han adherit més de 200 associacions, també sindicats i partits polítics. A Ondara el tancament a l’Ajuntament serà fins a les 00 hores, en un acte simbòlic de repulsa de la violència masclista.

La Regidora d’Igualtat d’Ondara, Raquel Mengual, ha animat a tota la ciutadania a participar en “19 J Alerta Feminista”. L’objectiu d’aquesta mesura és reclamar 120 milions d’euros en els Pressupostos Generals 2017 per a la lluita contra la violència masclista.

19 alerta feminista ondara (4)19 alerta feminista ondara (6)

A Ondara, els actes han començat a les 12 hores amb la lectura del manifest per part dels treballadors municipals Valeria Mengual i Pere Sastre. Una concentració que ha comptat amb la participació de l’Alcalde d’Ondara, José Ramiro; la Regidora d’Igualtat, Raquel Mengual; membres de la corporació; treballadors municipals; membres de la Comissió d’Igualtat; representants d’associacions i col·lectius locals, com les Ames de Casa; així com veïnes i veïns d’Ondara en general. Després, ha començat la confecció de murals.

19 alerta feminista ondara (7) 19 alerta feminista ondara (9)

Al llarg del dia de hui, tindrà lloc el tancament al Claustre de l’Ajuntament com a protesta per la violència masclista. A les 14 hores, dinar de cabasset, debats i valoracions personals; a les 17 hores continuarà l’elaboració de murals, audició de música i balls; a les 20 hores, es procedirà a la lectura d’un manifest a la Plaça Major, recital de poetisses i es continuarà amb el tancament al Claustre. A les 21:30 hores, sopar de cabasset, debats i valoracions personals fins acabar la jornada. Raquel Mengual ha fet una crida a la participació de totes i tots.

El manifest que ha sigut llegit a l’Ajuntament d’Ondara, igual que a tots els Ajuntaments que s’han adherit, és el següent:

19 alerta feminista ondara (2)19 alerta feminista ondara (3)

En el que portem d’any són 35 les dones assassinades per la violència masclista que també s’ha portat per davant la vida de 6 criatures. Les persones que hui estem ací presents estem fartes de comptabilitzar-les, d’assistir a minuts de silenci i concentracions, d’escoltar discurs de condemna, de laments, de dol…

Considerem que la violència masclista és una qüestió d’estat, que ens afecta a la meitat de la població, i que té una causa estructural que és la desigualtat entre dones i homes, en l’eradicació de la qual s’han de comprometre tots els recursos que siguen necessaris, com es va exigir en el Pacte d’Estat reclamat a 7N als carrers de Madrid.

No obstant això, ara, en els pressupostos generals de l’Estat de 2017 de pròxima aprovació, hem comprovat que la partida assignada a finançar la lluita contra la violència masclista puja a poc més de 31 milions d’euros, el que suposa un 0,01% del total de Pressupost i un 10% menys que fa 7 anys. Això vol dir que se segueix sense assignar ni un euro a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació, que no s’atén la violència sexual com preveu el Conveni d’Istanbul des 2014. Implica que no es millore la resposta judicial i no es cobrisca el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les Entitats Locals establerts a la Llei d’Igualtat. Vol dir que aquest Pacte d’Estat naixerà mort.

Per això, convençudes que ha passat el temps de les paraules i és l’hora dels fets, ens fem presents en aquest Ajuntament amb una exigència molt concreta al Govern de l’Estat: la consignació de 120 milions d’euros en la partida destinada a la lluita contra la violència masclista.

No admetem rebaixes, ni més dilacions. Entenem que no és negociable el preu de la vida de les dones. I per això hui en molts ajuntaments s’està donant lectura a aquest manifest, com a primer avís de la decisió presa per les persones que no tolerarem la inactivitat, la indiferència o la incompetència dels poders públics a l’hora d’actuar amb celeritat i eficàcia per frenar la violència masclista.

En Ondara, a 19 de Juny de 2017”.

Més fotos dels actes #19JALERTAFEMINISTA a Ondara:

Publicado en Actualitat, Ajuntament.