L’AGRUPACIÓ DE PROTECCIÓ CIVIL D’ONDARA ES FORMA EN L’EXTINCIÓ D’INCENDIS

Proteccio civil indencis (1) Proteccio civil indencis (2)

Ondara, 07.06.17. Integrants de l’agrupació de Protecció Civil d’Ondara han realitzat una activitat formativa en prevenció d’incendis. El curs s’ha impartit del 13 de maig al 4 de juny, durant quatre caps de setmana a Dénia, i les pràctiques s’han realitzat al Parc Natural del Montgó. Aquesta formació de 42 hores lectives acredita els voluntaris de Protecció Civil d’Ondara a poder participar amb seguretat en l’extinció d’incendis. Cal indicar que Protecció Civil Ondara desenvolupa la vigilància forestal en l’època estival des de l’any 2014, i aquest curs complementa la seua formació contra incendis.

El curs va comprendre, entre altres matèries, el Pla Especial contra Incendis Forestals (PEIF); estructures del consorci; comportament del foc, tàctiques d’extinció; Primers auxilis; comunicacions; mitjans aeris, pràctiques amb ferramentes de mà i motobombes i procediments de seguretat.

El Cap de l’Agrupació de Protecció Civil d’Ondara, Vicente Pascual, ha recalcat que l’agrupació de voluntaris d’Ondara rep anualment formació en diversos camps, com Primers auxilis, formació bàsica, DESA, o grans esdeveniments, entre altres. Aquesta formació contínua permet al col·lectiu donar una resposta a les possibles emergències amb més professionalitat, podent ser una ferramenta clau a l’hora de l’auxili als intervinents en l’emergència.

Quant a la vigilància forestal, cal indicar que ahir dimarts 6 de juny, membres de l’Agrupació de Voluntaris d’Ondara van revisar tot el material, incloent-hi moto bombes, mànegues, etc. Des de Protecció Civil s’ha agraït a la Comunitat de Regants d’Ondara la disponibilitat de la seua bassa per a fer les proves i pràctiques.

Publicado en Actualitat, Ajuntament.